«Έφυγε» από τη ζωή Ελληνίδα ηθοποιός

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 12.6.2017
«Έφυγε» από τη ζωή Ελληνίδα ηθοποιός
Είχε λάβει μέρος σε περισσότερες απο 50 ταινίες, ενώ τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Άντε Γεια»

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η δημοφιλής ηθοποιός Καίτη Παπανίκα, φεύγοντας από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε με Άριστα. Διδάχτηκε την υποκριτική από σημαντικούς δασκάλους όπως την Κατίνα Παξινού, την Άννα Συνοδινού, τον Θάνο Κωτσόπουλο, τον Δημήτρη Μυράτ, τον Λυκούργο Καλλέργη, την Ελένη Χαλκούση και τον Αλέξη Σολωμό. Παράλληλα σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο ωδείο Αθηνών. Μαθήτρια ακόμη πήρε μέρος σε φεστιβάλ απαγγελίας ποίησης στο Παρίσι, βραβεύτηκε και κηρύχθηκε επίτιμος δημότης.


Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1964 στο έργο «Υπόγειο Της Λέλας» του Β. Ιμπροχώρη στο Θέατρο Αττικόν. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών και διακρίθηκε στην πρόζα και την επιθεώρηση. Στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1963 με την ταινία «Μας Κρύβουν Τον Ήλιο» και το 1968 ήταν σταθμός για την καριέρα της όπου και έγινε περισσότερο γνωστή όταν «παιξε» στην ταινία «μα Ιταλίδα απο την Κυψέλη».


Είχε λάβει μέρος σε περισσότερες απο 50 ταινίες, δράματα, κωμωδίες και περιπέτειες, είχε τιμηθεί με το κρατικό βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της στην ταινία «Άντε Γεια» του Γ. Τσεμπερόπουλου, ενώ είχε παίξει και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.


Στις 08/02/2015 ανακηρύχθηκε ομόφωνα Επίτιμο Μέλος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών (Μενιδίου). Υπήρξε σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Θεόδωρου Κατσαδράμη. Ήταν δασκάλα στη Σχολή Υποκριτικής του Αντώνη Ανδριόπουλου.