Οδικές εργασίες σε αυτοκινητοδρόμους και αστικές περιοχές - Οι δρόμοι που πρέπει να αποφύγετε σήμερα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 29.5.2022
Οδικές εργασίες σε αυτοκινητοδρόμους και αστικές περιοχές - Οι δρόμοι που πρέπει να αποφύγετε σήμερα
Οδικά έργα που διεξάγονται σε διάφορα σημεία ενδεχομένως να επηρεάζουν την κυκλοφορία.Οδικά έργα που διεξάγονται σε διάφορα σημεία ενδεχομένως να επηρεάζουν την κυκλοφορία.

Στη Λευκωσία, από το Σάββατο 28/5/2022 και ώρα 21:00 το βράδυ μέχρι την Κυριακή 29/5/2022 και ώρα 17:00 το απόγευμα, θα υπάρξει τμηματική διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων ανά λωρίδα στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Λευκωσία από τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Φρουράς ως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς λόγω εργασιών οριζόντιας σήμανσης και χρωματισμού ασφάλτου στις διαβάσεις πεζών. Το ίδιο χρονικό διάστημα και για την εκτέλεση παρόμοιων εργασιών θα υπάρξουν ανάλογες τοπικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού ως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών θα διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία όλων των οχημάτων, μέσω των λοιπών λωρίδων κυκλοφορίας των παραπάνω Λεωφόρων.

Επίσης στη Λευκωσία, την Κυριακή 29/5/2022, μεταξύ των ωρών  5:00 – 12:00, στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού παρά τα φώτα τροχαίας Γαβριηλίδη,  θα διεξάγονται εργασίες  για εγκατάσταση αγωγού υδατοπρομήθειας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το τμήμα της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού από τα φώτα τροχαίας Γαβριηλίδη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Σκόπα και στις δύο κατευθύνσεις, θα είναι κλειστό. Η τροχαία κίνηση με κατεύθυνση προς Έγκωμη θα διεξάγεται μέσω της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση και με κατεύθυνση προς Παλλουριώτισσα μέσω της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 και για περίοδο πέντε μηνών, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από 500 μέτρα πριν την έξοδο προς Τσέρι παρά τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου και για απόσταση 2 χιλιομέτρων περίπου, θα συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας. Η τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία και από Λευκωσία προς Λεμεσό, θα διεξάγεται σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και οι λωρίδες θα είναι μετατοπισμένες στην ανατολική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου. Η κυκλοφορία από την έξοδο της βιομηχανικής Ιδαλίου προς τον παρακαμπτήριο Τσερίου θα είναι απρόσκοπτη, ενώ η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία μέσω του αυτοκινητόδρομου θα είναι κλειστή. Η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία, θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της JCC. Σημειώνεται ότι η πιο πάνω διευθέτηση θα διαρκέσει για περίοδο 5 μηνών περίπου.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στον Κόμβο Κόρνου, από την Τετάρτη 13 Απριλίου, 2022 και για περίοδο δύο (2) μηνών, θα διεξάγονται εργασίες επέκτασης υφιστάμενης γέφυρας για βελτίωση της εισόδου στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο προς Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου πριν την έξοδο Κόρνου στον Αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία θα είναι κλειστή για περίπου 500 μέτρα και η τροχαία κίνηση προς Λευκωσία θα διοχετεύεται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η αριστερή λωρίδα θα χρησιμοποιείται ως λωρίδα εισόδου από Κόρνο προς Λευκωσία. Παράλληλα η διέλευση κάτω από τη γέφυρα θα είναι κλειστή και οι οδηγοί από Λευκωσία προς Κόρνο καλούνται να χρησιμοποιούν την επόμενη έξοδο προς Κοφίνου.

Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, θα διεξάγονται και την περίοδο 9/5/2022 – 31/10/2022, εκτός Σαββατοκύριακων, θα για εγκατάσταση θυρών έκτακτης ανάγκης στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου από την Αλάμπρα μέχρι τη Γερμασόγεια σε είκοσι (20) σημεία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνουν οι δεξιά λωρίδες κυκλοφορίας προς Λεμεσό και προς Λευκωσία, σε τμήματα μήκους 100μ. περίπου σε κάθε σημείο και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στις διπλανές λωρίδες κυκλοφορίας.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, το Σάββατο 4/6/2022, μεταξύ των ωρών 6:00 – 16:00, στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου, στο τμήμα Σκαρίνου – Μουτταγιάκας, θα διεξάγονται εργασίες κοψίματος χόρτων και συλλογής άχρηστων αντικειμένων από ιδιωτική εταιρεία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας του δρόμου στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, σε μήκος 500μ. περίπου και η διακίνηση της τροχαίας κίνησης θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, στο τμήμα από Ερήμη προς Πέτρα του Ρωμιού, την περίοδο 30/5/2022 – 29/6/2022, εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες για πότισμα φυτειών εντός της κεντρικής νησίδας, καθώς και στα πρανή του δρόμου, από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην κατεύθυνση από Λεμεσό προς Πάφο σε μήκος 1000μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον κυκλικό κόμβο “Ριζοελιάς”, στη Λάρνακα, την περίοδο μεταξύ 27 Απριλίου και 10 Ιουνίου 2022 θα διεξάγονται εργασίες αντικατάστασης των αμοκάλυπτρων στις γέφυρες του κόμβου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα διενεργείται τμηματικό κλείσιμο των λωρίδων κυκλοφορίας στους Αυτοκινητόδρομους Λάρνακας – Αγίας Νάπας και Λάρνακας – Λευκωσίας και από τις δύο κατευθύνσεις, καθώς και στις λωρίδες του Κυκλικού Κόμβου Ριζοελιάς.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία θα είναι απρόσκοπτη. Την περίοδο 30/5/2022 – 3/6/2022, για τις εργασίες αντικατάστασης των αρμοκάλυπτρων στις γέφυρες του κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς, στη Λάρνακα, η κυκλοφοριακή διαρρύθμιση θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα κλείσει η εσωτερική λωρίδα κυκλοφορίας και στη δεύτερη φάση η εξωτερική λωρίδα κυκλοφορίας του κυκλικού κόμβου. Θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση και από τις τέσσερις κατευθύνσεις των αυτοκινητόδρομων Λάρνακας – Λευκωσίας και Λάρνακας – Αγία Νάπας που περνούν από τον κυκλικό κόμβο. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται απρόσκοπτα στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην επαρχία Λευκωσίας, συγκεκριμένα στη Δευτερά, στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, δρόμος Ανθούπολης – Παλαιχωρίου, από την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 και για περίοδο πέντε (5) μηνών, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου στο σημείο συμβολής της με την οδό Αγίας Μαρίνας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από Ανθούπολη προς Παλαιχώρι και αντίστροφα θα διοχετεύεται μέσω προσωρινού παρακαμπτήριου δρόμου μήκους 300μ περίπου. Η συμβολή της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με την οδό Αγίας Μαρίνας θα είναι κλειστή και οι οδηγοί από Παλαιχώρι προς Δευτερά προτρέπονται να χρησιμοποιούν την προηγούμενη έξοδο προς Ανάγυια – Πάνω Δευτερά.

Στη Λεμεσό, την Κυριακή 29/5/2022, μεταξύ των ωρών 06:00 – 16:00, σε τμήμα της οδού Πάφου από τη συμβολή της με την οδό Μίλτωνος μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δημοκρατίας, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου σε μήκος 100μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Στη Λεμεσό, συγκεκριμένα στη Γερμασόγεια, στη συμβολή της οδού Χριστάκη Κράνου με Δαιδαλιδών, την περίοδο 21/2/2022 – 13/8/2022, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου.

Επίσης στη Γερμασόγεια, οι εργασίες για το Έργο «Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α΄», συνεχίζονται κανονικά. Στα πλαίσια των επόμενων φάσεων του έργου, την περίοδο 19/5/2022 μέχρι 30/6/2022, η οδός Δαιδάλου στο νότιο τμήμα της, η οδός Απολλωνίας από τη συμβολή της με την οδό Δαιδάλου μέχρι την οδό Ποταμιάς, καθώς και η οδός Ποταμιάς από τη συμβολή της με την οδό Απολλωνίας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ψαρών και Αγίου Γεωργίου, θα παραμείνουν κλειστές. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση επί της οδού Ποταμιάς θα εκτρέπεται μέσω των οδών Αγίου Γεωργίου και Μουτταγιάκας.

Στην επαρχία Λεμεσού, στην Κοινότητα Αγίου Τύχωνα θα διεξάγονται από την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 και για περίοδο τριών μηνών, εργασίες κατασκευής αποχετευτικού συστήματος στις οδούς Γρηγόρη Αυξεντίου και Δανίας. Οι εργασίες θα διεξάγονται σταδιακά σε τμήματα της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου μήκους 150 μέτρων. Στην πρώτη φάση από την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 η διέλευση οχημάτων από και προς την οδό Αισώπου (δρόμος Αρμενοχωρίου) θα γίνεται διαμέσου της οδού Ικάρου.

Επίσης στην επαρχία Λεμεσούστον Ύψωνα, σε τμήματα της Λεωφόρου Ηλία Καννάουρου, μεταξύ
των οδών Υμηττού και Ι. Ψυχάρη, από τις 28/4/2022 μέχρι τις 3/6/2022, θα διεξάγονται από ιδιωτική εργοληπτική εταιρεία, εργασίες εκσκαφής και τοποθέτησης καλωδίων εκ μέρους της Α.Η.Κ.. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 70μ. περίπου και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα τροχαίας. Σημειώνεται ότι σε κάποια
τμήματα θα διεξάγονται εργασίες, διατηρώντας δύο λωρίδες κυκλοφορίας με αμφίδρομη κίνηση.

Στα ορεινά της Λεμεσού, στον δρόμο Πάνω Πλατρών – Τροοδίτισσας, την περίοδο 17/5/2022 – 8/6/2022, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης από ιδιωτική εργοληπτική εταιρεία. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείσει η μία λωρίδα  κυκλοφορίας σε μήκος 100μ. περίπου και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με τη λειτουργία κινητού συστήματος φώτων τροχαίας.

Στον δρόμο Λεμεσού-Αγρού, παρά τη Γεράσα, από την Τετάρτη 27/04/2022 μέχρι την Τετάρτη 15/06/2022, θα διεξάγονται από Ιδιωτική Εργοληπτική Εταιρεία εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης με ενσωματωμένο πλέγμα για συγκράτηση βράχων. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείσει η λωρίδα κυκλοφορίας προς Λεμεσό σε μήκος 100μ. περίπου και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με τη λειτουργία κινητού συστήματος φώτων τροχαίας.

Στην Πάφο, στην περιοχή Γεροσκήπου, από την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, μέχρι και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, ο Συνδετικός δρόμος Β6 – Α6 (Λεμεσός – Πάφος), θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση, λόγω εργασιών κατασκευής κυκλικού κόμβου στην οδό Κινύρα στη Γεροσκήπου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι οδηγοί και οι πεζοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν προσωρινό παρακαμπτήριο δρόμο που έχει κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό.

Στον παλαιό δρόμο Πάφου-Λεμεσού, από την περίοδο 7/2/2022 – 7/9/2022 (για 7 μήνες), στη συμβολή της οδού Ιπποκράτους με τον παλαιό δρόμο Πάφου – Λεμεσού (Λεωφ. Μακαρίου Γ΄), στον Δήμο Γεροσκήπου, θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του δρόμου από το Τμήμα Δημοσίων Έργων Πάφου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι δρόμοι θα παραμείνουν ανοιχτοί και η τροχαία κίνηση προς/από τη Γεροσκήπου θα λειτουργεί σύμφωνα με την προσωρινή οδική σήμανση.

Στον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας, την περίοδο 2/5/2022 – 3/6/2022, καθημερινά εκτός Κυριακών και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα του Παλαιού Δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού, εντός της Περιοχής Σκαρίνου, μήκους 400μ.περίπου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον δρόμο με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση την περίοδο 23/4/2022 – 23/10/2022, στα πλαίσια των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, όλη η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου της Κοινότητας Μαρί. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ανώτατο Δικαστήριο: Νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου στη θέση της προέδρου της ΕΠΑ για 2η θητεία
ΚΥΠΡΟΣ

Ανώτατο Δικαστήριο: Νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου στη θέση της προέδρου της ΕΠΑ για 2η θητεία

Ανώτατο Δικαστήριο: Νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου στη θέση της προέδρου της ΕΠΑ για 2η θητεία

Reuters: Έτοιμος για εκεχειρία στην Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τα «σημερινά σύνορα»
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Έτοιμος για εκεχειρία στην Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τα «σημερινά σύνορα»

Reuters: Έτοιμος για εκεχειρία στην Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τα «σημερινά σύνορα»

Βρετανία: Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν κατεβαίνει στις εκλογές ως ανεξάρτητος
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν κατεβαίνει στις εκλογές ως ανεξάρτητος

Βρετανία: Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν κατεβαίνει στις εκλογές ως ανεξάρτητος

Σταθεροποιούνται οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων - Στοιχεία για το 1ο τρίμηνο του 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθεροποιούνται οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων - Στοιχεία για το 1ο τρίμηνο του 2024

Σταθεροποιούνται οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων - Στοιχεία για το 1ο τρίμηνο του 2024

Κέρδη €93 εκατ. για την Ελληνική Τράπεζα το πρώτο τρίμηνο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδη €93 εκατ. για την Ελληνική Τράπεζα το πρώτο τρίμηνο

Κέρδη €93 εκατ. για την Ελληνική Τράπεζα το πρώτο τρίμηνο