Forbes: Ποιοι είναι οι εννέα πλουσιότεροι Έλληνες για το 2025

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Πάνω από 12 δισ. δολάρια η περιουσία των πλουσιότερων Ελλήνων για το 2025.

Σημαντικές αλλαγές καταγράφει η φετινή λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους Έλληνες, με τη συνολική περιουσία των δέκα κορυφαίων να ανέρχεται σε 12,7 δισ. δολάρια. Τέσσερα πρόσωπα εμφανίζονται για πρώτη φορά στη σχετική κατάταξη, η οποία κυριαρχείται και φέτος από τη ναυτιλία.

Πρώτη στη λίστα παραμένει η Μαρία Αγγελικούση, η οποία ηγείται του μεγαλύτερου ιδιωτικού ναυτιλιακού στόλου της χώρας. Τη δεκάδα συμπληρώνουν επιχειρηματίες με ισχυρή παρουσία στη ναυτιλία, την ενέργεια, τα media και τις επενδύσεις.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τέσσερις επιχειρηματίες καταγράφονται για πρώτη φορά στη λίστα: ο Ευάγγελος Μαρινάκης, η Άννα Αγγελικούση, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο Διαμαντής Διαμαντίδης.

Οι 9 πλουσιότεροι Έλληνες για το 2025

  • Μαρία Αγγελικούση – 7,6 δισ. δολάρια
  • Ευάγγελος Μαρινάκης – 4,9 δισ. δολάρια
  • Άννα Αγγελικούση – 2,5 δισ. δολάρια
  • Κωνσταντίνος Μαρτίνος – 2,2 δισ. δολάρια
  • Μαριάννα Λάτση – 2,1 δισ. δολάρια
  • Ανδρέας Μαρτίνος – 1,8 δισ. δολάρια
  • Αθανάσιος Μαρτίνος – 1,8 δισ. δολάρια
  • Ευάγγελος Μυτιληναίος – 1,3 δισ. δολάρια
  • Διαμαντής Διαμαντίδης – 1 δισ. δολάρια

Βιογραφικά Προφίλ – Ποιοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι της λίστας

Μαρία Αγγελικούση

Επικεφαλής του Ομίλου Αγγελικούση, με 162 πλοία. Γιατρός στο επάγγελμα, επέστρεψε στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2008 για να συμμετάσχει στην οικογενειακή επιχείρηση.

Ευάγγελος Μαρινάκης

Ιδιοκτήτης του ομίλου Capital Maritime και της Alter Ego Media. Κατέχει επίσης τον Ολυμπιακό, τη Νότιγχαμ Φόρεστ και μετοχές στη Ρίο Άβε. Το 2025 εισήγαγε την Alter Ego στο χρηματιστήριο.

Άννα Αγγελικούση

Ιδιοκτήτρια των Alpha Bulkers, Alpha Gas και Pantheon Tankers. Χώρισε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες από την οικογένεια το 2000, διατηρώντας στόλο 82 πλοίων.

Κωνσταντίνος Μαρτίνος

Συνιδρυτής της Thenamaris. Η εταιρεία του διαθέτει στόλο 95 πλοίων. Ο γιος του, Νικόλας, διαχειρίζεται πλέον την επιχείρηση.

Μαριάννα Λάτση

Κληρονόμος της οικογενειακής αυτοκρατορίας Λάτση. Επενδύει σε real estate, ενέργεια και υποδομές, ενώ αποχώρησε από τη Viva Wallet μετά την εξαγορά από την JP Morgan.

Ανδρέας Μαρτίνος

Ιδρυτής της Minerva Marine (1998) με 71 πλοία. Η εταιρεία προέκυψε από τη διάσπαση της οικογενειακής Thenamaris.

Αθανάσιος Μαρτίνος

Ιδρυτής της Eastern Mediterranean Maritime (1990), με 77 πλοία. Κατείχε διοικητικό ρόλο στο Άγιο Όρος την περίοδο 2019-2023.

Ευάγγελος Μυτιληναίος

Επικεφαλής της METLEN Energy & Metals, κορυφαίου ομίλου στον τομέα της ενέργειας και των μεταλλευμάτων. Το 2025 προχωρά σε διπλή εισαγωγή μετοχών σε Αθήνα και Λονδίνο.

Διαμαντής Διαμαντίδης

Ιδρυτής των Delta Tankers και Marmaras Navigation. Μαζί διαθέτουν 56 πλοία. Ο γιος του έχει δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, Velos.

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play