Φυλάκιση για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Header Image

Ο 42χρονος είχε συλληφθεί στις 7 Ιουλίου 2019 από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων καταδίκασε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας 42χρονο Κούρδο, από την Τουρκία, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, με δική του παραδοχή, στο αδίκημα της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού. Πρόκειται για μια από τις αυστηρότερες ποινές που έχουν επιβληθεί από κυπριακά δικαστήρια σε τέτοιου είδους υποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη πως η παρούσα υπόθεση αφορούσε μονάχα τέσσερα αρχεία (σύντομα βίντεο) υλικού παιδικής πορνογραφίας. Κατά την επιμέτρηση της ποινής λήφθηκε υπόψη ότι ο κατηγορούμενος ήταν λευκού ποινικού μητρώου και ότι δεν προχώρησε σε διανομή του επίδικου υλικού. Σε διαφορετική περίπτωση, η ποινή που θα του επιβαλλόταν θα ήταν μεγαλύτερη. Ο 42χρονος είχε συλληφθεί στις 7 Ιουλίου 2019 από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα, έπειτα από εξετάσεις που έγιναν στο κινητό του τηλέφωνο και στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, τα οποία κατασχέθηκαν από τον τόπο διαμονής του, διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν κάτοχος τριών υπό εξέταση διαδικτυακών λογαριασμών πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και ότι είχε κατεβάσει από άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικά αρχεία βίντεο και φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν στην κυπριακή Αστυνομία από την Europol. Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις για ταυτοποίηση του ύποπτου προσώπου, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί μαρτυρία εναντίον του 42χρονου Κούρδου. Ακολούθως, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψής του και έρευνας της κατοικίας του, που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας.

Το διάταγμα

Το Κακουργιοδικείο εξέδωσε, επίσης, διάταγμα κατά του κατηγορουμένου, με το οποίο απαγορεύεται σε αυτόν για τα επόμενα 20 χρόνια να προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή να απασχοληθεί σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά και να διαμένει σε χώρο διαμονής παιδιών ή σε χώρο που να γειτνιάζει με τόπο άλλων παιδιών, είτε με οργανωμένους χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά. Ακόμα, το δικαστήριο διέταξε άμεσα τον τερματισμό τυχόν απασχόλησης του κατηγορουμένου σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά (κάτω των 18 ετών). Η χθεσινή διαδικασία ανακοίνωσης της ποινής στον κατηγορούμενο από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play