Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης για τις βουλευτικές εκλογές

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 3.3.2021
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης για τις βουλευτικές εκλογές
Η Αλληλεγγύη «κατέρχεται με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλες τις επαρχίες, αυτόνομα και με στόχο να αυξήσει τα ποσοστά της και να έχει μια ισχυρή αντιπροσώπευση στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων

Το ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης για όλες τις επαρχίες ενόψει των βουλευτών εκλογών του προσεχούς Μαΐου, ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, αναδεικνύοντας τη διαφορετικότητα της φετινής προεκλογικής εκστρατείας εν μέσω των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


«Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό θα διατηρηθούν τα μέτρα και πόσο θα παρεμποδιστεί η προεκλογική εκστρατεία, γιατί καταλαβαίνετε ότι μια προεκλογική εκστρατεία που γίνεται μόνο από τα τηλέφωνα και με τις τηλεδιασκέψεις και με την αδυναμία της ουσιαστικής παρουσίας των υποψηφίων των κάθε κομμάτων στα ΜΜΕ δεν είναι δυνατόν να έχει την απόδοση εκείνη, που έχει ο τρόπος με τον οποίο ξέρει να διαλέγει τους υποψηφίους ο λαός μας», ανέφερε η κ. Θεοχάρους σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Εκτίμησε ότι οι περιορισμοί, εφόσον διατηρηθούν, θα επηρεάσουν περισσότερο τα μικρότερα κόμματα, για να προσθέσει ότι «ενώ τα μεγάλα κόμματα, που έχουν τους δοσμένους κομματικούς στρατούς, θα τους συγκρατήσουν, βλέπετε μια φουντώνουν οι μεταξύ τους διενέξεις και φτάνουν στο αποκορύφωμα με πολύ τοξικές συμπεριφορές και την άλλη εναγκαλίζονται ο ένας τον άλλο προκειμένου να οδηγούν το Κυπριακό στη καταβαράθρωση, αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

Η Αλληλεγγύη «κατέρχεται με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλες τις επαρχίες, αυτόνομα και με στόχο να αυξήσει τα ποσοστά της και να έχει μια ισχυρή αντιπροσώπευση στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων προς όφελος της μεγάλης μάζας του κυπριακού λαού και προς στήριξη των εθνικών συμφερόντων του κυπριακού ελληνισμού», ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Θεοχάρους.

Όπως ανέφερε, «είμαστε ένα κόμμα ριζοσπαστικό που επιζητεί την αλλαγή για τη βελτίωση του πατρίδας μας, είμαστε ένα κόμμα που εκπροσωπεί τις φτωχοποιημένες μάζες αυτού του λαού, που έχουν καταντήσει σε αυτό το σημείο εξαιτίας της κακοδιοίκησης, της διαφθοράς και των πολλαπλών σκανδάλων που έπληξαν την πατρίδα μας από την άρχουσα τάξη και θέλουμε επιτέλους να υπάρξει μια διαφορετική πορεία τόσο όσον αφορά την κοινωνική πολιτική, αλλά και αναφορικά με την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος επιβίωσης του ελληνισμού στην πατρίδα μας».

Η κ. Θεοχάρους ανέδειξε ως βασικά θέματα το Κυπριακό, την οικονομία και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για το Κυπριακό, η κ. Θεοχάρους επανέλαβε ότι η Αλληλεγγύη είναι «κάθετα εναντίον» στη λύση στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, χαρακτηρίζοντας την ως «λύση απαρτχάιντ, μία λύση που εδραιώνει τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής μία λύση, που δεν αποκαθιστά τα δικαιώματα του κυπριακού ελληνισμού».

Σε σχέση με την επικείμενη άτυπη πενταμερή, η κ. Θεοχάρους είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μεταβαίνει με τη στήριξη της ΕΕ, αφού, όπως είπε η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μεταβαίνει ως ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά «ως διοίκηση του νότου, ως ε/κ διοίκηση».

«Δεν συμφωνούμε και αυτός θα ήταν λόγος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μην λάβει μέρος, να αποσυρθεί από την πενταμερή», είπε, προσθέτοντας ότι «ανησυχούμε ιδιαίτερα από την προσπάθεια των δυνάμεων να καταβαραθρώσουν το Κυπριακό με μια λύση χαλαρής συνομοσπονδίας στην προσπάθεια να συντονιστούν με τις συναντήσεις, που κάνει ο κ. Νεοφύτου με τον κ. Κυπριανού».

Παράλληλα, η κ. Θεοχάρους είπε πως αυτή «όχι μόνο έχει καταβαραθρωθεί από τα πολλά σκάνδαλα, που έχει βιώσει ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και εξαιτίας της πανδημίας».

«Είναι γι’ αυτό το λόγο που αγωνιούμε βλέποντας συνέχεια να υπάρχει έξαρση της πανδημίας γιατί δεν εφαρμόζονται τα σωστά μέτρα και όσα μέτρα λαμβάνονται δεν έχει πειστεί ο λαός να τα εφαρμόζει με το σωστό τρόπο», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Είπε, εξάλλου, ότι η Αλληλεγγύη εισηγήθηκε όπως «εμβολιαστούν το γρηγορότερο οι πολίτες, που βρίσκονται στην παραγωγή, οι πολίτες που κινούν την οικονομία γιατί δεν αντέχει πια η πατρίδα μας ούτε μία μέρα περαιτέρω στασιμότητας. Αντ’ αυτού εισπράξαμε ένα ηχηρό όχι από τον Υπουργό».

Αμφισβήτησε, επίσης, τη θέση για επάρκεια εμβολίων, λέγοντας ότι «όλο βλέπουμε ότι μετατίθεται στο τέλος του μήνα και στο τέλος του μήνα η ανακοίνωση της άφιξης ικανοποιητικών ποσοτήτων». Υποστήριξε επίσης ότι «ούτε ξέρουμε και τις αναλογίες ανάμεσα στα τρία εμβόλια της AstraZeneca, της Phfizer και της Moderna, που εισάγονται στην Κύπρο».

Μίλησε επίσης και για «σκοτεινά ζητήματα» που αφορούν στις εξετάσεις rapid test και πρόσθεσε ότι ζήτησε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διευκρινίσεις για τους εισαγωγείς και η διάθεση του υλικού των rapid test. “Ναι, είναι σημαντικό για τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά δεν μπορεί κάποια στιγμή να οδηγηθεί κι’ αυτό σε μια άλλη ερευνητική επιτροπή που θα βγάλει ένα πόρισμα και θα φυλαχτεί κι ‘ αυτό στα συρτάρια», συμπλήρωσε.

«Εξηγήσαμε επίσης», είπε, «ότι όσον αφορά τα εμβόλια δεν μπορεί να υπακούμε στις νόρμες των Βρυξελλών και δώσαμε ως παράδειγμα τη Μάλτα που μπόρεσε και πήρε τα εμβόλια που ήθελε και στις ποσότητες που ήθελε».

Τα ονόματα των υποψηφίων:

Επαρχία Λευκωσίας:
1.           Θεοχάρους Ελένη
2.           Γεωργιάδου Ρούλα
3.           Γιόκκα Παντελίτσα
4.           Γιωργάλλας Μιχάλης
5.           Γρίβα Κική
6.           Δανιηλίδης Βαλέριος
7.           Δημητριάδης Χριστάκης
8.           Ιωάννου Τσιάτσιου Ανδρέας
9.           Κόκκινος Σάββας
10.         Κυριάκου Σολωμός
11.         Κωνσταντινίδης Σάββας
12.         Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος
13.         Λακερίδης Χριστάκης (Κρις)
14.         Ναφαΐδης Χρύσης (Χρυσοβαλάντης)
15.         *
16.         Πουλικκάς Μάριος
17.         Σοφοκλέους Αλέξης
18.         Τελεβάντος Αντρέας
19.         Φανάρης Πέτρος
20.         Χατζηκώστα Μαρίνα
*Το πρόσωπο που θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Επαρχία Λεμεσού:
1.           Αλεξάνδρου Όμηρος
2.           Γεωργίου Ανδρέας
3.           Γκάυ Φράνσις Νεκτάριος
4.           Μιχαήλ Άννα
5.           Μπαρρής Κυριάκος
6.           Παπαδόπουλος Γεώργιος
7.           Τσίτσης Γιάννης
8.           Ττοππουζής Πρόδρομος
9.           Χριστοδούλου Μιχαήλ  (Κολοσσιάτης)
10.         Χριστοφή Χριστάκης  (Τσιοππής)
11.         Χριστοφίδη Γάτα
12.         Χρυσάνθου Ηρόδοτος

Επαρχία Λάρνακας:
1.           Αυξεντίου Φίλιππος
2.           Έλληνας Σταύρος (Σταυράκης)
3.           Νικολάου Σταύρος
4.           Ονησιφόρου Μελής
5.           Σιδερά Σταύρος (Σταυράκης)
6.           Χατζηπαναγή Αρτέμης

Επαρχία Πάφου:
1.           Ανδρεάδη Τατιάνα
2.           Δελιμπαλτίδου Βαρβάρα
3.           Μαυράκη Κυριακή
4.           Παπαγιάννης Χρίστος

Επαρχία Αμμοχώστου:
1.           Αθανασίου Αντρέας
2.           Βραχίμη Φοίβος
3.           Γεωργάλλα Κυριακή
4.           Γεωργίου Νικολάου Ανδρέας
5.           Κουρτέλλας Ελισσαίος
6.           Κωνσταντίνου Αλέξης
7.           Παπαπαύλου Ανδρέας
8.           Σάββα Μαρία
9.           Σεργίου Θεοδώρα
10.         Σιάμαρου Ανδρέας
11.         Χριστοφόρου Κωνσταντίνος

Επαρχία Κερύνειας:
1.           Αγγελή Αντώνης
2.           Μιχαήλ Εύη
3.           Χαραλάμπους ΓεώργιοςΠολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βρετανία: Απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών για τις απειλές του Νασράλα κατά της Κύπρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρετανία: Απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών για τις απειλές του Νασράλα κατά της Κύπρου

Βρετανία: Απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών για τις απειλές του Νασράλα κατά της Κύπρου

Βρετανική πηγή για Βάσεις στην Κύπρο: Δεν παρέχονται διευκολύνσεις στο Ισραήλ
ΚΥΠΡΟΣ

Βρετανική πηγή για Βάσεις στην Κύπρο: Δεν παρέχονται διευκολύνσεις στο Ισραήλ

Βρετανική πηγή για Βάσεις στην Κύπρο: Δεν παρέχονται διευκολύνσεις στο Ισραήλ

Απεβίωσε ο Ιωάννης Οργανός, ο Γενικός Βικάριος της Μαρωνίτικης Εκκλησίας της Κύπρου
ΚΥΠΡΟΣ

Απεβίωσε ο Ιωάννης Οργανός, ο Γενικός Βικάριος της Μαρωνίτικης Εκκλησίας της Κύπρου

Απεβίωσε ο Ιωάννης Οργανός, ο Γενικός Βικάριος της Μαρωνίτικης Εκκλησίας της Κύπρου

Κανένα σημάδι για επάνοδο σε διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό
ΚΥΠΡΟΣ

Κανένα σημάδι για επάνοδο σε διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

Κανένα σημάδι για επάνοδο σε διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Άνδρο, εκκενώνονται χωριά
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Άνδρο, εκκενώνονται χωριά

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Άνδρο, εκκενώνονται χωριά