Tα σημεία για δωρεάν Rapid τεστ για σήμερα Σάββατο - Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 6.2.2021
Tα σημεία για δωρεάν Rapid τεστ για σήμερα Σάββατο - Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί
Αύριο Κυριακή θα γίνει εμβολιασμός στο Αγροτικό Υγειονομικό Κέντρο Σαλαμιούς μετά από σχετικό προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας για τον περιφερειακό εμβολιασμό των ηλικιωμένων της περιοχής.

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο το δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για κορωνοϊό με rapid tests αντιγόνου των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα διενεργείται το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού.

Στη πόλη και επαρχία Λάρνακας θα λειτουργήσουν σήμερα δώδεκα σημεία δειγματοληψίας και επτά στην επαρχία Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα στη Λάρνακα από τις 08.30 το πρωί μέχρι τις 18.00 το βράδυ θα λειτουργήσουν σημεία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αγίου Γεωργίου Κοντού», στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, στην εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα (περιοχή Κρασιά), στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου «Αγίου Σάββα» στα Λειβάδια, στην Εκκλησία Τιμίου Προδρόμου (καινούργια εκκλησία) στη Δρομολαξιά και στο Οίκημα Σωματείου «Ομόνοιας Αραδίππου» στην  Αραδίππου.

Από τις 08.30 το πρωί μέχρι τη 13.00  το μεσημέρι σημεία δειγματοληψίας θα λειτουργήσουν στο Οίκημα του παλαιού Παντοπωλείου στην Ξυλοτύμπου, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σκαρίνου, στο παλαιό Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης (Οδός Αρμονίας 1).

Από τη 13.30 το μεσημέρι μέχρι τις 18.00 το απόγευμα θα λειτουργήσουν σημεία δειγματοληψίας στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας, στο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου (στεγασμένος χώρος στάθμευσης) και στο Κοινοτικό Ιατρείο Κόρνου.

Στην επαρχία Αμμοχώστου σημεία δειγματοληψίας θα λειτουργήσουν από τις 08.30 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Παραλιμνίου, από τις 08.30 το πρωί μέχρι τη 13.00 το μεσημέρι στο Σωματείο «Ονήσιλλος» στη Σωτήρα, στη Λέσχη Ηλικιωμένων Αυγόρου και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους.

Ακόμα από τη 13.30 το μεσημέρι μέχρι τις 18.00 το απόγευμα θα λειτουργήσουν σημεία δειγματοληψίας  στην εκκλησία Αγίας Νάπας στην Αγία Νάπα, στα Εθνικόφρονα Σωματεία Λιοπετρίου και στο Κέντρο Ενηλίκων Δερύνειας.9 μονάδες δειγματοληψίας στην Πάφο

Συνεχίζεται το παγκύπριο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να διασφαλιστεί ότι η επαναλειτουργία επιχειρήσεων/τομέων θα γίνει με ασφάλεια. Το Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν 9 μονάδες δειγματοληψίας στην Επαρχία Πάφου, με διευρυμένο ωράριο με αύξηση τριών κινητών μονάδων από τις προηγούμενες μέρες.

Το πρόγραμμα ελέγχου των εργαζομένων διενεργείται ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού.

Στην Επαρχία Πάφου θα λειτουργήσουν 9 σημεία, στην Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, στην Πάφο από 8.30 π.μ. μέχρι 6 μ.μ., στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο (Οδός Γρίβα Διγενή) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στον Προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS (Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στην Πόλη Χρυσοχούς 8.30 π.μ.-1 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας 2 μ.μ.-6 μ.μ., στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης 8.30 π.μ.-1 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής, Γεροσκήπου 1.30 μ.μ.-6 μ.μ., στην Πλατεία Κοινοτικού Συμβουλίου Τσάδας 8.30 π.μ.-12.30 μ.μ. και στο Κοινοτικό Ιατρείο Γιόλου 1 μ.μ.-5.30 μ.μ.

Σημειώνεται ότι στα ίδια σημεία δειγματοληψίας μπορούν να υποβάλλονται σε rapid test και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις/δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που εργάζονται, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού. Για επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν μέχρι 3 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους, για επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν από 4 μέχρι 10 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε τουλάχιστον 4 εργαζόμενους και για επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν πέραν των 11 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 άτομα ή στο 20% των εργαζομένων, όποιο είναι μεγαλύτερο αριθμητικά.

Εξάλλου χτες , διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος και συγκεκριμένα από 260 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Συγκεκριμένα, από την επαρχία Πάφου προέκυψαν  4 κρούσματα  με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 0,16% .

Σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις/επαγγελματικούς κλάδους που επαναδραστηριοποιούνται στις 8 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου πριν την επιστροφή τους στον εργασιακό τους χώρο.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει πως για να καταστεί εφικτός ο έλεγχος όλων των εργαζόμενων που θα επανέλθουν στον εργασιακό τους χώρο, έχει γίνει ομαδοποίηση των εργαζομένων αλφαβητικά με βάση το επίθετό τους.

Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου υποβάλλονται σε έλεγχο όσων το επίθετο αρχίζει από Π έως Σ και από S έως V στο λατινικό αλφάβητο, ενώ την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου οι έλεγχοι συνεχίζουν για όσους έχουν επίθετο που αρχίζει από Τ μέχρι Ω και από W μέχρι Z στο λατινικό αλφάβητο.

Οι εργαζόμενοι προτρέπονται όπως τηρήσουν την πιο πάνω αλφαβητική ομαδοποίηση, έτσι ώστε το πρόγραμμα να γίνει οργανωμένα και να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία. Όσοι εργαζόμενοι με επίθετο από Α – Ο (ελληνικό αλφάβητο) και A – R (λατινικό αλφάβητο) δεν υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο, καλούνται να το πράξουν εντός του Σαββατοκύριακου, αφού προϋπόθεση για να επανέλθουν στην εργασία τους, είναι η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος rapid test.

Eμβολιασμοί

Στο μεταξύ αύριο Κυριακή θα γίνει εμβολιασμός στο Αγροτικό Υγειονομικό Κέντρο Σαλαμιούς μετά από σχετικό προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας για τον περιφερειακό εμβολιασμό των ηλικιωμένων της περιοχής.

Οι εμβολιασμοί στη ΓΝ Πάφου συνεχίζονται κανονικά για την  ηλικιακή ομάδα άνω των 83 ετών.

Επιπρόσθετα  τις μέρες της Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής γίνονται τα rapid test στο Νοσοκομείο Πάφου για το προσωπικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Προεδρικές 2023/LIVE: Άρχισε η ροή των αποτελεσμάτων - Ποιος κατατάσσεται πρώτος
ΚΥΠΡΟΣ

Προεδρικές 2023/LIVE: Άρχισε η ροή των αποτελεσμάτων - Ποιος κατατάσσεται πρώτος

Προεδρικές 2023/LIVE: Άρχισε η ροή των αποτελεσμάτων - Ποιος κατατάσσεται πρώτος

Προεδρικές 2023: Όλα τα exit polls των τηλεοπτικών καναλιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεδρικές 2023: Όλα τα exit polls των τηλεοπτικών καναλιών

Προεδρικές 2023: Όλα τα exit polls των τηλεοπτικών καναλιών

Στο 28% η αποχή λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες για τον α
ΚΥΠΡΟΣ

Στο 28% η αποχή λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες για τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών

Στο 28% η αποχή λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες για τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών

Προεδρικές 2023: Δείτε πως ψήφισε το χωριό του Προέδρου Αναστασιάδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεδρικές 2023: Δείτε πως ψήφισε το χωριό του Προέδρου Αναστασιάδη

Προεδρικές 2023: Δείτε πως ψήφισε το χωριό του Προέδρου Αναστασιάδη

Αγωνία αλλά και αισιοδοξία στον ΔΗΣΥ: «Πολύ νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωνία αλλά και αισιοδοξία στον ΔΗΣΥ: «Πολύ νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων»

Αγωνία αλλά και αισιοδοξία στον ΔΗΣΥ: «Πολύ νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων»