*φωτογραφίες: cypruspolicenews.com
Η Αστυνομία εντατικοποίησε τους ελέγχους για εντοπισμό οχημάτων, τα οποία πιθανόν να έχουν υποστεί παράνομες μετατροπές, ένα θέμα που είχε αναδείξει τις προηγούμενες ημέρες το politis.com.cy. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Μ. Τετάρτης 20 Απριλίου, η Αστυνομία προέβη στην κατάσχεση πέντε τροποποιημένων αυτοκινήτων, σε δώδεκα ώρες - από τις 06:00, μέχρι τις 18:00 - και μόνον στην επαρχία Πάφου. Επίσης, κατασχέθηκε και μια μοτοσυκλέτα.

Η εκστρατεία σε μελανά και επικίνδυνα σημεία της επαρχίας Πάφου, στην Πόλη Χρυσοχούς και στους αυτοκινητόδρομους, πραγματοποιήθηκε από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών, καθώς και μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου και του Κλιμακίου Αυδήμου, διενήργησαν σήμερα μεταξύ των ωρών 6π.μ. -6μ.μ., σε συνεργασία με την Τροχαία Πάφου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η οποία εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία για μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, καθώς και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης και αύξησης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, έγιναν συνολικά 336 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 78 αφορούν οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας, οι 65 αφορούν οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας και οι 55 αφορούν οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια.

Παράλληλα, έγιναν 48 καταγγελίες για υπέρβαση ορίου ταχύτητας. Επίσης, μεταξύ των ωρών στις 7μ.μ. χθες – 4π.μ. σήμερα, μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, κατά τη διάρκεια εκστρατείας στη Λεμεσό, προέβησαν σε συνολικά 77 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, ενώ κατασχέθηκαν και εννέα μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού.