Νέες καταθέσεις στην δίκη του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 15.3.2017
Νέες καταθέσεις στην δίκη του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα
Με κατάθεση ενός υπαλλήλου του εστιατορίου The Stone Garden και του ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, συνεχίστηκε η δίκη για το φονικό της Αγίας Νάπας.

Με την κατάθεση ενός υπαλλήλου του εστιατορίου The Stone Garden και του ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για τον τετραπλό φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα.


Θύματα της επίθεσης ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΑΑΔ, οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν γεμάτη με αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της Δύναμης.

Αρχικά κατέθεσε ο Χριστάκης Τσαγγαράς, υπάλληλος στην υποδοχή του εστιατορίου Stone Garden ο οποίος ανέγνωσε στο Δικαστήριο την κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία και στην οποία ανέφερε ότι γύρω στις 10.05 το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 πήγε στο τραπέζι του Φάνου Καλοψιδιώτη για να τον καληνυχτίσει προτού σχολάσει και στη συνέχεια πήγε να πει καληνύχτα στη σύζυγο του ιδιοκτήτη.

Εκεί συνέχισε «πήρε το μάτι μου δύο κουκουλοφόρους από την πλευρά του διπλανού εστιατορίου (Edelwise) οι οποίοι περπατούσαν σιγά και ο ένας κρατούσε ένα μεγάλο όπλο σαν αυτόματο. Είπα Παναγία μου κάτι κακό θα γίνει και σε μερικά δευτερόλεπτα άρχισαν να πυροβολούν. Ακουσα 2 – 3 πυροβολισμούς και στη συνέχεια πολλούς πυροβολισμούς σαν ριπή και έπεσα στο πάτωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Πρόσθεσε ακόμα πως «όταν τέλειωσαν οι πυροβολισμοί βγήκα έξω και είδα τον Φάνο (Καλοψιδιώτη), ένα άνδρα και μια γυναίκα στο πάτωμα και γύρω τους αρκετό αίμα. Είδα επίσης ένα άλλο πρόσωπο να κρατά το δεξί του πλευρό από όπου έτρεχε αίμα να τρέχει προς την έξοδο του εστιατορίου» είπε προσθέτοντας πως δεν είδε το πρόσωπο του, ούτε ήξερε ποιος είναι.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα «μόλις τελείωσαν οι πυροβολισμοί, είδα τον σωματοφύλακα του Φάνου Καλοψιδιώτη Loy Dejan να στέκεται δεξιά του ξύλινου μπαρ και με ρώτησε «what happened» δηλαδή τι συνέβη και του έδειξα με τα χέρια μου τους πεθαμένους στο πάτωμα» σημειώνοντας πως ο Dejan «ήταν πολύ ήρεμος δεν ήταν φοβισμένος».

Αντεξεταζόμενος από τον Μιχάλη Πική συνήγορο υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου άλλως Μπένη, ο μάρτυρας είπε πως οι δύο κουκουλοφόροι που είδε το βράδυ του φόνου «είχαν αργό βηματισμό, σταμάτησαν σε ένα σημείο και άρχισε ο ένας να πυροβολεί με το αυτόματο. Σηκώθηκα από το πάτωμα όταν τέλειωσε το κακό, όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί».

Σε άλλη ερώτηση του κ. Πική ο μάρτυρας είπε πως δεν «δεν γνωρίζω αν υπήρχε και τρίτος κουκουλοφόρος, μόνο τους δύο είδα», περπατούσαν στο διάδρομο που χωρίζει τα εστιατόρια The Stone Garden και Edelwise, «αφού λογικά πρέπει να πέρασαν από το συγκεκριμένο διάδρομο» και «άκουσα στην αρχή 2-3 πυροβολισμούς όπως βολή κατά βολή και μετά συνεχόμενους πυροβολισμούς όπως τη ριπή».

Σε αντεξέταση του Νίκου Δημητρίου συνηγόρου υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταυκα ο μάρτυρας είπε πως όταν είδε τους δύο κουκουλοφόρους σκέφτηκε ότι θα γίνει κάτι κακό και μετά άρχισαν οι πυροβολισμοί. Αρπαξα τη γυναίκα του ιδιοκτήτη του εστιατορίου και πέσαμε στο πάτωμα όπου μείναμε για 2-3 λεπτά, ήμουν σοκαρισμένος, φοβισμένος» σημείωσε.

Αντεξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του Loy Dejan ο κ. Τσαγγαράς είπε ότι μετά τους πυροβολισμούς είδε τον σωματοφύλακα του Φάνου (Dejan) και τον ρώτησε «what happened», ενώ κοντά του υπήρχαν και άλλα άτομα μεταξύ των οποίων και ένα γκαρσόνι.

Σε υποβολή του δικηγόρου ότι ο Dejan δεν ρώτησε τον ίδιο “what happened” αλλά ρώτησε το γκαρσόνι που ήταν δίπλα του “are you ok?", ο κ. Τσαγγαράς απάντησε πως δεν ξέρει προσθέτοντας ότι «και το γκαρσόνι ήταν σοκαρισμένος. Ηταν πολλά ήρεμος ο Dejan, δεν φοβόταν» είπε.

Σε παρατήρηση του δικηγόρου ότι και ο Dejan φοβήθηκε με όσα έγιναν, ο μάρτυρας είπε πως «δεν αντιλέγω, δεν έχω τίποτε εναντίον του ανθρώπου, δεν φαινόταν φοβισμένος».

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Ιατροδικαστής Σοφοκλέους ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα πραγματοποίησαν αυτοψία στη σκηνή του φόνου το ίδιο βράδυ. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το βράδυ της 23/6/2016 είδαν μαζί με τους συναδέλφους του στην αυλή του εστιατορίου The Stone Garden τρία πτώματα που έφεραν σφαίρες και σε άλλο καλυμμένο χώρο δίπλα από την αυλή άλλο πτώμα (Yani Vogli).

Ο κ. Σοφοκλέους ανέγνωσε στο Δικαστήριο τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που ετοίμασε για τον τραυματία αστυνομικό της ΜΜΑΔ Γιώργο Χαραλάμπους και για τους Σκεύη Χατζηευθυμίου και Yani Vogli στους οποίους έκανε νεκροψία.

Αναφορικά με τον Γιώργο Χαραλάμπους ο ιατροδικαστής είπε πως τον εξέτασε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 30/6/2016 και έφερε μεταξύ άλλων θλαστική εκχύμωση δεξιάς και αριστερής κογχικής χώρας, δύο τραύματα στη ραχιαία επιφάνεια του αριστερού βραχίονα, δύο τραύματα στην πρόσθια χώρα του αριστερού αντιβραχίονα, εκδορά στην αριστερή πλάγια θωρακική χώρα και χειρουργική τομή συραμμένη στην δεξιά πρόσθια χώρα του γονάτου με επέκταση στο δεξιό κάτω μέρος του μηρού.

Οσον αφορά τη νεκροτομή της Σκεύης Χατζηευθυμίου ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι αυτή διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 24/6/2016 και έφερε τραύμα εισόδου από τη δεξιά οφθαλμική χώρα και τραύμα εξόδου στην αριστερή κροταφική χώρα. Πρόσθεσε ότι η αιτία θανάτου της Σκεύης ήταν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση προκληθείσα από πυροβόλο όπλο, ότι το τραύμα που έφερε ήταν διαμπερές, δηλαδή είχε είσοδο και έξοδο και πως τα ρούχα που φορούσε εκείνο το βράδυ ήταν πολύ ματωμένα.

Για τον Yani Vogli ο Ιατροδικαστής είπε ότι διενήργησε νεκροψία στη σορό του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 24/6/2016, ότι έφερε τραύμα εισόδου στη δεξιά υποπλάτιο χώρα και τραύμα εξόδου στην αριστερή θωρακική χώρα στο ύψος της θηλής. Ανέφερε ακόμα ότι ο νεκρός έφερε ρήξη καρδίας και πνεύμονα από τη σφαίρα που δέχθηκε και πως η αιτία θανάτου ήταν εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους ο Vogli έφερε διαμπερές τραύμα, δηλαδή η σφαίρα μπήκε σε σημεία κάτω από τη δεξιά ωμοπλάτη και βγήκε από την αριστερή θωρακική χώρα κάτω από τη θηλή.

Ο Ιατροδικαστής αναγνώρισε από φωτογραφίες το χώρο όπου βρίσκονταν οι σοροί των θυμάτων κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στο εστιατόριο όπου διαπράχθηκαν οι φόνοι. Ακόμα εξήγησε στο Δικαστήριο επίσης από φωτογραφίες τα τραύματα που έφερε ο αστυνομικός Γιώργος Χαραλάμπους και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε διάφορα στάδια της νεκροψίας που διενήργησε στις σορούς της 39χρονης Σκεύης Χατζηευθυμίου και του Yani Vogli.

Για τον Yani Vogli ο Ιατροδικαστής είπε ότι φορούσε δύο μαύρες κουκούλες και δύο ζευγάρια γάντια, ένα πλαστικό και ένα μαύρο και είχε χάσει αρκετό αίμα. Πρόσθεσε πως στα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στα ρούχα του περιλαμβάνονταν το αλβανικό διαβατήριο και η ταυτότητα του, ένα πορτοφόλι, μια Παναγία, τρία κομποσκοίνια, μία καδένα χρυσή, ένα ξύλινο σταυρό, ένα κομμάτι ασημόχαρτο με βαμβάκι μέσα (πιθανόν λαδάκι), σφαίρες και μία γεμιστήρα όπλου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΗΠΑ/Προεδρικές: Ο Μπάιντεν αποσύρεται από την κούρσα - Η Κάμαλα Χάρις διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ/Προεδρικές: Ο Μπάιντεν αποσύρεται από την κούρσα - Η Κάμαλα Χάρις διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ/Προεδρικές: Ο Μπάιντεν αποσύρεται από την κούρσα - Η Κάμαλα Χάρις διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα για τα ΑΕΙ Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές
ΚΥΠΡΟΣ

Ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα για τα ΑΕΙ Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές

Ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα για τα ΑΕΙ Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές

MetaMax: Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για την απάτη
ΚΥΠΡΟΣ

MetaMax: Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για την απάτη

MetaMax: Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για την απάτη

Ισραήλ: Διαδήλωση για να υπογράψει ο Νετανιάχου συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαδήλωση για να υπογράψει ο Νετανιάχου συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων

Ισραήλ: Διαδήλωση για να υπογράψει ο Νετανιάχου συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων

Πονοκέφαλος για φοιτητές το κεφάλαιο «στέγαση»: Σταθερά τσουχτερές οι τιμές των ενοικίων
ΚΥΠΡΟΣ

Πονοκέφαλος για φοιτητές το κεφάλαιο «στέγαση»: Σταθερά τσουχτερές οι τιμές των ενοικίων

Πονοκέφαλος για φοιτητές το κεφάλαιο «στέγαση»: Σταθερά τσουχτερές οι τιμές των ενοικίων