Η απώλεια είναι τεράστια για τον ελληνικό πολιτισμό, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Σημειώνει ο Πρόεδρος, «σήμερα χάσαμε τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη. Τον Μίκη της αντίστασης, τον συνθέτη που εμπνέει τα όνειρα και τους υψηλούς στόχους».
«Το έργο του σπουδαίο και αχανές θα παραμένει πάντοτε θεμέλιο πορείας των λαών προς τα εμπρός», καταλήγει ο Πρόεδρος.
Σήμερα χάσαμε τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη. Τον Μίκη της αντίστασης, τον συνθέτη που εμπνέει τα όνειρα και τους υψηλούς στόχους.
Η απώλεια είναι τεράστια για τον ελληνικό πολιτισμό.
Το έργο του σπουδαίο και αχανές θα παραμένει πάντοτε θεμέλιο πορείας των λαών προς τα εμπρός. pic.twitter.com/f0ScCyLUD4
— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) September 2, 2021