«Ώστε μπλοφάρουν οι Τούρκοι για το Βαρώσι;» της Ρένας Χόπλαρου

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Έναν χρόνο μετά, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έπεσε εντελώς έξω στην πρόβλεψή της και έχασε πολύτιμο χρόνο υποβαθμίζοντας την τουρκική κίνηση ως «κίνηση εντυπωσιασμού».

Στις 18.9.2019, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης σχολίασε την εξαγγελία του παράνομου υπουργικού συμβουλίου του ψευδοκράτους για το Βαρώσι ως κίνηση εντυπωσιασμού, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου διαβεβαίωνε την ίδια μέρα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «παρακολουθούμε με ψυχραιμία την τουρκική πρόκληση αναφορικά με το ζήτημα της Αμμοχώστου». Έναν χρόνο μετά, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έπεσε εντελώς έξω στην πρόβλεψή της και έχασε πολύτιμο χρόνο υποβαθμίζοντας την τουρκική κίνηση ως «κίνηση εντυπωσιασμού». Ο κίνδυνος της οριστικής απώλειας του Βαρωσιού είναι περισσότερο από ορατός. Ούτε ψύχραιμοι μπορούμε να είμαστε με το θέμα, ούτε γίνεται να το καταπιούμε κι αυτό αμάσητο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η απώλεια της Αμμοχώστου δεν συμβολίζει απλώς ένα τέλος. Είναι το τέλος της ελπίδας μας για επιστροφή. Σημαίνει το τέλος του εθνικού στόχου της «απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας», τον οποίο το πολιτικό μας σύστημα διατήρησε για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, αναπαραγόμενο ταυτόχρονα και το ίδιο απ' αυτόν.

Περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση του «Π» και για τους συνδρομητές του  ΠΟΛΙΤΗΣ PREMIUM  η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας σε PDF ταυτόχρονα με την έντυπη κυκλοφορία της καθημερινά από τις 05.00 το πρωί.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play