Ο σολομός αποτελεί μια εξαιρετικά νόστιμη τροφή με καρδιοπροστατευτική δράση, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει και να εντάξει στις διατροφικές του επιλογές.
Παραδοσιακό φαγητό της κουζίνας των Σκανδιναβών και των Ρώσων και καπνιστή λιχουδιά για τους Σκωτσέζους, ο σολομός ξεπερνά τα τοπικά σύνορα και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στα τραπέζια πολλών χωρών ως ένα ιδιαίτερο έδεσμα.
Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο.
Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων.
Επιλέξτε και βάλτε τον στο.. καλάθι των αγορών σας από τις Ψαραγορές Blue Island
👇🏼 Οδηγίες για τη σημερινή μας συνταγή :
-Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200°C (ρύθμιση για γκριλ).
-Βράζουμε τις baby πατάτες σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
-Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε ελαιόλαδο.
-Ρίχνουμε στον σολομό λίγο κουρκουμά, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Επίσης βάζουμε λίγο μέλι και προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα κανέλας.
-Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με ελαιόλαδο, αλάτι και δεντρολίβανο.
-Ραντίζουμε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
-Τοποθετούμε τον σολομό, τις πατάτες και τα σπαράγγια στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C.
-Για έξτρα τραγανή υφή, αφήνουμε τις πατάτες στο φούρνο για λίγο περισσότερο.
-Σερβίρετε τα όλα και απολαύστε!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Συνταγή από @dionysisc
Υλικά
2 φιλέτα Σολομού από τις Ψαραγορές Blue Island | |
πατάτες baby | |
Σπαράγγια | |
Πάπρικα | |
Κουρκουμάς | |
Κανέλα | |
Αλάτι | |
Πιπέρι | |
Μέλι | |
Ελαιόλαδο | |
Δεντρολίβανο |