Σεισμός 2,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ στην Κύπρο, επίκεντρο η Λεμεσός

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Σύμφωνα με το  Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, o σεισμός σημειώθηκε σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, με επίκεντρο τη Λεμεσό.

 

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Κύπρο, λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην επαρχία Λεμεσού.

Ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη και την επαρχία Λεμεσού έγινε σεισμική δόνηση που σημειώθηκε γύρω στη 1.25 το μεσημέρι της Κυριακής.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 και  τοπική  ώρα  13:23  καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος αισθητός σεισμός μεγέθους M=2.6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ακολούθησαν μέχρι στιγμής (τοπική ώρα 15:00) 4 μετασεισμοί, με μεγαλύτερο μέγεθος Μ=1.9 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ.


Ο σεισμός είχε επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο της Λεμεσού, 4 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα. Έγινε ελαφρά αισθητός στην πόλη της Λεμεσού.

Περισσότερες πληροφορίεςhttp://www.gsd-seismology.org.cy/en/origins/81251/event


Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σεισμολογικού Κέντρου του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy, και @CY_earthquakes (Twitter).


Δεδομένης της πολύ χαμηλής έντασης του συγκεκριμένου σεισμού, το Τμήμα θεωρεί ότι δεν είναι σκόπιμο να προχωρήσει σε επιπρόσθετες δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.



 






 





 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play