Σου έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; - Υπάρχει τρόπος να το σώσεις

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button
Header Image
Μαγειρεύεις με γρήγορες –σχεδόν μηχανικές– κινήσεις; Με το ένα χέρι κρατάς την κουτάλα για να ανακατεύεις το φαγητό και με το άλλο ρίχνεις το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα άλλα μπαχαρικά που έχεις κατά νου;

Σου έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό και δεν ξέρεις πώς να «σώσεις» την κατάσταση; Σου έχουμε τη λύση.

Μαγειρεύεις με γρήγορες –σχεδόν μηχανικές– κινήσεις; Με το ένα χέρι κρατάς την κουτάλα για να ανακατεύεις το φαγητό και με το άλλο ρίχνεις το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα άλλα μπαχαρικά που έχεις κατά νου;

Αν η παραπάνω εικόνα σού θυμίζει τον εαυτό σου στην κουζίνα, τότε πιθανότατα κάποια στιγμή σου έχει ξεφύγει λίγο παραπάνω αλάτι στο φαγητό. Ειδικά, αν τα ρίχνεις όλα «με το μάτι», χωρίς να ακολουθείς κατά γράμμα συνταγές και δοσολογίες. Κι ενώ πολλοί νομίζουν ότι αν αλατίσεις υπερβολικά ένα φαγητό δεν υπάρχει επιστροφή, οι σεφ λένε ότι υπάρχουν τρόποι να το «σώσεις» – έστω και τελευταία στιγμή.

Για κρέας

Αν έχεις αλατίσει υπερβολικά μια μπριζόλα ή ένα κομμάτι κοτόπουλο που το μαγείρεψες στο τηγάνι ή τη σχάρα, μπορείς να μειώσεις την αλμύρα του ξεπλένοντάς το με ζεστό νερό. Έπειτα, το ξαναβάζεις για λίγο στη φωτιά.

Εναλλακτικά, αφού το μαγειρέψεις, μπορείς να το κόψεις σε φέτες και να το προσθέσεις σε μια σαλάτα στην οποία δεν έχεις ρίξει αλάτι. Για καλύτερη ισορροπία γεύσεων, βάλε υλικά όπως ένα ήπιο τυρί (π.χ. μοτσαρέλα), λάχανο ή μαρούλι.

Για σούπες

Μια αλμυρή σούπα μπορεί εύκολα να διορθωθεί. Πάρε μια πατάτα, κόψε την στα τέσσερα και πρόσθεσέ την στην κατσαρόλα με το φαγητό. Η πατάτα θα απορροφήσει λίγο από το αλάτι του ζωμού. Μόλις μαγειρευτεί, απλώς αφαίρεσέ την από την κατσαρόλα.

Αν φτιάχνεις πατατόσουπα, αντί να ρίξεις πατάτα διπλασίασε τα υλικά της συνταγής και προσθέστε περισσότερο ζωμό για να εξισορροπήσει η γεύση. Παρεμπιπτόντως, αν αγαπάς τις σούπες μην αμελήσεις να δοκιμάσεις την πανεύκολη σούπα κολοκύθας με ιαπωνικό άρωμα που έχουμε φτιάξει παλαιότερα στο OW ή μια απλή κλασική ψαρόσουπα (που θα λατρέψουν και τα παιδιά σου).

 Για λαχανικά

Αν τα λαχανικά σου έχουν αλατιστεί υπερβολικά, μπορείς να διορθώσεις αυτή την απροσεξία κάνοντάς τα πουρέ ή σος. Για παράδειγμα, αν το μπρόκολο που προόριζες για σαλάτα βγήκε τελικά αλμυρό, κόψε το κομματάκια και βάλτο σε έναν πολυκόπτη μέχρι να γίνει πουρές. Έπειτα, μαγείρεψέ το εκ νέου με κρέμα γάλακτος, μαγιονέζα και σκόνη σκόρδου ή ό,τι άλλο θέλεις, δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο dip.

Για ζυμαρικά

Έριξες πολύ αλάτι στο νερό των ζυμαρικών και το συνειδητοποίησες όταν ήταν ήδη αργά; Στράγγισε τα μακαρόνια και ξέπλυνέ τα κάτω από κρύο νερό, το οποίο θα τα «καθαρίσει» από το υπερβολικό αλάτι.

Αν έχεις ήδη ενώσει τα μακαρόνια με τη σάλτσα, μπορείς να προσθέσεις έξτρα υλικά που προσδίδουν γλυκύτητα στο φαγητό, όπως σοταρισμένα κολοκυθάκια, πιπεριές ή μανιτάρια.

Πηγή: ow.gr

 

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.