Άνοδος στην 11η θέση για την Εθνική μας στο Ευρωπαϊκό Ομάδων

Δημοσιεύθηκε 21.6.2023
Άνοδος στην 11η θέση για την Εθνική μας στο Ευρωπαϊκό Ομάδων

Το τέλος της δεύτερης ημέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, στη Β΄ Κατηγορία, και με συνολικά 25 αγωνίσματα να έχουν διεξαχθεί, η Εθνική μας Ομάδα βρίσκεται στην 11η θέση της Κατάταξης με 194 βαθμούς, 21 περισσότερους από την 14η θέση που οδηγεί στη Γ΄ Κατηγορία και την κατέχει αυτήν τη στιγμή η Ισλανδία.

Η Τετάρτη (21/6) ήταν μία παράξενη μέρα για την ομάδα μας, αφού υπήρχαν τα «εθνικά» μας αγωνίσματα, τα ψηλά εμπόδια με τον Μίλαν Τράικοβιτς να καταγράφει τη μοναδική 1η θέση της Κύπρου έως τώρα και τη Ναταλία Χριστοφή να τερματίζει στην πολύ σημαντική 3η θέση. Υπήρχαν ταυτόχρονα και τα «κενά» μας αγωνίσματα (σε αυτή τη διοργάνωση) και ο τελικός απολογισμός κατέγραψε συνολικό βαθμολογικό κέρδος για σήμερα τους 107 βαθμούς! Προσθέτουμε και τις τρεις νέες ατομικές επιδόσεις, από τους Καλυψώ Σταύρου, Τάσο Βασιλείου και Αντρέα Μισιάρα και τις καλύτερες φετινές επιδόσεις κάποιων παιδιών, που μεταφράζονται σε άξια επαίνου παρουσία του κυπριακού στίβου στη διοργάνωση μέχρι στιγμής.

4566168787163088 image

ΠΡΩΤΗ... ΠΡΩΤΙΑ ΜΕ ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ!

Ο Μιλαν Τράικοβιτς χάρισε πριν από λίγο την πρώτη 1η θέση της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας, που διεξάγεται στο Χορζόφ της Πολωνίας. Ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη, στο πρώτο δρομικό αγώνισμα της δεύτερης ημέρας, έκανε την καλύτερη φετινή του κούρσα στα 110μ. με εμπόδια, φτάνοντας άνετα πρώτος στον τερματισμό με 13.38 (άνεμος +0,5 μ/δ). Έτσι, ένας από τους κορυφαίους αθλητές μας στην ιστορία του κυπριακού στίβου χάρισε στην Εθνική μας ομάδα τους πολύ σημαντικούς 16 βαθμούς.

5ος Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ

Οι πρώτοι αθλητές που μπήκαν στο Στάδιο «Σλάσκι» για τη 2η Ημέρα της Β΄ Κατηγορίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στον στίβο, ήταν αυτοί της σφυροβολίας. Ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης έκανε αρκετά καλή προσπάθεια, δείχνοντας βελτιωμένος από βολή σε βολή και κατέλαβε την 5η θέση με 71,71μ., προσφέροντας στην Κύπρο 12 πολύτιμους βαθμούς. Ο αθλητής του Κωνσταντίνου Σταθελάκου στάθηκε θα λέγαμε και λίγο άτυχος, αφού με το τέλος των πρώτων τεσσάρων βολών ήταν στην 3η θέση, όμως τον ξεπέρασαν στην 5η προσπάθεια ο Εσθονός και ο Κροάτης και του στέρησαν την 6η προσπάθεια.

9ος Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΧΑΛΛΕΚΙΔΗΣ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ

Αρκετά καλά τα πήγε στην πρώτη παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων ο Ανδρέας Μαχαλλεκίδης. Ο 18χρονος αθλητής του Γιώργου Σκέντερ κατέλαβε την 9η θέση στο μήκος με καλύτερο το πρώτο άλμα του στα 7,39μ., κερδίίζοντας 8 βαθμούς. Ο Μαχαλλεκίδης στάθηκε και αυτός λίγο άτυχος, αφού στην τελευταία προσπάθειά του (στις πρώτες τρεις) τον προσπέρασε ο Ισλανδός, με αποτέλεσμα να στερήσει στον νεαρό αθλητή μας την ευκαιρία να κάνει ακόμα δύο άλματα.

3η Η ΝΑΤΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΣΤΑ 100Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ

Την εξαιρετική 3η θέση στα 100μ. με εμπόδια κστέλαβε πριν από λίγο η Ναταλία Χριστοφή, στη β΄ ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Β΄ Κατηγορίας. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Στυρίδη δεν έφυγε όσο καλά θα ήθελε από τον βατήρα αντίδραση 0.176), με αποτέλεσμα να κυνηγά τις γρήγορες Κόζακ και Γκράβερσγκαρντ και νσ τερματίζει στην 3η θέση με 13.05, χαρίζοντας τους υπερπολύτιμους 14 βαθμούς στην Εθνική μας.

16η Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΒΑΣΙΛΑΚΗ ΣΤΑ 800Μ.

Την ευκαιρία να ζήσει την πρώτη μεγάλη διοργάνωση και να αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες, στην πολύ σύντομη έως τώρα πορεία της στον στίβο, είχε πριν από λίγο η Αναστασία Παπαδοβασιλάκη. Η μικρότερη της κυπριακής αποστολής, 16χρονη αθλήτρια της Νικολέττας Ιγνατίου, έκανε την προσπάθειά της στα 800μ., όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την 16η και τελευταία θέση, τερματίζοντας σε 2:20.08.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ Ο ΑΝΤΡΕΑ ΜΙΣΙΑΡΑ ΣΤΑ 1.500Μ.

Τα 1.500μ. των ανδρών απέδειξαν για άλλη μία φορά ποσό υψηλό είναι το επίπεδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, ακόμα και στη Β΄ Κατηγορία! Ο Αντρέα Μισιάρα κατάφερε να καταγράψει νέα ατομική επίδοση, με 3:49.95, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει τη 16η θέση. Για τον αθλητή του Μάριου Πατσαλίδη η κούρσα αυτή απέδειξε πως σε λίγο καιρό θα τρέξει ακόμα γρηγορότερα, βελτιώνονας την αντοχή του. Ο Μισιάρα είχε αρκετά καλό ρυθμό και βρισκόταν ψηλά, όμως βιάστηκε κάπως να κάνει την επίθεσή του στα 300 μέτρα πριν από τον τερματισμό και στο τέλος «κόλλησε», με αποτέλεσμα να τον προσπεράσουν οι υπόλοιποι. Ωστόσο, είναι πολύ θετικό το ότι κατέγραψε νέα ατομική επίδοση.

8η ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Η ΑΝΤΡΕΑ ΒΑΣΟΥ

Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε στο άλμα επί κοντώ η Άντρεα Βάσου. Η αθλήτρια του Άντη Ιωάννου πέρασε με την πρώτη προσπάθειά της τα 3,65μ., με αποτέλεσμα να καταταγεί στην 8η θέση και να προσφέρει 9 σημαντικούς βαθμούς στην Κύπρο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Πολωνία. Η Βάσου πέρασε με τη δεύτερη τα 3,25μ., με την πρώτη τα 3,45μ. και τα 3,65μ., έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 3,80μ., όσα είναι και η ατομική της επίδοση.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΚΑΙ 7η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΩ ΣΤΑΥΡΟΥ!

Άλλη μία αθλήτριά μας κατάφερε να κάνει την καλύτερη επίδοση στην καριέρα της, εκπροσωπώντας την Εθνική μας Ομάδα Στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Πολωνία. Η Καλυψώ Σταύρου έτρεξε πιο γρήγορα από ποτέ τα 400μ. με εμπόδια, τερματίζοντας σε 59.61, που αποτελεί ατομική επίδοση. Η αθλήτρια του Κυριάκου Αντωνίου διατήρησε καλό ρυθμό στην κούρσα της και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της πρώτης σειράς. Με το τέλος και της δεύτερης «καλής» σειράς, η Σταύρου κατέλαβε την 7η θέση, προσφέροντας 10 σημαντικούς βαθμούς στην Εθνική.

10ος Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΙΑΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

Ένα από τα καλύτερα αγωνίσματα της Β΄ Κατηγορίας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην πόλη Χορζόφ, είναι η δισκοβολία ανδρών, εξαιτίας της συμμετοχής του κορυφαίου στον κόσμο Σλοβένου Κρίστιαν Τσεχ. Ο εκπρόσωπος της Κύπρου ήταν ο Γιώργος Κονιαράκης, ο οποίος μετείχε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη διοργάνωση και αισιοδοξεί πως αυτήν ήταν μόνο η αρχή. Ο Κονιαράκης είχε ως καλύτερη βολή του τα 55,57μ., που τον κατέταξαν στη 10η θέση, κερδίζοντας 7 βαθμούς για την Κύπρο.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΑ 400Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ!

Την καλύτερη κούρσα της καριέρας του στα 400μ. με εμπόδια έκανε στην Πολωνία ο Τάσος Βασιλείου, κάτι που ήθελε πάρα πολύ και το έδειξε από την αρχή της χρονιάς πως το είχε. Ο αθλητής του Μηνά Αλοζίδη διατήρησε αρκετά καλή ταχύτητα και είχε καλά περάσματα πάνω από τα εμπόδια, τερματίζοντας δεύτερος στην πρώτη σειρά σε 52.56, τρέχοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 53 δευτερόλεπτα. Με το τέλος και της «καλής» δεύτερης σειράς, ο Βασιλείου κατέλαβε τη 10η θέση, προσφέροντας και αυτός 7 σημαντικούς βαθμούς στην Εθνική μας.

14η ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟΥΝ Η ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

Άλλη μία 18χρονη αθλήτριά μας πήρε το «βάφτισμα του πυρός» σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Η Νικολέττα Χρυσάνθου μετείχε στο τριπλούν, έχοντας έγκυρο μόνο το δεύτερο άλμα της στα 11,60μ. Η επίδοση της αθλήτριας της Αγνής Χαραλάμπους την κατέταξε στη 14η θέση, προσφέροντας 3 βαθμούς στην ομάδα μας, αλλά είναι σημαντικό πως η Χρυσάνθου πρόσθεσε εμπειρίες για το μέλλον.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ 4ες ΣΤΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ100Μ.

Πάρα πολύ σημαντικούς 13 βαθμούς πρόσφεραν τα κορίτσια της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. στην Εθνική μας, αφού κατετάγησαν στην 4η συνολικά θέση, με την αρκετά καλή επίδοση των 44.63. Οι Δάφνη Γεωργίου, Μαριάννα Πισιάρα, Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν και Ολίβια Φωτοπούλου είχαν καλές συνεργασίες μεταξύ τους, υπό τις οδηγίες του Αντώνη Γιαννουλάκη, τερματίζοντας δεύτερες στην πρώτη σειρά. Όμως, όπως γνωρίζετε οι σκυταλοδρομίες είναι το πιο πονηρό αγώνισμα στον στίβο. Έτσι, έπειτα από λίγο οι Κριτές απέκλεισαν τη νικήτρια Σερβία, που πέτυχε Εθνικό Ρεκόρ με 44.56 και τη Λετονία από την πρώτη σειρά, με την Εθνική μας να είναι τελικά πρώτη. Στη δεύτερη σειρά δεν κατάφεραν να κάνουν αλλαγές και να τερματίσουν οι Ρουμανία και Ουκρανία, με αποτέλεσμα και οι τέσσερις αυτές χώρες να μηδενιστούν!!! Γι' αυτό και οι 13 βαθμοί των δικών μας κοριτσιών ίσως φανούν υπερπολύτιμοι.

Να σημειώσουμε ότι στις σκυταλοδρομίες, οι σειρές καθορίζονται βάση της κατάταξης των χωρών μία ώρα πριν από την έναρξή τους.

11οι ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ100Μ.

Η αυλαία της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Β΄ Κατηγορίας, έπεσε με τη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ανδρών. Οι Ιωάννης Ανδρέου, Παΐσιος Δημητριάδης, Άλεξ Μπίτσι και Σταύρος Αυγουστίνου αποτέλεσαν τη δική μας ομάδα, υπό τις οδηγίες του Αντώνη Γιαννουλάκη, τερματίζοντας στην 5η θέση της πρώτης σειράς με 40.61, καταλαμβάνοντας συνολικά την 11η θέση, που μας εξασφάλισε 6 βαθμούς. Από τη σκυταλοδρομία ανδρών μηδενίστηκσν οι Δανία και Μολδαβία.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη
ΚΟΣΜΟΣ

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες
ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας
ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Ο Κυριάκος Κόκκινος διορίστηκε στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας