H Gen Z γυρίζει την πλάτη στις εφαρμογές γνωριμιών: Τέσσερα tips για να επιστρέψουμε στο αληθινό φλερτ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Τουλάχιστον το 95% των χρηστών φοβόμαστε την απόρριψη. Ώρα να το ξεπεράσουμε. Οι ειδικοί έχουν τον τρόπο.

Βάσει δεδομένων του 2023, η Gen Z έχει πλέον βαρεθεί τις εφαρμογές γνωριμιών και θα προτιμούσε να συναντά τα υποψήφια ταίρια στην πραγματική ζωή.

Και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Ότι, δυστυχώς, αυτή η γενιά, που είναι τόσο εξοικειωμένη με την τεχνολογία, δεν είναι καθόλου εξοικειωμένη με τα ζητήματα καρδιάς και τον ρομαντισμό. Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Είναι γεγονός: Οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν χάσει την ελκυστικότητά τους μεταξύ των singles τα τελευταία χρόνια

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Gen Z, δηλαδή τους νέους που γεννήθηκαν μεταξύ του 1997 και του 2012. Αυτή τη στιγμή μόνο το 26% των ατόμων ηλικίας από 18 έως 29 ετών χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες γνωριμιών. Ποσοστό μικρό σε σύγκριση με το 61% των ατόμων ηλικίας από 30 έως 49 ετών.

Γιατί συμβαίνει αυτό

«Επειδή οι νέοι γνωρίζουν ότι αυτές οι εφαρμογές επικεντρώνονται αποκλειστικά στο να βγάλουν χρήματα και όχι στο να δημιουργήσουν μια καλή εμπειρία χρήστη», σύμφωνα με τον σύμβουλο ζευγαριών Τζεφ Γκίντερ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι πλατφόρμες να μας προτείνουν υποψήφιους συντρόφους χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές ενδείξεις ότι ταιριάζουμε. Μάλιστα ο Γκίντερ θεωρεί ότι σε έναν βαθμό, εκεί οφείλεται και ο πολλαπλασιασμός φαινομένων όπως το ghosting και άλλων μορφών ψηφιακής απόρριψης και το συνακόλουθο άγχος ή ο φόβος.

Τουλάχιστον το 95% των χρηστών που ανήκουν στην Gen Z, φοβούνται την απόρριψη, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι το άγχος της απόρριψης τους εμπόδισε να επιδιώξουν πιθανές σχέσεις, σύμφωνα με έκθεση της Hinge που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2024.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, η Gen Z να θέλει να εγκαταλείψει τις εφαρμογές και να επιστρέψει στις παραδοσιακές μεθόδους γνωριμιών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Συγκεκριμένα, σχεδόν οι μισοί από τους Gen Zers επιθυμούν να γνωρίσουν τους συντρόφους τους μέσω κοινών φίλων και περίπου το ένα τρίτο ελπίζουν ότι αυτό θα συμβεί στην καθημερινή τους ρουτίνα.

«Ωστόσο, μεγάλωσαν με ένα iPhone στο χέρι, οπότε πιθανότατα δεν έχουν κάνει και πολλή πρακτική εξάσκηση στο να φλερτάρουν με ανθρώπους στην πραγματική ζωή και να ρισκάρουν. Και αυτό είναι τρομακτικό για τους ίδιους», εξηγεί ο Γκίντερ.

Kαι δηλαδή όσοι ανήκουμε στην Gen-Z, στον τομέα του φλερτ, θεωρούμαστε «καμένα χαρτιά»;

Φυσικά και όχι. Ο Γκίντερ και η Κόρτνι Μπόγερ έχουν για εμάς τέσσερις κορυφαίες συμβουλές για να γνωρίσουμε ανθρώπους στην πραγματική ζωή

1. Καθιστούμε σαφείς τις προθέσεις μας

«Απλά γνωστοποιούμε στους φίλους μας ότι αναζητάμε ταίρι. Υπάρχουν πολλοί φίλοι εκεί έξω που είναι εκ φύσεως χαρισματικοί στο να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους», προτείνει ο Μπόγερ. Ο Γκίντερ συμφωνεί προσθέτοντας ότι το να ζητάμε από φίλους να μας δώσουν λίγη ώθηση, είναι ένας εύκολος και προσιτός τρόπος προκειμένου να γνωρίσουμε περισσότερα άτομα. Ειδικά οι φίλοι που μας γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν επίγνωση της προσωπικότητάς και των ενδιαφερόντων μας.

2. Βγαίνουμε στον έξω κόσμο

Αντί να είμαστε κολλημένοι στο κινητό και να μένουμε σπίτι, βγαίνουμε έξω, πάμε σε εκδηλώσεις, μπαρ, σινεμά, ακόμη και σε γήπεδα ή βιβλιοθήκες. Το να πηγαίνουμε σκόπιμα σε χώρους όπου εξασκούμε τα χόμπι μας, όπως ο κινηματογράφος ή το διάβασμα, είναι πιθανότερο να μας φέρει σε επαφή με συμβατικά υποψήφια ταίρια. Γιατί να μην το δοκιμάσουμε; Μόνο κερδισμένοι θα βγούμε.

3. Χρησιμοποιούμε τη γλώσσα του σώματος

Δεν αρκεί απλώς να πηγαίνουμε σε μέρη και να προσευχόμαστε να συναντήσουμε τον έρωτα της ζωής μας. Πρέπει να έχουμε «ανοιχτή γλώσσα του σώματος» εάν προσπαθούμε να συνδεθούμε με τους άλλους ανθρώπους, σύμφωνα με τον Γκίντερ.

Αυτό περιλαμβάνει την επαφή με τα μάτια για δύο έως τρία δευτερόλεπτα. Αν διαπιστώσουμε ότι το άλλο άτομα ανταποκρίνεται μπορούμε να πούμε απλώς ένα γεια. Δεν χρειάζεται να πούμε το πιο καταπληκτικό ανέκδοτο ούτε κάτι ιδιαίτερα ευφυές. 

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play