Καθώς οι ώρες περνούν, οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια των κτηρίων από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία μειώνονται δραματικά. Τα σωστικά συνεργεία από ολόκληρο τον κόσμο τα οποία συνεχίζουν να καταφθάνουν στην περιοχή, δίνουν μάχη προκειμένου να εντοπίσουν ζωντανούς στις εκατοντάδες των κτισμάτων που έχουν καταρρεύσει. Η τουρκοκυπριακή κοινότητα και μαζί της ολόκληρη η Κύπρος βιώνει παράλληλα ένα δικό της ιδιαίτερο δράμα, καθώς εκτός από τους επτά νεκρούς που καταμετρούσε η Κύπρος μέχρι χθες το βράδυ, Κύπριοι περιλαμβάνονται και στους αγνοουμένους, ανάμεσά τους δε και 24 παιδιά τα οποία είχαν μεταβεί στην Τουρκία για αγώνες και διέμεναν στο ξενοδοχείο Isias στο Adiyaman, το οποίο κατέρρευσε. Συνολικά, ο αριθμός των Τ/Κ αγνοουμένων ανερχόταν χθες στους 28.
Κάποιες ελπίδες έδωσε πάντως η δήλωση της «προξένου» των Τ/Κ στο Γκαζίαντεπ, Φατμά Ντεμιρέλ, ότι τα σωστικά συνεργεία τα οποία επιχειρούν στα συντρίμμια του ξενοδοχείου «εντόπισαν ήχο στα χαλάσματα». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», η κ. Ντεμιρέλ είπε ότι χρειάζεται ένας μεγάλος γερανός για να σηκώσει τα μπλοκ, αλλά ο γερανός δεν έχει φτάσει ακόμα μέχρι εκείνη την ώρα, μέχρι δηλαδή αργά το απόγευμα: «Αυτό το μέρος καταρρέει», είπε. «Από κάπου ακούστηκε ένας ήχος. Οι ομάδες μας προσπαθούν να εισέλθουν από δύο σημεία, αλλά απ' ό,τι βλέπω, η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη». Σημείωσε δε ότι πολύ δύσκολη είναι επίσης η αναμονή για τις οικογένειες των παιδιών, μέλη των οποίων μετέβησαν στην Τουρκία και αντιδρούν έντονα στις ελλείψεις σε σωστικά μέσα και «έχουν εξεγερθεί» γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους είναι θαμμένα κάτω από τα ερείπια. Η κ. Ντεμιρέλ ανέφερε ακόμα ότι μέχρι εκείνη την ώρα τα συνεργεία είχαν ανασύρει τις σορούς δέκα ατόμων από τα ερείπια του ξενοδοχείου, όμως καμία από αυτές δεν ανήκε σε κάποιο από τα παιδιά από την Κύπρο. Η οργή των γονιών έχει βεβαίως να κάνει και με το γεγονός ότι το ξενοδοχείο Ιsias ήταν ένα νεόδμητο πολυτελές οικοδόμημα το οποίο όπως και πολλά άλλα του είδους αυτού κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα, ενδεχομένως και λόγω των διάτρητων διαδικασιών στη χώρα και των οικοδομικών αυθαιρεσιών, παρότι μιλάμε για μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη. Και εάν κανείς μπορεί να κατανοήσει το πρόβλημα με τα παλιά κτήρια, εξαιρετικά δύσκολο έως και αδύνατο είναι να καταλάβει πώς σε τέτοιες περιοχές είναι δυνατόν να μην τηρούνται οι αντισεισμικές προδιαγραφές στα νεοανεγειρόμενα και τα νεόδμητα κτήρια.
Την ίδια ώρα, οι αριθμοί και οι ειδήσεις των νεκρών αποκτούν πρόσωπα και τα ρεπορτάζ των τ/κ ΜΜΕ συγκλονίζουν. Ιδιαίτερα προβάλλεται η είδηση για τον θάνατο δύο παιδιών από την Αμμόχωστο και της μητέρας τους στην πόλη Γερμανίκεια (Kahranmaras) κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Ο Αρντά, η Ιλκνούρ και η μητέρα τους Ελίφ, βρίσκονταν σε διακοπές στην πόλη και ανασύρθηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία.