Υλικά
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 πορτοκάλι
90 γραμμάρια φυστικέλαιο
45 γραμμάρια νερό ή λικέρ πορτοκαλιού
4 αβγά
20 γραμμάρια κονιάκ
300 γραμμάρια φαρίνα
3 κουταλάκια μπέικινγκ πάουτερ
200 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αφήνετε στην άκρη. Λιώνετε ολόκληρο το πορτοκάλι στο μπλέντερ, αφού το πλύνετε καλά.
2. Το βάζετε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη, το λάδι, τα αβγά, το κονιάκ και το νερό και κτυπάτε για ένα λεπτό.
3. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και τα αμύγδαλα και κτυπάτε για άλλο ένα λεπτό.
4. Αδειάζετε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 50 με 55 λεπτά.
Η συνταγή ανήκει στη Μιράντα Λυσάνδρου
Καλή επιτυχία και Καλή χρονιά
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.