Συνέχεια στις καταγγελίες του για τη μεταφορά ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές έδωσε ο Φαίδωνας Φαίδωνος, λέγοντας ότι δέχθηκε ο ίδιος τηλεφώνημα από κατάδικο στις Κεντρικές Φυλακές ο οποίος τον ενημέρωσε για το συμβάν.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, άσκησε έντονη κριτική σε όσους διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του, λέγοντας πως «αυτή την ανευθυνότητα να βγάζουν ανακοινώσεις να την σταματήσουν. Στις Κεντρικές Φυλακές υπάρχουν δεκάδες κινητά τηλέφωνα και το γνωρίζει η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η ηγεσία των Φυλακών». Ο Δήμαρχος Πάφου πρόσθεσε πως η ηγεσία των Φυλακών γνωρίζει με λεπτομέρεια ποιοι έχουν κινητά στην κατοχή τους. «Τους αποκαλώ γελοίους και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου λέω ότι ψεύδονται», πρόσθεσε ο κ. Φαίδωνος.
Διαβάστε επίσης: Φαίδωνος: Ξέρω ποιος κατασκευάζει τις βόμβες στην Κύπρο
Αναφορικά με τα drones, o κ. Φαίδωνος κάλεσε τις αρχές να πάρουν καταθέσεις από τους «πολύ φοβισμένους βαριάνους». Ο Δήμαρχος Πάφου υπογράμμισε επίσης πως κατά τις βραδινές κυρίως ώρες περνούν ναρκωτικά και μικρά κινητά τηλέφωνα και «αυτοί που τα περνούν χρεώνουν 1000 ευρώ». Μάλιστα, πρόσθεσε, το ναρκωτικό που χρησιμοποιείται που χρησιμοποιείται στις φυλακές είναι το Dream, το οποίο δεν ανιχνεύεται από το νάρκοτεστ.
Διαβάστε επίσης: Φαίδωνας: Ανικανότητα και διαφθορά «δέρνει» την Αστυνομία (ηχητικό)
Ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε ακόμη πως ο κόσμος θέλει να λέγονται δημόσια τα κακώς έχοντα, προσθέτοντας ότι αυτοί που δεν θέλουν είναι η ηγεσία της Αστυνομίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που τους εκπροσωπούν.
Σημειώνεται, πάντως, πως χθες το Τμήμα Φυλακών με ανακοίνωσή του διέψευσε τους ισχυρισμούς του Φαίδωνα Φαίδωνος.