Τα μέτρα αποκατάστασης των αμμοθινικών οικοτόπων στο Δάσος Μαυραλή (Περιοχή Πόλις-Γιαλιά) άρχισαν να εφαρμόζονται κανονικά, όπως έχουν συνδιαμορφωθεί με τα Τμήματα Περιβάλλοντος, Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μετά την απομάκρυνση της ακακίας, για αποφυγή της φωτορύπανσης της παραλίας από το δρόμο, έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του τεχνητού, καθώς και η εγκατάσταση της παρόδιας βλάστησης για ενίσχυση της αποτροπής της φωτορύπανσης .
Παράλληλα, έχουν αποκοπεί οι προσβάσεις προς την παραλία με τοποθέτηση ογκολίθων ενώ συνεχίζεται και ο καθαρισμός της περιοχής τόσο από τα υπολείμματα ακακίας όσο και από τα σκουπίδια.
Με την υλοποίηση των μέτρων αυτών καθώς και των υπόλοιπων δράσεων τις οποίες συμφώνησαν τα Τμήματα Δασών, Περιβάλλοντος και Αλιείας, αναμένεται να γίνει πλήρης αποκατάσταση του φυσικού οικοτόπου της περιοχής, χωρίς οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση στα σημαντικά είδη που φιλοξενεί.
ΚΥΠΕ
Ξεκίνησε η αποκατάσταση στο Δάσος Μαυραλή

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.