Ρίκα Διαλυνά: Σπάνια φωτό από τον πρώτο της γάμο, στη Νέα Υόρκη - Στα '50s, σαν πριγκίπισσα

Header Image

Η Ρίκα Διαλυνά ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Έλληνα ομογενή Νίκο Παπαδάκο, στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

 

Μία σπάνια φωτογραφία από τον πρώτο γάμο της Ελληνίδας ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου, Ρίκας Διαλυνά, το 1954 στη Νέα Υόρκη, έρχεται στο φως.

Τη φωτογραφία δημοσιεύει στον λογαριασμό του στο instagram ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης. Η Ρίκα Διαλυνά ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Έλληνα ομογενή Νίκο Παπαδάκο, στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Όπως γράφει ο Άρης Λουπάσης: "Σπάνια φωτο από τον πρώτο γάμο της καλλονής ηθοποιού Ρίκας Διαλυνά στον καθεδρικό Ναό της Νέας Υόρκης το 1954 με τον Νίκο Παπαδάκο, έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Ελληνικής ομογένειας στην Αμερική. Μετά τον γάμο ακολουθεί μια πολυτελή και εντυπωσιακή δεξίωση στο Waldorf Astoria Hotel. Η ηθοποιός καταφθάνει αρχές του '50 από τον τόπο καταγωγής της την Κρήτη στην Αθήνα, όπου γίνεται δεκτή στην σχολή Καλών Τεχνών για να σπουδάσει ζωγραφική και στην δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου.



Μια φωτό της η οποία στέλνεται από οικογενειακό φίλο των θείων της στην εφημερίδα "Απογευματινή" την οδηγεί στα καλλιστεία όπου παίρνει τον τίτλο της "Σταρ Ελλας"1954 και στην συνέχεια στα "Μις Υφήλιος" στην Αμερική με την πέμπτη θέση σε όλο τον κόσμο. Αποφασίζει να διαμείνει εκεί και σε μια προσπάθεια της να αποφύγει την επίμονη πρόταση ανθρώπων διάσημου μποξέρ να αναγγέλλει τους παίχτες έναντι υψηλής αμοιβής, πιάνεται τυχαία από το μπράτσο ενός άντρα τον οποίο παρακαλεί να πει ότι είναι ο κηδεμόνα της για να την αφήσουν ήσυχη. Ο άνθρωπος αυτός είναι και ο μετέπειτα σύζυγος της με τον οποίο θα αποκτήσει μια κόρη, θα περάσει δέκα υπέροχα χρόνια μέχρι να χωρίσουν και να μείνουν δύο καλοί φίλοι, δίνοντας της την ευκαιρία να σπουδάσει υποκριτική, αγγλικά και με την ζωγραφική συμμετέχοντας σε μεγάλες εκθέσεις.

Ακολουθεί μια πορεία με σημαντικές γνωριμίες με μεγάλες μορφές του παγκόσμιου κινηματογράφου όπως η Ώντρει Χεπμπορν αλλά και οι Μάρλον Μπράντο, Γουόρεν Μπίτι, Κάρι Γκραντ και Τέλλης Σαβάλας οι οποίοι μαγεύονται από την ομορφιά της, συμμετοχές σε ταινίες του Φελίνι και άλλων δημιουργών στην Ιταλία και με την επιστροφή της στην Αμερική το 1967 την αναλαμβάνει ο ατζέντης της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Το 1970 επιστρέφει στην Ελλάδα λόγω ασθένειας της μητέρας της και συνεργάζεται με όλα τα μεγάλα αστέρια στις αξέχαστες ταινίες του ελληνικού σινεμά. Το '83 κάνει έναν δεύτερο γάμο με Έλληνα εφοπλιστή μέχρι και το 2017 όπου ο χαμός του την βυθίζει σε μεγάλη στενοχώρια. Άλλη μια συναρπαστική ζωή μιας λαμπερής Κυρίας του κινηματογράφου που παραμένει και σήμερα μια εντυπωσιακά φίνα παρουσία, η οποία γεύτηκε την μαγεία του Χόλιγουντ, της Τσινετσιτά και του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου".

Πηγή: thethoc



 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play