Χωρίς παντελόνι στο μετρό εκατοντάδες Ευρωπαίοι

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 9.1.2017
Χωρίς παντελόνι στο μετρό εκατοντάδες Ευρωπαίοι
Πρόκειται για μια παγκόσμια παράδοση που άρχισε μια χούφτα Αμερικανών το 2002 στη Νέα Υόρκη και την οποία τηρούν τουλάχιστον 10.000 άτομα κάθε χρόνο.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, η τρέλα της «No Trousers On The Tube Day» έχει εξαπλωθεί από την Αμερική και στη Γηραιά Ήπειρο, αποκτώντας φαν σε χώρες όπως η Βρετανία, η Πολωνία, η Γερμανία και η Τσεχία.


Εκατοντάδες ήταν οι Ευρωπαίοι που σήμερα εμφανίστηκαν σε διάφορους σταθμούς μετρό μεγάλων πόλεων, φορώντας κανονικά μπλούζες, σακάκια, κάλτσες και παπούτσια, αλλά «ξαλαφρωμένοι» από το περιττό βάρος του παντελονιού τους. Το αποτέλεσμα; Ένα ξεκαρδιστικό θέαμα που σίγουρα έφτιαξε το κέφι πολλών επιβατών του υπόγειου σιδηρόδρομου σε διάφορες μεγαλουπόλεις.


Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι πολλοί αποφάσισαν να κρατήσουν την παράδοση και φέτος, παρά το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλοί... ημίγυμνοι επιβάτες ήταν εξοπλισμένοι με ομπρέλες και κασκόλ, παρά το γεγονός ότι επιδείκνυαν τα (σε ορισμένες περιπτώσεις) καλλίγραμμα πόδια τους.