«Το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων βρίσκεται σε διαδικασία εξεύρεσης νέου παρόχου συστήματος απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές», δήλωσε στον Πολίτη 107.6 και 97.6 η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.
«Αναζητούμε», σημείωσε, «ένα πάροχο ο οποίος θα μπορεί να μας παρέχει ένα σύστημα που θα τηρεί τις προδιαγραφές».
Σε ό,τι αφορά την χρήση κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές η υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι γίνεται μια προσπάθεια από τη διεύθυνση των Φυλακών και το προσωπικό ώστε να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα που χρονίζει.
Η υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην πρόταση για άμεση διαμόρφωση του χώρου των ανοικτών φυλακών σε χώρο κλειστής φυλακής και μεταφορά της ανοικτής φυλακής σε άλλο χώρο, λέγοντας ότι την Πέμπτη οδηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.
«Ορφανό» τροχαίο
Η επανεξέταση του δυστυχήματος με θύμα τον Ανδρέα Λοΐζου το 2012 άρχισε πριν περίπου δέκα ημέρες όταν στάλθηκε επιστολή από την Νομική Υπηρεσία η οποία έδωσε οδηγίες για επανεξέταση της υπόθεσης» δήλωσε στον Πολίτη 107.6 και 97.6 η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.
Η υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει προκύψει νέα μαρτυρία και κάλεσε οποιοδήποτε πολίτη έχει κάποια μαρτυρία ή πληροφορία να την καταθέσει στις αρχές.
«Η νέα ανακριτική ομάδα», είπε, «εξετάζει κυρίως το κατά πόσον έγιναν παραλείψεις κατά τη διερεύνηση του ατυχήματος τότε και αν υπάρχει κάτι που δεν είδε η προηγούμενη ομάδα». Πρόκειται όπως ανέφερε, για τετραμελή ομάδα που αποτελείται από ένα εκ των βοηθών αρχηγών και τρεις ανακριτές.
Η υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Ακούστε την παρέμβαση της Υπουργού Δικαιοσύνης Άννας Κουκκίδη Προκοπίου στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6: