Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ για τα περί επιστροφής στο Σύνταγμα του '60: 51% προς λανθασμένη κατεύθυνση, 49% προς σωστή

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 13.9.2021
Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ για τα περί επιστροφής στο Σύνταγμα του
Η έρευνα διενερήθηκε την περίοδο 3 με 9 Σεπτεμβρίου 2021. Μέγεθος δείγματος 1000 άτομα, η συλλογή στοιχείων ήταν ένας συνδυασμός διαδικτυακών και τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.



Η  IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διενήργησε έρευνα κοινής γνώμης για λογαριασμό του ΣΓΜΑ αναφορικά με την πολυσυζητημένη πρόταση (;) του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον Ερσίν Τατάρ για επιστροφή το Σύνταγμα του '60. Η έρευνα διενεργήθηκε την περίοδο 3 με 9 Σεπτεμβρίου 2021. Μέγεθος δείγματος 1000 άτομα, η συλλογή στοιχείων ήταν ένας συνδυασμός διαδικτυακών και τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου. Στατιστικό σφάλμα +/- 2.8 και βαθμός βεβαιότητας 95%.

Στην  ερώτηση κατά πόσον η συγκεκριμένη πρόταση του Προέδρου είναι προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, οι ερωτηθέντες απάντησαν 49%  πως η πρόταση βρίσκεται προς την ορθή κατεύθυνση, ενώ 51% απάντησαν προς τη λανθασμένη. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις  στην ερώτηση «Σε ποιο βαθμό θεωρείτε πως η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να καταστεί υποβοηθητική στις προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου και επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού». Το 44% απάντησε ότι δεν είναι καθόλου υποβοηθητική, το 24% σε μικρό βαθμό, το 16% σε αρκετό βαθμό και το υπόλοιπο 16% σε μεγάλο βαθμό. Στην ερώτηση κατά πόσον ο Πρόεδρος θα πρέπει να υποβάλει και επισήμως την πρόταση του στον ΓΓ του ΟΗΕ, το 35% απάντησε κατηγορηματικά όχι, το 12% μάλλον όχι, το 20% μάλλον ναι και το 33% κατηγορηματικά ναι.















Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ σε pdf: