1) Ψήστε το κρέας αργά σε χαμηλότερη θερμοκρασία, αντί για ψήσιμο σε δυνατή φωτιά. Το καρβούνιασμα (η απανθράκωση) μπορεί να είναι η αιτία σχηματισμού καρκινογόνων ενώσεων.
2) Απομακρύνετε το λίπος πριν από το ψήσιμο του κρέατος στη σχάρα.
3) Μαρινάρετε το κρέας για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από το ψήσιμο στη σχάρα. Καλό μαρινάρισμα γίνεται με ξύδι, χυμό εσπεριδοειδών, μπύρα, κρασί ή πράσινο τσάι.
4) Για ένα πιο υγιεινό γεύμα, ψήστε στη σχάρα ντομάτες, κρεμμύδια, κολοκυθάκια, μανιτάρια, ανανά, πιπεριές ή μπιφτέκια λαχανικών.
5) Πετάξτε ό,τι έχει απομείνει από την μαρινάδα.
6) Κρατήστε τη σχάρα σας καθαρή.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.