Αισιοδοξία για το 2022 και έκκληση ΠτΔ στον κόσμο να εμβολιαστεί (βίντεο)

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 31.1.2021
Αισιοδοξία για το 2022 και έκκληση ΠτΔ στον κόσμο να εμβολιαστεί (βίντεο)
Στο τηλεοπτικό Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προτάσσει την πανδημία και σημειώνει ότι η προστασία της ζωής, αλλά και η ελπίδα διαφύλαξης των ατομικών ελευθεριών είναι δικαίωμα, αλλά και καθήκον όλων μας.Αισιοδοξία για την νέα χρονιά εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απευθύνοντας έκκληση στην κάθε μια και τον καθένα «από εσάς: ανταποκριθείτε στις οδηγίες των διακεκριμένων επιστημόνων μας. Ακολουθείστε το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τηρείτε με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα προστασίας».

Στο τηλεοπτικό Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προτάσσει την πανδημία και σημειώνει ότι η προστασία της ζωής, αλλά και η ελπίδα διαφύλαξης των ατομικών ελευθεριών είναι δικαίωμα, αλλά και καθήκον όλων μας.

«Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου στρέφεται στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους, στα παιδιά που έμειναν ορφανά, σ’ όσους έχασαν το στήριγμά τους. Η σκέψη μου στρέφεται ακόμα σ’ όσους νοσηλεύονται ή νοσούν.  Μοιράζομαι τις στιγμές όσων κλεισμένοι στα σπίτια τους αγωνιούν για την τύχη των αγαπημένων τους. Από τα βάθη της καρδιάς μου εύχομαι στην κάθε μια και τον καθένα γρήγορη ανάρρωση, αλλά και πίστη, δύναμη και κουράγιο σ’ όσους δέχτηκαν το βαρύτερο πλήγμα της πανδημίας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τα αισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης της πολιτείας, αλλά και του ιδίου, προς τους επαγγελματίες πρώτης γραμμής, «όσους μακριά από τις οικογένειες τους αγωνίζονται με ορατούς τους κινδύνους για να σώσουν ζωές, να δώσουν θεραπεία, να δώσουν θάρρος και δύναμη, σ’ όσους έχουν ανάγκη του οξυγόνου της αγάπης. Η πολιτεία και το σύνολο της κοινωνίας, θέλω να το επαναλάβω, σας ευγνωμονούν και σας ευχαριστούν».

Η ανατολή του νέου έτους, αναφέρει, μάς βρίσκει, δυστυχώς, αντιμέτωπους με μια νέα επικίνδυνη και σαρωτική έξαρση της πανδημίας, αλλά το παρήγορο και ελπιδοφόρο είναι πως τούτη τη φορά δεν είμαστε άοπλοι και δεν μιλούμε για τον αόρατο εχθρό.

«Χάριν στην ανθρώπινη ευφυία, χάριν στην επιστήμη, σήμερα μπορούμε αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε τις απειλές, να προστατεύσουμε αλλά και να προστατευτούμε από τους κινδύνους της πανδημίας».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρει ο Πρόεδρος, συντεταγμένα και με τη βοήθεια και τις θυσίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, κατόρθωσε να κατατάσσεται μεταξύ των κρατών που διακρίθηκαν τόσο στην επιτυχή αντιμετώπιση της ασθένειας όσο και στη διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων από τα εξ ανάγκης περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν.

Αναφέρεται στο νέο πανδημικό κύμα που σαρώνει τη μια μετά την άλλη τις χώρες ανά την υφήλιο, σημειώνοντας ότι η Κύπρος μπορεί «να αποτελέσει και πάλι το επιτυχές παράδειγμα αντιμετώπισης και διαχείρισης της κρίσης».

Αυτό που απαιτείται, προσθέτει, είναι η ατομική και συλλογική ευθύνη, είναι η συναίσθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, μια πράξη ευθύνης που μπορεί να εκδηλωθεί μέσα από την αξιοποίηση των επιστημονικών δυνατοτήτων που το κράτος απλόχερα προσφέρει.

Κυπριακό

Για το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δυστυχώς, άλλη μια χρονιά διέρρευσε χωρίς οποιαδήποτε πρόοδο στις προσπάθειες που με αποφασιστικότητα καταβάλλουμε για τερματισμό της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας.

«Η άτυπη σύνοδος στη Γενεύη τον Απρίλιο και η κοινή συνάντηση των δύο ηγετών με τον Γ.Γ. τον Σεπτέμβριο, δεν οδήγησαν σε τερματισμό του αδιεξόδου, και δεν οδήγησαν γιατί με τις γραπτές προτάσεις των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας επισημοποιήθηκαν και επισημοποίησαν τους διαχρονικούς στόχους που δεν είναι άλλοι από την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου, και τη δημιουργία ενός πλήρως ελεγχόμενου, ανεξάρτητου σε εισαγωγικά, τουρκοκυπριακού κρατιδίου».

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση αυτούσιων των πρακτικών των Η.Ε. για όσα επισυνέβησαν στο Κραν Μοντανά τον Ιούλιο του 2017, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά και η επιβεβαίωση τους από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κατά την ομιλία του στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση μόλις στις 13 του Δεκέμβρη, όχι μόνο διαψεύδουν τα περί αντιθέτου αφηγήματα διαφόρων, αλλά αποδεικνύουν και πού οφείλοντο τα κατά καιρούς αδιέξοδα στις πολύχρονες διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού.

«Παρά τις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας και τα όσα κατά παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών καταγράφονται είτε στο κατεχόμενο έδαφος είτε μέσα από την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θάλασσα, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δεν θα καμφθεί η αποφασιστικότητα, αλλά και εμμονή μας, για την εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα την απαλλάσσει από τον κατοχικό στρατό ή την όποια εξάρτηση από τρίτες χώρες».

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζει, εντάσσεται και η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διατήρηση των δεσμών με παραδοσιακά φιλικές χώρες, τις στρατηγικές συνεργασίες με όλες τις χώρες της περιοχής, αλλά και με νέους υπερατλαντικούς φίλους.

Στόχος, σημειώνει η διεθνής θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και η δημιουργία συνθηκών επανέναρξης ενός δημιουργικού διαλόγου που θα μας οδηγήσει σε μια μόνιμη λύση στη βάση πάντα των Συμφωνιών Κορυφής και των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μιας λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων.

Τελευταία χρονιά της θητείας του

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι η νέα χρονιά είναι η τελευταία της προεδρικής του θητείας. «Μια χρονιά που θέλω να είναι το ίδιο τολμηρή σε αποφάσεις, αλλά και εξίσου δημιουργική και ωφέλιμη για τον λαό και τη χώρα μας. Στόχος μου είναι η ολοκλήρωση μίας σειράς μεταρρυθμίσεων που θα θέσουν τις βάσεις για την Κύπρο του αύριο».

Μεταρρυθμίσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει, τον εκσυγχρονισμό του δικαστικού συστήματος, της Δημόσιας Υπηρεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την περαιτέρω προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, τη θεσμοθέτηση μίας σειράς νομοθεσιών  που θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αποτελεσματικότερη πάταξη της διαφθοράς.

«Θα είναι μια χρονιά που θα ενδυναμωθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, θα θωρακιστεί το Γενικό Σύστημα Υγείας, αλλά και θα ολοκληρωθούν πολιτικές που θα εγγυώνται το κράτος πρόνοιας που κτίσαμε», προσθέτει.

Το νέο έτος θα είναι χρονιά περαιτέρω ανάπτυξης του ενεργειακού προγράμματος, αλλά και ολοκλήρωσης ή θεμελίωσης μεγάλων αναπτυξιακών και εμβληματικών έργων που θα διασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες, συμπληρώνει.

Διαβεβαιώνει ότι «οι πιο πάνω στόχοι δεν έχουν ιδεολογικό χρώμα. Είναι έργα και πολιτικές που αφορούν το συμφέρον του συνόλου. Είναι στόχοι που από κοινού μοιραζόμαστε με τις πολιτικές δυνάμεις, για αυτό και πιστεύω πως στη μεγάλη αυτή προσπάθεια θα έχω την ομόθυμη στήριξη τους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει κλείνοντας το μήνυμά τους αισιοδοξία πως παρά τις δοκιμασίες που περάσαμε και περνούμε, «το νέο έτος θα είναι χρονιά δημιουργίας και ελπίδας. Το εγγυάται η αποφασιστικότητα, η βούληση και το πείσμα που μας διακρίνει ως λαό».

ΚΥΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ανώγυρα: Αναζωπύρωση αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση, λέει η Πυροσβεστική - Πυρκαγιά και στην Τριμίκλινη
ΚΥΠΡΟΣ

Ανώγυρα: Αναζωπύρωση αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση, λέει η Πυροσβεστική - Πυρκαγιά και στην Τριμίκλινη

Ανώγυρα: Αναζωπύρωση αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση, λέει η Πυροσβεστική - Πυρκαγιά και στην Τριμίκλινη

Αυτό είναι το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Αυτό είναι το νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης, δεύτερος σύζυγος τής Αλίκης Βουγιουκλάκη

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης, δεύτερος σύζυγος τής Αλίκης Βουγιουκλάκη

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης, δεύτερος σύζυγος τής Αλίκης Βουγιουκλάκη

Politico για Μακρόν: Η φωτογραφία του δείπνου που τα λέει όλα - «Η χώρα πάει στα σκυλιά»
ΚΟΣΜΟΣ

Politico για Μακρόν: Η φωτογραφία του δείπνου που τα λέει όλα - «Η χώρα πάει στα σκυλιά»

Politico για Μακρόν: Η φωτογραφία του δείπνου που τα λέει όλα - «Η χώρα πάει στα σκυλιά»

Θωρακίζουν κρίσιμες υποδομές της ΚΔ - Αναβαθμίζεται σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θωρακίζουν κρίσιμες υποδομές της ΚΔ - Αναβαθμίζεται σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας

Θωρακίζουν κρίσιμες υποδομές της ΚΔ - Αναβαθμίζεται σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας