Τι τρέχει με τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 3.7.2017
Τι τρέχει με τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον
Δίκη για τις φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον, που τραβήχτηκαν από παπαράτσι και τη δείχνουν γυμνόστηθη κάτω από τον ήλιο της Προβηγκίας

Oι φωτογραφίες, είχαν προκαλέσει την αγανάκτηση της βασιλικής οικογένειας ακόμη και των βρετανικών ταμπλόιντ: το γαλλικό περιοδικό Closer, που τις είχε δημοσιεύει το 2012, αναμένει αύριο τη δικαστική απόφαση.


Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στις αρχές Μαΐου ενώπιον του Πλημμελειοδικείου της Ναντέρ, η Κέιτ Μίντλετον και ο σύζυγός της Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, είχαν ζητήσει μέσω του δικηγόρου τους αποζημίωση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για το «σοκ» που υπέστησαν από τη δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών.


Σε επιστολή που ανέγνωσε ο δικηγόρος Ζαν Βέιλ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κατήγγειλε γεγονότα «ιδιαίτερα επώδυνα, καθώς μας θυμίζουν την παρενόχληση που ήταν η αιτία θανάτου της μητέρας μου Νταϊάνας» στο Παρίσι το 1997 έπειτα από μια κούρσα καταδίωξης από παπαράτσι.


Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή «πολύ σημαντικών» προστίμων σε βάρος δύο εκπροσώπων του Closer, της διευθύντριας Σύνταξης Λοράνς Πιό και του διευθυντή έκδοσης Ερνέστο Μορί καθώς και εναντίον δύο φωτογράφων παρισινού φωτογραφικού πρακτορείου, που θεωρούνται ύποπτοι ότι τράβηξαν τις φωτογραφίες αυτές.


Όλοι δικάζονται για προσβολή της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής ή για συνέργεια.


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 στο Closer έδειχναν την Κέιτ και τον Ουίλιαμ στην άκρη της πισίνας ενός πολυτελούς κτήματος στο Λιμπερόν. Η δούκισσα φορά μόνο το κάτω μέρος του μαγιό.


Το ζευγάρι είχε ζητήσει και κερδίσει γρήγορα από τη γαλλική πολιτική δικαιοσύνη την απαγόρευση της εκχώρησης και οποιασδήποτε νέας δημοσίευσης των επίμαχων φωτογραφιών και είχε κάνει μήνυση.


Μια εβδομάδα πριν από το Closer, η εφημερίδα της περιφέρειας La Provence είχε δημοσιεύσει φωτογραφία της δούκισσας με μαγιό, από το ίδιο μέρος.


Για τη φωτογραφία αυτή, η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την επιβολή προστίμων με αναστολή κατά του Μαρκ Ομπιρτέν, τότε διευθυντή έκδοσης της περιφερειακής εφημερίδας, και της φωτογράφου Βαλερί Σιό. Το πριγκιπικό ζευγάρι ζήτησε αποζημίωση 50.000 ευρώ.