Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού κεράσι ελαφρά πολτοποιημένο
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι κρύα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε 1/4 του φλιτζανιού πολύ κρύο νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει για ένα λεπτό.
2. Ζεστάνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
3. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κεράσια, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
4. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και χτυπάμε καλά.
5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε με το γιαούρτι.
6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα παγωμένο μπολ μέχρι και την αναμείγνύουμε με το μείγμα του γιαουρτιού.
7. Χωρίζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για ένα βράδυ.
8. Γαρνίρουμε με στραγγισμένο γλυκό του κουταλιού κεράσι, κάποιο ξηρό καρπό ή τριμμένη σοκολάτα.
Η συνταγή ανήκει στη Μαρίνα Γεωργίου
Καλή επιτυχία