6 υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στις συνταγές σου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 27.6.2017
6 υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στις συνταγές σου
Αν αποφεύγετε τα αυγά από τη διατροφή σας, μην στεναχωριέστε, υπάρχει λύση αφού- ευτυχώς- τα αυγά δεν είναι αναντικατάστατα.

Η αλήθεια είναι ότι, όπως ίσως να έχετε παρατηρήσει και από προηγούμενα λάθη του παρελθόντος, τα αυγά είναι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία μιας συνταγής, ειδικά αν πρόκειται για γλυκό. Αν, βέβαια, για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε να τα συμπεριλάβετε στην συνταγή, μέσα στην κουζίνα σας βρίσκονται μερικά υλικά τα οποία μπορούν επάξια να αντικαταστήσουν τα αυγά και να δώσουν ένα εξίσου δυνατό και λαχταριστό αποτέλεσμα.


1. Μπανάνα
Για ένα αυγό, χρειάζεστε 1/4 του φλιτζανιού λιωμένη μπανάνα (δηλαδή μισή μπανάνα περίπου). Από εκεί και πέρα όσο αυξάνονται τα αυγά, αυξάνεται αντίστοιχα και η αναλογία.


2. Λιναρόσπορος
Σας ξαφνιάσαμε; Αυτή η εξαιρετικά υγιεινή τροφή με την σχετικά ουδέτερη γεύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του αυγού. Πώς; Απλώς ανακατέψετε 1 κ.σ. λιναρόσπορο σε σκόνη με 3 κ.σ. μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και κολλώδες μίγμα και χρησιμοποιείστε αυτή την ποσότητα αντί ενός αυγού (Αν δεν έχετε σκόνη λιναρόσπορου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκους και να τους αλέσετε εσείς).


3. Σος μήλου
Πανεύκολη. Γεμίζετε μέχρι τη μέση ένα κατσαρολάκι με νερό, το αφήνετε να βράσει και ρίχνετε μέσα σε αυτό, 1 και 1/2 μήλο, τεμαχισμένα σε κομμάτια. Προσθέτετε κανέλλα, 1 κ.γ. μέλι ή μαύρη ζάχαρη και λίγο χυμό λεμόνι. Το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά, στραγγίζετε και λιώνετε το μήλο. Για ένα αυγό θα xρειαστείτε 1/4 του φλιτζανιού από τη σος και θα το ανακατέψετε με 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα.