Κατάθεση Χατζηξενοφόντως: Γιατί ακολούθησε τον Τζιωνή στο έγκλημα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 4.1.2019
Κατάθεση Χατζηξενοφόντως: Γιατί ακολούθησε τον Τζιωνή στο έγκλημα
Τόσο η συμβία του Τζιωνή όσο και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, υποστηρίζουν μέσα από τις καταθέσεις τους ότι όλα ήταν σχέδιο του Τζιωνή.

Με τις καταθέσεις των άλλων δύο εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων, του Μάριου Χατζηξενοφόντως και του Λευτέρη Σολωμού στη δίκη για τη δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου συνεχίζουμε σήμερα την ανασκόπησή μας δημοσιεύοντας αποσπάσματα από τις ανακριτικές καταθέσεις των κατηγορουμένων τα οποία είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας όταν η υπόθεση πήρε τον δρόμο της εκδίκασης. Τα επαναφέρουμε συνοπτικά για σκοπούς καλύτερης παρακολούθησης των όσων θα ακολουθήσουν στη δίκη.


Ναρκωτικά με δανεικά


Ο Χατζηξενοφώντος επικαλείται παντελή άγνοια για το πού θα πήγαιναν και τι θα έκαναν με τον Τζιωνή. Ισχυρίζεται ότι τις ώρες που προηγήθηκαν του εγκλήματος, ο Τζιωνής τον επισκέφθηκε στο σπίτι του και καθώς κοιμόταν, τον ξύπνησε η μητέρα του και του είπε ότι ο 33χρονος βρισκόταν εκεί προκειμένου να συζητήσουν για τη μοτοσυκλέτα του την οποία ενδιαφερόταν να αγοράσει. Της είπε να του πει να φύγει και ότι θα τον αναζητούσε ο ίδιος αργότερα. Όντως πήγε στο σπίτι του Τζιωνή για να του πάρει την κάνναβη που είχε παραγγείλει, αλλά επειδή δεν είχε χρήματα να τον πληρώσει, του είπε να καθίσει μέχρι να έρθει ο αδελφός του ώστε ο Τζιωνής να πάρει δανεικά από αυτόν.


Τη Σάρα Σιάμς, σύμφωνα με τον Χατζηξενοφώντος, ήταν η πρώτη φορά που την έβλεπε, ενώ οι τρεις τους κάθισαν στο υπνοδωμάτιο και ανέμεναν τον Σολωμού. Ενώ περίμεναν, ο Τζιωνής του ζήτησε 20 ευρώ τα οποία ο ίδιος του έδωσε και στη συνέχεια πήγαν μαζί σε περίπτερο. Στη διαδρομή ο Τζιωνής του ζήτησε άλλα 50 ευρώ τα οποία πάλι του έδωσε και αφού προμηθεύτηκαν και με κοκαΐνη, επέστρεψαν στο σπίτι του Τζιωνή.



Εκεί ο 33χρονος, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Χατζηξενοφώντος, του έδειξε ένα μαχαίρι και του είπε ότι του το δώρισε κάποιος, ενώ ο ίδιος, «επειδή είχε αρχίσει να νιώθει άβολα αλλά και να φοβάται», ζήτησε από τον Τζιωνή άδεια για να αποχωρήσει. Όμως ο Τζιωνής τον κοίταξε με «επιθετικότητα» και τον «πρόσταξε» όπως παραμείνει μέχρι να έρθει ο Σολωμού.


Έκαναν χρήση



Συνέχισε, λέει, να κάθεται σε μια γωνιά του δωματίου και να εξακολουθεί να φοβάται, ενώ όταν τελικά ήρθε ο Σολωμού, τον οποίο επίσης πρώτη φορά συναντούσε, αυτός με τον Τζιωνή άρχισαν να βλέπουν φωτογραφίες από την παιδική τους ηλικία. Την ίδια στιγμή έκαναν χρήση κοκαΐνης οι υπόλοιποι εκτός από τον ίδιο, παρόλο που φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτός έβαλε τα χρήματα. Ακολούθως επέμενε να του δώσουν τα λεφτά για την κάνναβη προκειμένου να φύγει και τότε ο Τζιωνής τον κάλεσε να πάει κάπου μαζί του.


Μαχαίρι στον λαιμό


Όταν αρνήθηκε, ο Τζιωνής «του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό», ενώ άρχισε να ανεμίζει και ένα σπαθί που κρατούσε, πράγμα που του προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο φόβο. Ακολούθως είδε τον Τζιωνή να φορεί τρία ζευγάρια κάλτσες και να βάζει σε δύο τσάντες κάποια ρούχα και ένα ζευγάρι παπούτσια, καθώς και το σπαθί που ανέμιζε. Αμέσως μετά τον τράβηξε και εισήλθαν στο αυτοκίνητο του παππού του και όταν πάλι του είπε ότι δεν ήθελε να τον ακολουθήσει, ο Τζιωνής απείλησε να τον σκοτώσει τον ίδιο και όλο του το σόι.



Πήρε και τον σκύλο


Στο αυτοκίνητο ο Τζιωνής του ανέφερε ότι θα πήγαιναν σε έναν φίλο του για να πάρει λεφτά, ενώ παράλληλα του έδωσε ρούχα που είχε στην τσάντα ώστε να τα φορέσει πάνω από τα δικά του. Στη διαδρομή ο Τζιωνής οδηγούσε και είχε το μαχαίρι στο χέρι, πράγμα που εκλάμβανε ως απειλή για τον ίδιο, ενώ όταν τον ρωτούσε πού πάνε, ο 33χρονος τον πρόσταζε να μην μιλά. Τελικά στάθμευσαν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης παρακείμενης πολυκατοικίας και ανέβηκαν στην ταράτσα, με τον Τζιωνή να αφήνει στο αυτοκίνητο τον σκύλο του που είχε πάρει μαζί του.



Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 22χρονου, όταν ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ο ίδιος έκανε επίμονες ερωτήσεις. Ο Τζιωνής δεν του απαντούσε ξεκάθαρα «αλλά ήταν σαν να παραμιλούσε», ενώ κάθε φορά που ο ίδιος σκεφτόταν να το βάλει στα πόδια, ο 33χρονος, όπως υποστηρίζει, του έβαζε το σπαθί στον λαιμό.


Τους είδε νεκρούς


Τελικά εγκατέλειψαν την πολυκατοικία και εισήλθαν στην αυλή των θυμάτων, απ’ όπου ο Τζιωνής σκαρφάλωσε στον πρώτο όροφο από την κληματαριά και εισήλθε εντός του σπιτιού από ανοικτό παράθυρο του μπάνιου. Όταν πλέον ο 33χρονος κατακρεούργησε τα θύματα και αφού πήρε το παιδί από το κρεβάτι του και το οδήγησε στην κουζίνα, ο Χ'' Ξενοφώντος αναφέρει ότι είδε τον 15χρονο να έχει τα χέρια ψηλά. Την ίδια στιγμή είδε το μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε ο Τζιωνής να είναι ματωμένα και αφού τον «διέταξε» να μπει και εκείνος στο σπίτι, ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο των θυμάτων και τα είδε νεκρά. Ο Τζιωνής, όπως είπε, εξήλθε του σπιτιού χωρίς να φορεί παπούτσια αλλά ήταν μόνο με τις κάλτσες, ενώ το μαχαίρι εξακολουθούσε να το έχει στην κατοχή του.


«Μου έλεγε φτάνει»


Στη διαδρομή για τη διαφυγή, ο 22χρονος υποστηρίζει ότι ο Τζιωνής μιλούσε μόνος του και επαναλάμβανε ότι «η γυναίκα μού έλεγε φτάνει, αλλά εγώ δεν σταματούσα να τη μαχαιρώνω», ενώ κατέληξαν στον χώρο στάθμευσης ενός εργοστασίου στην περιοχή των Λατσιών, όπου άλλαξαν ρούχα. Ακολούθως επέστρεψαν στο σπίτι του Τζιωνή και εκεί αυτός του είπε να φύγει, με τον ίδιο να καταλήγει στο πάρκο Αγίου Δημητρίου για να κρυφτεί.



Τι λέει στην κατάθεσή του ο Λευτέρης Σολωμού



«Μακάρι να γύριζε ο χρόνος πίσω»



Ο Λευτέρης Σολωμού υποστηρίζει στη δική του κατάθεση ότι ο Τζιωνής τον είχε πάρει έξω από το σπίτι των θυμάτων όταν ακόμα ήταν σε ηλικία 16,5-17 ετών, του είπε ότι σε κρύπτη στο πάτωμα ερμαριού υπάρχει ένα χρηματοκιβώτιο με 800.000 ευρώ, ότι στο σπίτι υπήρχαν και πολλά χρυσαφικά και ότι θα τα έκλεβε. Του υπέδειξε επίσης ένα κλειδί λέγοντάς του ότι είναι της κουζίνας του σπιτιού και ζητούσε να τον βοηθήσει να το κλέψουν. Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, του ξεκαθάρισε έκτοτε ότι δεν θα ήθελε να συμμετάσχει.


«'Έκρουσε' από την κόκα»


Αρχές Απριλίου, αναφέρει ο 23χρονος τον πήρε τηλέφωνο η Σάρα και του ζήτησε να βρεθούν, καθώς ήθελε να μιλήσουν για τον Τζιωνή. Η συνάντηση αυτή έγινε στο χωριό όπου διαμένουν οι γονείς του και εκεί η 21χρονη του ανέφερε ότι «Τζιωνής 'έκρουσε' από την πολύ κόκα». Ακόμα του ανέφερε ότι κοιμόταν έχοντας το σπαθί και το μαχαίρι πάντα δίπλα του.


Θύμα βίας η Σάρα



Στις 16 Απριλίου (δηλαδή δύο ημέρες πριν το έγκλημα) βγήκε από τον στρατό και πήγε στο σπίτι του παππού του, όπου εκεί βρήκε και πάλι κτυπημένη την 21χρονη και κατάλαβε ότι «την είχε σπάσει και πάλι στο ξύλο». Παράλληλα με τον παππού του έθιξαν το θέμα της αλλόκοτης συμπεριφοράς του Τζιωνή, με τον πρώτο να του παραπονιέται ότι του έπαιρνε συνέχεια το αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή ο ίδιος καταλάβαινε ότι ο αδελφός του πιεζόταν από χρέη.



Αρνήθηκαν να συμμετάσχουν



Τις ώρες που προηγήθηκαν του εγκλήματος της 18ης Απριλίου και αφού ο ίδιος, όπως και η 21χρονη, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, ο Τζιωνής τηλεφώνησε στον 22χρονο Μάριο Χ'' Ξενοφώντος τον οποίο ο ίδιος είδε για πρώτη φορά, ώστε να κάνουν μαζί τη «δουλειά». Ευρισκόμενοι στο υπνοδωμάτιο, ο 22χρονος δέχθηκε λέγοντας ότι και εκείνος χρειαζόταν άμεσα τουλάχιστον 800-1.000 ευρώ για χρέος προς τους προμηθευτές του και τότε ο Τζιωνής τον έβαλε να διαλέξει ένα από τα μαχαίρια που έθεσε ενώπιόν του. Εκείνο που διάλεξε ο 22χρονος το έκρυψε στο σάλι που του έδωσε ο Τζιωνής, ενώ άκουσε τον αδελφό του να λέει πως εάν χρειαζόταν, θα σκότωνε.



«Γυαλισμένα» μάτια



Ο ίδιος έφυγε ακολούθως από το σπίτι και όταν επέστρεψε κατάλαβε ότι ο αδελφός του και ο 22χρονος βρίσκονταν υπό την επήρεια ουσιών αφού «και των δύο τα μάτια ήταν γυαλισμένα από την κόκα» και ότι ετοιμάζονταν για τη «δουλειά». Όταν οι δυο τους έφυγαν και έμεινε με την 21χρονη παρακολουθώντας τηλεόραση, δέχθηκαν κάποια στιγμή τηλεφώνημα από τον Τζιωνή ο οποίος τους ζητούσε να πάνε να τον παραλάβουν. Ενώ διακινούνταν στη λεωφόρο Αθαλάσσας, τους ξαναπήρε ο Τζιωνής να επιστρέψουν στο σπίτι.


Αργότερα και ενώ με την 21χρονη βρίσκονταν σε διπλανά δωμάτια, άκουσαν κάποιον να κτυπά το τζάμι του υπνοδωματίου της, να λέει ότι είναι ο Λούης και να τους ζητά να μην ανάψουν φως αλλά σόμπα ώστε να υπάρχει χαμηλότερος φωτισμός. Όταν η 21χρονη του άνοιξε, ο Τζιωνής τη ρώτησε εάν θα τον εγκατέλειπε εάν έκανε κάτι κακό, ενώ ακολούθως ο ίδιος του άνοιξε την πόρτα και εισήλθε στο σπίτι, για να ρωτήσει ο 33χρονος τη συμβία του το ανατριχιαστικό, εάν «αναγνωρίζει τη μυρωδιά των αιμάτων». Ο ίδιος εξέλαβε το αίμα ως προερχόμενο από ζώο, ενώ ακολούθως ο Τζιωνής τον κάλεσε να τον βοηθήσει να κρύψει τα ρούχα που φορούσε.



Έτρωγε μέσπιλα…



Ξαναμπαίνοντας στο σπίτι, ο Τζιωνής κάθισε και έτρωγε «ήρεμα μέσπιλα» και εν συνεχεία τους αποκάλυψε ότι είχε σκοτώσει το ζεύγος, περιγράφοντάς τους και τον τρόπο. Τους είπε επίσης ότι στο σπίτι υπήρχε και ένα παιδί το οποίο δεν σκότωσε επειδή έχει και ο ίδιος μωρό και ότι θα πήγαιναν πάλι πίσω για να ψάξουν για το χρηματοκιβώτιο. Του ζήτησε να τον βοηθήσει με ένα μικρό βαν που είχε βάλει στόχο για μεταφορά των κλοπιμαίων. Αρνήθηκε και πάλι και έφυγε από το σπίτι χωρίς να γνωρίζει τι έγινε στη συνέχεια.


Ο Λευτέρης Σολωμού ισχυρίζεται επίσης πως όταν πλέον ο Τζιωνής πήρε την 21χρονη και κρύβονταν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και χωράφια, είχε πάρει μήνυμα στο κινητό του από άγνωστο αριθμό το οποίο ανέγραφε «SOS» και κατάλαβε ότι προερχόταν από τη Σάρα η οποία φαίνεται να χρησιμοποίησε τηλέφωνο του Τζιωνή.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας