Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - ή όσο χρειαστεί το μείγμα
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
4 μεγάλα αυγά
λίγο τρίμμα από πορτοκάλι
Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και το τρίμμα.
2. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
3. Μόλις το μείγμα αποκτήσει μια κρεμώδη υφή προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωποιηθούν στο μείγμα.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε και στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα ταψιά μας.
6. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 -4 χιλιοστά, και με κουπ σε διάφορα σχήματα, κόβουμε τα μπισκότα. Πλάθουμε ξανά τη ζύμη που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
7. Τοποθετούμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες με τη βοήθεια σπάτουλας και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε. Αν θέλουμε, και αφού κρυώσουν, μπορούμε να τα αλείψουμε ελαφρώς με μέλι και να τα πασπαλίσουμε με καρύδα.
Η συνταγή ανήκει στην Έλενα Γεωργιάδη
Καλή επιτυχία