Δεκαοκτώ μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή η ποινή που επιβλήθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στον γιατρό Ηρακλή Παντελιδάκη για τον εξ αμελείας θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά, που συνέβη τον Μάιο του 2018.
Υπενθυμίζεται πως ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα την ώρα της γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού όπου φοιτούσε, έπεσε στο έδαφος και κτύπησε στο κεφάλι.
Αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, απολύθηκε ενώ λίγες ώρες αργότερα, η μητέρα του μετέφερε τον δεκάχρονο πίσω στο Νοσοκομείο, αφού είχε πόνους στο κεφάλι.
Ο 10χρονος είχε μεταφερθεί ακολούθως με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου απεβίωσε στο χειρουργείο.