Έντονος είναι ο προβληματισμός και η δυσφορία φορέων της Λεμεσού σχετικά με μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με το λιμάνι της πόλης. Αποκορύφωμα των όλων όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, ήταν η απόφαση που πάρθηκε για εκκίνηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Πειραιά και από το λιμάνι Λάρνακας, εν αντιθέσει με πέρσι που τα δρομολόγια εκκινούσαν αποκλειστικά από το λιμάνι Λεμεσού.
Όπως πληροφορείται ο «Π», όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν έντονες συζητήσεις στο παρασκήνιο, αφού υπήρχε το ενδεχόμενο να μην ξεκινά καθόλου το πλοίο από τη Λεμεσό, «μετακομίζοντας» οριστικά στη Λάρνακα. Διάφοροι φορείς της πόλης, με παρεμβάσεις τους «κράτησαν» το πλοίο στη Λεμεσό, κτυπώντας όμως ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου.
Είναι γεγονός ότι μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού προκύπτουν ζητήματα που σχετίζονται με τη συμφωνία. Η σύμβαση μεταξύ κράτους-ανάδοχου διέπεται από συγκεκριμένες πρόνοιες που επιτρέπουν στον ανάδοχο να αυξάνει συνεχώς τα τέλη των υπηρεσιών του. Το γεγονός αυτό επηρεάζει όχι μόνο τα κρουαζιερόπλοια αλλά και τα εμπορικά πλοία, τα οποία αναζητούν πιο φτηνές εναλλακτικές. Επιπλέον, οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο λιμάνι Λεμεσού έφεραν δυσφορία σε ορισμένες περιπτώσεις σε μεγάλους ομίλους κρουαζιέρων, που αναγκάστηκαν να αλλάξουν πέρσι λιμάνι στο μέσο της σεζόν, λόγω προβλημάτων εξυπηρέτησης. Το γεγονός ότι η DP World έχει εγγυημένα έσοδα από άλλες υπηρεσίες, δεν φαίνεται να είναι άσχετο.
Όλα τα πιο πάνω δημιουργούν σοβαρό πονοκέφαλο και προβληματισμό στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Λεμεσού. Όπως διαμηνύει στον «Π» πρόσωπο που γνωρίζει πράγματα, «πρέπει και η ανάδοχος εταιρεία να βλέπει με μεγαλύτερη ευρύτητα τα θέματα που αφορούν την πόλη, αλλά από την άλλη, αν η σύμβαση με το κράτος είναι τέτοια που φέρνει προβλήματα στη Λεμεσό, πρέπει να επανεξεταστεί», τονίζοντας με νόημα πως «για εμάς το λιμάνι της Λεμεσού είναι το κατεξοχήν κεντρικό λιμάνι της Κύπρου και είναι αδιανόητο να μπαίνει σε 2η μοίρα».