Κατασβέστηκε η φωτιά σε πλατφόρμα στο λιμάνι Λεμεσού

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, έχει γίνει χρήση ειδικού υλικού πυρόσβεσης (αφρού)

Πλήρως έχει κατασβεστεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι στο μηχανοστάσιο της πλατφόρμας Castoro Sei, που ελλιμενίζεται στο τερματικό της Eurogate, στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ αύριο αναμένεται να αρχίσουν οι εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια της.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, το έργο πυρόσβεσης ήταν δύσκολο καθώς επρόκειτο για χώρο 2-3 επιπέδων, με στενούς διαδρόμους και "δαιδαλώδη διαμόρφωση" , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
 




Οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να βεβαιωθούν ότι η φωτιά είχε πλήρως σβήσει, καθώς έπρεπε να ελεγχθούν ενδελεχώς όλοι οι όροφοι του πλωτού εργοστασίου υποθαλάσσιων αγωγών.
 
Σύμφωνα με τον κ.Τράγκολα, τα αίτια της φωτιάς θα διερευνηθούν αύριο σε συνεργασία με τον Τομέα Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.
 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνει προληπτικά στο χώρο ένα πυροσβεστικό όχημα.
 
Υπενθυμίζεται ότι, λόγω του περιστατικού, είχαν σταματήσει για λίγες ώρες όλες οι εργασίες στο τερματικό της Eurogate, η οποία θα επεκτείνει για σήμερα το ωράριο εργασίας της, μέχρι τις 19:00.


*Φωτογραφίες:Παύλος Βρυωνίδης

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play