Από βολές της Εθνικής Φρουράς στο Πεδίο Βολής προκλήθηκε η φωτιά στο Καλό Χωριό Λάρνακας χθες και από σκόπιμη καύση κλαδιών και άλλων αντικειμένων η πυρκαγιά στη Μουτταγιάκα, αναφέρει σε ανακοίνωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η ώρα 10.48 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, αποκαλάμες , καλαμιώνες και άγρια βλάστηση εντός του Πεδίου Βολής Καλού χωριού στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν συνολικά 8 πυροσβεστικά οχήματα , 4 οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και ΕΜΑΚ , 3 από το τμήμα Δασών και 1 Φορητή πυροσβεστική μονάδα από το κοινοτικό συμβούλιο Ψευδά. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 10 εκταρίων. Προκλήθηκε από βολές της Εθνικής Φρουράς στο Πεδίο Βολής.
Εξάλλου στις 14.02 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα παρά το Χωριό Μουταγιάκα (περιοχή Καλόγεροι) στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν συνολικά 13 πυροσβεστικά οχήματα, 9 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεμεσού, 2 από το Τμήμα Δασών, 1 ένα από το Ταμείο Θήρας και 1 από την επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού. Για την κατάσβεση εργάστηκαν και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.
Η πυρκαγιά στο αρχικό στάδιο απείλησε κατοικημένες περιοχές όμως μετά από πολλές προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξαλείφτηκε ο κίνδυνος. Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου 2 εκταρίων. Η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από σκόπιμη καύση κλαδιών και άχρηστων αντικειμένων νοτιοδυτικά του σημείου έναρξης της. Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αστυνομία.
Επίσης η ώρα 00.51 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Γερίου προς Γεν. Νοσοκομείο, πλησίον του κυκλικού κόμβου. Όχημα με νεαρό οδηγό απώλεσε τον έλεγχο και αφού προσέκρουσε σε άλλο όχημα , κατάληξε σε χαντάκι.
Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με ομάδα διάσωση και όχημα διάσωσης και χρησιμοποιώντας τις υδραυλικές συσκευές αποπαγίδευσης, έγινε αποπαγίδευση του επιβαίνοντα από το όχημα. Αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με ασθενοφόρο όχημα.
Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 30ης Μαΐου 2017 μέχρι και τις 06.00 σήμερα το πρωί ανταποκρίθηκε σε 18 κλήσεις για βοήθεια ,12 πυρκαγιές, 4 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.
Βολές της ΕΦ και καύση κλαδιών προκάλεσαν δύο πυρκαγιές

Η πυρκαγιά στο αρχικό στάδιο απείλησε κατοικημένες περιοχές όμως μετά από πολλές προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξαλείφτηκε ο κίνδυνος
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.