Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις την άποψή σου ή και να κατευθύνεις μία κατάσταση εκεί που θεωρείς ότι είναι το ορθό. Ο πολιτισμένος τρόπος είναι με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, στη διαφορετική κουλτούρα, στη διαφορετική προσέγγιση. Εκφράζεις επιχειρήματα και διαβουλεύεσαι προσπαθώντας να πείσεις. Ο απαίδευτος τρόπος είναι να δείξεις τον χειρότερό σου εαυτό, είτε επιβάλλοντας τη θέση σου με κάθε τρόπο επειδή έχεις εξουσία και μπορείς, κατά την άποψή σου, να απειλείς θεούς και δαίμονες, είτε να φτάνεις στα άκρα κάνοντας κινήσεις αντιπερισπασμού εκφοβίζοντας τους άλλους. Με τη δεύτερη προσέγγιση επιλέγει, όπως δείχνει η ιστορία, να «διαβουλεύεται» το φαινόμενο Λοΐζος Σέπος. Ένας εκπαιδευτικός ο οποίος κατέχει θέση διευθυντή λυκείου, οι πράξεις του οποίου πάντα βρίσκεται τρόπος να ξεπλένονται κι αυτός να συνεχίζει ακάθεκτος την «καριέρα» του.
Το τελευταίο παράδειγμα που έχουμε αυτής της συμπεριφοράς είναι το πέταγμα της τροφής των γάτων που για χρόνια σιτίζονται στο σχολείο, στο οποίο τελευταίως διορίστηκε διευθυντής, ή και η τοποθέτηση στην τροφή κόκκινου καυτερού πιπεριού. Μια «έξυπνη» κίνηση για να εξαναγκάσει αφενός αυτούς που τα ταΐζουν τα σταματήσουν να το πράττουν και δεύτερο για να εξαναγκάσει τους γάτους να αλλάξουν συνήθεια και τοποθεσία. Το προηγούμενο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον λυκειάρχη ήταν η γνωστή υπόθεση με τη μαντίλα αρχές της σχολικής χρονιάς, κατά το οποίο έδιωξε μαθήτρια συριακής καταγωγής επειδή προσήλθε στο σχολείο με τη μαντίλα, αφού της μίλησε άσχημα και χωρίς σεβασμό όπως η ίδια κατήγγειλε. Το 2008, ο κ. Σέπος, όντας διευθυντής του Λυκείου Ιδαλίου, είχε απαγορεύσει στον εκλεγμένο πρόεδρο του μαθητικού συμβουλίου του σχολείου να εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του κατά την τελική γιορτή, επειδή διαφωνούσε με συγκεκριμένες αναφορές του περί αυταρχικότητας του σχολείου στο θέμα της διαχείρισης της μαθητικής στολής.
[rml_read_more]
Αυτές οι συμπεριφορές είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά σε ένα δημόσιο σχολείο; Ποια χαρίσματα του προσάπτουν ως δασκάλου και ως ηγέτης του σχολείου; Πού είναι η ενσυναίσθηση, η κατανόηση των θέσεων και κινήτρων του κάθε μαθητή ή του κάθε ανθρώπου με τον οποίο συναναστρέφεται ή και ο σεβασμός σε κάθε ζωντανό ον αυτής της φύσης;
Εάν υπήρχε ένα σύστημα αξιολόγησης, ο κ. Σέπος θα είχε τις δεξιότητες για να ανελιχθεί στη θέση του λυκειάρχη; Το ερώτημα είναι εκεί και ο καθένας μπορεί να κρίνει από μόνος του. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το Υπουργείο Παιδείας να βρει τρόπο να προστατεύσει όχι μόνο τα γατιά αλλά και τα παιδιά από τα χέρια του.
Ένας λυκειάρχης… παράδειγμα!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.