Διαδικτυακές Εβδομάδες Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 29.4.2020
Διαδικτυακές Εβδομάδες Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Ημέρες Γνωριμίας: 12 Μαΐου (για φοιτητές από Κύπρο) και 14 Μαΐου (για φοιτητές από Ελλάδα), 18:00 - 19:00. Ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, από έμπειρους σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού, σχετικά με:

Με επιλογή ανάμεσα σε 40 διαδικτυακές παρουσιάσεις και σεμινάρια


 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υλοποιεί ένα δυναμικό πρόγραμμα δράσεων για τις ερχόμενες εβδομάδες. Παρακολουθήστε τις εξειδικευμένες δωρεάν παρουσιάσεις και τα διαδικτυακά σεμινάρια, ζωντανά ή σε μαγνητοσκόπηση, από το Ακαδημαϊκό Προσωπικό του Πανεπιστημίου, από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 15 Μαΐου. Μιλήστε με ακαδημαϊκούς συμβούλους, κάντε το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού ΑΡΙΣΤΟΝ διαδικτυακά, και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τις σπουδές σας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αυτό το Φθινόπωρο.

 Ενδεικτικά, το πρόγραμμα ακαδημαϊκών δράσεων περιλαμβάνει:

Ημέρες Γνωριμίας: 12 Μαΐου (για φοιτητές από Κύπρο) και 14 Μαΐου (για φοιτητές από Ελλάδα), 18:00 - 19:00. Ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, από έμπειρους σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού, σχετικά με: • Τα 100+ προγράμματα σπουδώνσε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο

 • Τα Ελληνόφωνα τμήματα και προγράμματα σπουδών

 • Τα προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης

 • Τις υποτροφίες, χορηγίες, καθώς και τις ειδικές υποτροφίες που προσφέρονται

 • Το εξειδικευμένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού «ΑΡΙΣΤΟΝ»

 • Τις νέες σύγχρονες εστίεςγια τους φοιτητές του Πανεπιστημίου

 • Την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου
Ημέρα Γνωριμίας της Ιατρικής Σχολής (στα Αγγλικά): 25 Μαΐου, 17:00 - 19:30.

Ανακάλυψε τον επαγγελματία που κρύβεται μέσα σου: 11 Μαΐου, 18:00 - 19:00. Σωστή και έγκαιρη ενημέρωση για τον σωστό επαγγελματικό σου προσανατολισμό, από την άνεση του σπιτιού σου.

Παρουσιάσεις και Σεμινάρια από το Ακαδημαϊκό Προσωπικό: Αξιοποιήστε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους καθηγητές, να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε κλάδο και να υποβάλετε σχετικές ερωτήσεις.

 • ΑγγίΖΩ την Υγεία από το Σπίτι: 27 Απριλίου - 1 Μαΐου, 18:00 - 19:00. Η εκδήλωση-θεσμός προσφέρεται πλέον και διαδικτυακά από το Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου. Η σειρά εργαστηρίων ενθαρρύνει τους νέους να γνωρίσουν τις Επιστήμες Ζωής και Υγείας και κυρίως την πρακτική πλευρά της κάθε μιας, μέσα από εργαστηριακές ασκήσεις και διαδραστικά πειράματα, συνδεδεμένα με τα εξής προγράμματα σπουδών: Βιολογία του Ανθρώπου, Διαιτολογία και Διατροφολογία, Επιστήμη του Αθλητισμού, Νοσηλευτική, Φαρμακευτική, και Φυσικοθεραπεία.

 • CONNECT Δημιουργώντας τη Δική σου Ταινία από το Σπίτι: 4 Μαΐου, 18:00 - 19:00. Πώς κτίζεις μια ιστορία η οποία εξελίσσεται σε ένα δωμάτιο ή σπίτι; Ποια ψηφιακά εργαλεία μπορεί να αξιοποιήσει κάποιος για να δημιουργήσει μια συναρπαστική ιστορία; Μπορεί μια ιστορία να εξελίσσεται αποκλειστικά στην οθόνη του υπολογιστή ενός χαρακτήρα; Το σεμινάριο αυτό θα απαντήσει στις πιο πάνω ερωτήσεις παρουσιάζοντας σχετικά παραδείγματα και συζητώντας διαφορετικές προσεγγίσεις για τη δημιουργία μιας ταινίας από το σπίτι. • CONNECT στις Δημόσιες Σχέσεις, Διαφήμιση και Μάρκετινγκ: 6 Μαΐου, 16:00 - 17:00. Βασικός σκοπός του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές αρχές της επικοινωνίας/Δημοσίων Σχέσεων, Διαφήμισης και Μάρκετινγκ, με έμφαση στον ρόλο των επικοινωνιολόγων στις μέρες μας, και τη σημασία της διαφήμισης και των ενεργειών προώθησης των πωλήσεων, προσφέροντας εργαλεία για μια ολοκληρωμένη επικοινωνία online και χρησιμοποιώντας επίσης τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. • Χωρικές Εμπειρίες του Αύριο: 7 Μαΐου (στα Ελληνικά) & 15 Μαΐου (στα Αγγλικά), 17:00 - 18:00. Σκοπός του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι να προσκαλέσει τους νέους να γνωρίσουν τα δημιουργικά επαγγέλματα του δομημένου περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων από καθηγητές του τμήματος να βιώσουν τον μαγικό κόσμο της Αρχιτεκτονικής και του Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων και να στοχαστούν το μέλλον.  • Ξεκλειδώνοντας τον Κόσμο της Ανάγνωσης: 6 - 12 Μαΐου, 15:00 - 16:00. Η ανάγνωση είναι μία σύνθετη έννοια με σημαντικές επιδράσεις στη σχολική πορεία και στη μετέπειτα προσωπική ανάπτυξη του ατόμου. Είναι πολυδιάστατη διότι αποτελείται από ένα εύρος γνωστικών δεξιοτήτων, τις οποίες το άτομο καλείται να κατακτήσει με επάρκεια ώστε να απολαμβάνει τη διαδικασία της μάθησης. Τα σεμινάρια θα καλύψουν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα σχετικά με την ανάγνωση. • «Χειραψία με την Τεχνολογία» Online: 8 - 15 Μαΐου. Η σειρά ημερίδων-θεσμός για τον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας υπό τον γενικό τίτλο “Handshake with Technology” επιστρέφει φέτος διαδικτυακά. Ανάμεσα στις δράσεις της εκπαιδευτικής ημερίδας είναι και η εξερεύνηση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data), η ανακάλυψη του κόσμου του Animation, η εξερεύνηση του περίπλοκου θαλάσσιου περιβάλλοντος, η δημιουργία επιχείρησης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αλλά και η διείσδυση ενός web-server με τεχνικές hacking. Κύριος στόχος της σειράς ημερίδων είναι να ενθαρρυνθούν οι νέοι να εφαρμόσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και να εξερευνήσουν τις μελλοντικές τους επαγγελματικές επιλογές.


Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την κάθε δράση και να επισκεφθείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των Διαδικτυακών Εβδομάδων Γνωριμίας μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στον εξής σύνδεσμο: www.unic.ac.cy/el/fall2020/opendays/.

Ενημερωθείτε έγκαιρα, καθώς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται ήδη αιτήσεις από υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές/φοιτήτριες για το νέο Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021, είτε στην Πανεπιστημιούπολή του, είτε εξ αποστάσεως, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις ή τους περιορισμούς που μπορεί να επιβληθούν τους ερχόμενους μήνες. Τα μαθήματα του Χειμερινού Εξάμηνου αρχίζουν κανονικά, στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μέγας είσαι Παναθηναϊκέ, εκθρόνισε τη Ρεάλ και η κούπα του ανήκει!

Μέγας είσαι Παναθηναϊκέ, εκθρόνισε τη Ρεάλ και η κούπα του ανήκει!

Μέγας είσαι Παναθηναϊκέ, εκθρόνισε τη Ρεάλ και η κούπα του ανήκει!

Ευρωεκλογές: Ρευστότητα, πιθανές εκπλήξεις και αδιέξοδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Ρευστότητα, πιθανές εκπλήξεις και αδιέξοδα

Ευρωεκλογές: Ρευστότητα, πιθανές εκπλήξεις και αδιέξοδα

Η Ευρωπαία Αρχιεισαγγελέας Λάουρα Κόβεσι στον «Π»: Δεν υπάρχει «καθαρή» χώρα στην Ευρώπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ευρωπαία Αρχιεισαγγελέας Λάουρα Κόβεσι στον «Π»: Δεν υπάρχει «καθαρή» χώρα στην Ευρώπη

Η Ευρωπαία Αρχιεισαγγελέας Λάουρα Κόβεσι στον «Π»: Δεν υπάρχει «καθαρή» χώρα στην Ευρώπη

Αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways - 12 τραυματίες
ΚΟΣΜΟΣ

Αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways - 12 τραυματίες

Αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways - 12 τραυματίες

Συναγερμός στο Τελ Αβίβ: Εκτοξεύτηκαν πύραυλοι από την Ράφα - Ανέλαβε την ευθύνη η Χαμάς
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Τελ Αβίβ: Εκτοξεύτηκαν πύραυλοι από την Ράφα - Ανέλαβε την ευθύνη η Χαμάς

Συναγερμός στο Τελ Αβίβ: Εκτοξεύτηκαν πύραυλοι από την Ράφα - Ανέλαβε την ευθύνη η Χαμάς