Για βεβήλωση ενός ιστορικού χώρου και εξευτελισμό του απελευθερωτικού αγώνα καταγγέλλουν το Ίδρυμα Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην προκήρυξη διαγωνισμού για εμπορική εκμετάλλευση του αγροκτήματος της Νεάπολης. Του χώρου δηλαδή όπου βρίσκεται το κρησφύγετο που λειτούργησε ως αρχηγείο της ΕΟΚΑ κατά τον απελευθερωτικό αγώνα 1955-59, το πλοιάριο Σειρήν, καθώς και ο τάφος και ο ανδριάντας του Γρίβα. Το ίδρυμα, με έδρα την Αθήνα, αναζητεί επενδυτή για εμπορική εκμετάλλευση του ενός από τα δύο τεμάχια γης που αποτελούν το αγρόκτημα, συνολικής επιφάνειας 21.874 τ.μ. το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή.
Η προτεινόμενη αξιοποίηση βάσει του σχεδιασμού, που έλαβε σύμφωνα με το ίδρυμα προκαταρκτική έγκριση από τις πολεοδομικές υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, προβλέπει την ανέγερση στο εν λόγω τεμάχιο ξενοδοχειακής μονάδας εμβαδού 2.662 τ.μ. καθώς και δυο πύργων γραφείων εμβαδού 5.880 τ.μ. Το εμβαδόν κάλυψης των εμπορικών αναπτύξεων υπολογίζεται σε 1.150 τ.μ. Στο δεύτερο τεμάχιο, προβλέπεται η ανέγερση κτηρίου γραφείων για λογαριασμό του ιδρύματος, σε εμβαδόν κάλυψης 840 τ.μ. και συνολική επιφάνεια κτισμάτων 3.080 τ.μ. Στον επενδυτή παραχωρείται το δικαίωμα εκμετάλλευσης της ξενοδοχειακής μονάδας και των γραφείων για χρονική περίοδο που θα συμφωνηθεί κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.
Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν η αξιοποίηση του αγροκτήματος της Νεάπολης και συγκεκριμένα η πρόθεση του Ιδρύματος Γρίβα Διγενή, για δημιουργία στον χώρο Μουσείου Αγώνος, αποτέλεσε σημείο τριβής και αντιπαράθεσης με τον Δήμο Λεμεσού, ο οποίος έβλεπε ότι το όλο έργο ταυτίζεται με τη δράση του Γεώργιου Γρίβα και ότι η δημιουργία του θα αποτελούσε πρόκληση για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Λεμεσού. Σε ανακοίνωση του ο ΣΑΠΕΛ (Σύνδεσμος Αγωνιστών Πόλεως και Επαρχίας Λεμεσού) καλεί την ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει τις προθέσεις της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος και να αναθέσει την εποπτεία του και την προστασία του ιστορικού χώρου στην Ακαδημία Αθηνών. Επανέλαβε επίσης την πρότασή του να ανεγερθεί εκεί «το Πάνθεον των Ηρώων της Κύπρου - Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη». Το θέμα θα τεθεί εκ νέου ενώπιον της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού.