Σιγά μην κλείσεις το ΡΙΚ...

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΜΑΝΩΛΗ

Header Image

Ο Αβέρωφ θα χάσει αυτή τη μάχη στη Βουλή, αλλά οι άνθρωποι του ΡΙΚ, πολύ περισσότερο αυτοί που του κάνουν τεμενάδες, να μην κοιμούνται άνενοιας

Αν σας ρωτούσαν ποιος πολιτικός αρχηγός δεν θα έλεγε «όχι» σε κλείσιμο του ΡΙΚ ή σε μετατροπή του σε έναν σταθμό για τους πολύ λίγους -και σίγουρα όχι τους διαφημιζόμενους- ποιον θα κατονομάζατε;

Εν πάση περιπτώσει, χθες ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποφάσισε να τρίξει τα δόντια στο -συναγερμοκρατούμενο- ΡΙΚ και τους εργαζόμενους στο ίδρυμα, οδηγώντας την κοινοβουλευτική του ομάδα σε καταψήφιση του προϋπολογισμού του σταθμού. Το έκανε εν γνώσει του ότι το ΡΙΚ θα ξεμείνει από λεφτά, αφού έγκαιρα το ξεκαθάρισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος ότι θα καταψήφιζε και το ΔΗΚΟ, το οποίο δεν προλάβαινε χθες να ψηφίζει μαζί με τον ΔΗΣΥ το ένα ευαίσθητο νομοθέτημα μετά το άλλο, παρά τις προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών ότι αν δεν παραιτηθεί ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να βασίζεται πάνω του η κυβέρνηση για την έγκριση μεταρρυθμίσεων και σημαντικών νομοσχεδίων.

Τι θέλει ο κ. Νεοφύτου από το ΡΙΚ; Προσωπική προβολή έχει άφθονη. Αρκετές φορές κάποιοι στο ίδρυμα τον αφήνουν να απαγγέλλει το ποίημά του χωρίς να τον διακόπτουν, χωρίς να τον ζορίζουν, χωρίς να του χαλούν το μονόπρακτο. Κάτι πασίτσες μέσα-μέσα. Προβολή για το κόμμα του, άφθονη. Προβολή για την κυβέρνηση; Χωρίς όρια συχνά-πυκνά. Διοικητικό συμβούλιο; Δικό του. Διεύθυνση; Μια χαρά.

Τι θέλει επιτέλους και βλέπει τους ΡΙΚάδες με το μισό;

Ό,τι έχει με όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς: Δεν τους θέλει να ανακατώνονται στα… ταράφια των ιδιωτών ανταγωνιστών. Το είπε άλλωστε χθες… περιφραστικά: Δεν θέλει ένα ΡΙΚ… σαπουνόπερα. Το θέλει επικεντρωμένο στην… έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση (ναι, έτσι το είπε) και στα πολιτιστικά προγράμματα. Και βέβαια, συμφωνεί με την απόφαση του Υπουργικού να μην μεταδίδει διαφημίσεις το ΡΙΚ, να τις μεταδίδουν όλες οι ιδιωτικοί σταθμοί, κι ας αυξηθεί η κρατική χορηγία, από λεφτά των φορολογουμένων και της ίδιας της Μαρίας από την Τραχυπέδουλα, την οποία μόλις χθες-προχθές υποκριτικά επικαλέστηκε από κάποιο στούντιο ο κ. Νεοφύτου.

Όταν ο Αβέρωφ λέει πως δεν θέλει ΡΙΚ σαπουνόπερα, εννοεί ότι δεν το θέλει ανταγωνιστικό έναντι των ιδιωτικών σταθμών. Φέτος το ΡΙΚ τα πάει πολύ καλά στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, χωρίς ούτε μισή σαπουνόπερα, κι αυτό ενοχλεί τους ανταγωνιστές του και τον προκαθήμενο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Θέλουν πίσω τις πρωτιές «τους» και τις διαφημίσεις που φέρνουν και ανέλαβε να καθαρίσει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, συνεπικουρούμενος από τον Νικόλα, με τον οποίο, όπως παραδέχονται, έχουν χημεία.

Χθες, Αβέρωφ και Νικόλας έβαλαν ακόμα ένα λιθαράκι για την απαξίωση της Βουλής και ευρύτερα της πολιτικής ζωής. Διότι σε μερικές μέρες θέλουν δεν θέλουν θα φροντίσουν, άμεσα ή έμμεσα (με θετική ψήφο ή αποχή), να υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, τον οποίο θα σπεύσει το ΥΠΕΣ να επανακαταθέσει, τάχα τροποποιημένο.

Ο Αβέρωφ θα χάσει αυτή τη μάχη στη Βουλή, αλλά οι άνθρωποι του ΡΙΚ, πολύ περισσότερο αυτοί που του κάνουν τεμενάδες, να μην κοιμούνται άνενοιας.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play