Οι τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο

Πολίτης Δημοσιεύθηκε 24.6.2020
Οι τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο
Αδιαμφισβήτητα η ανάγκη για επικοινωνία είναι ίσως από τις πιο σημαντικές στην καθημερινότητα μας. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε με φίλους, γνωστούς, συνεργάτες και με την οικογένεια μας. Γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα αποδεδειγμένα σύγχρονο δίκτυο που να μας βοηθά να επικοινωνούμε με κάθε τρόπο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα...

Αδιαμφισβήτητα η ανάγκη για επικοινωνία είναι ίσως από τις πιο σημαντικές στην καθημερινότητα μας. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε με φίλους, γνωστούς, συνεργάτες και με την οικογένεια μας. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα αποδεδειγμένα σύγχρονο δίκτυο που να μας βοηθά να επικοινωνούμε με κάθε τρόπο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη μελέτη που διεξήχθη με τη μέθοδο του crowdsourcing από την παγκόσμια ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών umlaut (παλαιότερα γνωστή ως P3), το δίκτυο της Epic αναδείχθηκε και επίσημα το Best Mobile Network in Test στην Κύπρο. Αξιολογώντας και πραγματοποιώντας μετρήσεις για 24 εβδομάδες (4 Νοεμβρίου 2019 έως 19 Απριλίου 2020), η umlaut έδωσε την πρωτιά στο δίκτυο της Epic ενάντια στους κύριους ανταγωνιστές της κυπριακής αγοράς.

Η πιστοποίηση της Epic ως του καλύτερου δικτύου στην Κύπρο θέτει νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό. Η εταιρεία, μετά την εξαγορά της από τη Monaco Telecom και τη μετονομασία της σε Epic προχώρησε σε ριζική αναδιάρθρωση των υποδομών της ενώ βελτίωσε αισθητά τις λειτουργίες της. Σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή δεν θα μπορούσε να λείπει και η δημιουργία ενός εξαιρετικά γρήγορου δικτύου με 10 φορές περισσότερη χωρητικότητα και κορυφαία κάλυψη, προκειμένου να αναβαθμιστεί η καθημερινή εμπειρία επικοινωνίας ουσιαστικά και πρακτικά. Το υπερσύγχρονο δίκτυο της Epic είναι πλέον σε θέση να καλύψει και να αντιμετωπίσει με επιτυχία την αυξημένη κίνηση, διατηρώντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο υψηλότερο επίπεδο. Η Epic κατέκτησε την κορυφή στις κατηγορίες:

• Coverage Excellence - 4G Broadband focus. Πρόκειται για συγκριτικούς βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙs) που μετρούν το εύρος και ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε αστικές, ημιαστικές και άλλες περιοχές.

• Time on Broadband.  Η κατηγορία καταγράφει την εμπειρία του τελικού χρήστη ο οποίος διαθέτει συσκευή και πλάνο 4G και μετρά την καλή ατομική επίδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του «χρόνου παραμονής» του χρήστη στο δίκτυο 4G.

• Fastest Speeds supporting HD (ταχύτητες από 5 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 5 Mbps και άνω.

• Ultra-Fastest Speeds supporting UHD Video (ταχύτητες από 20 Mbps και άνω). Η κατηγορία μετρά τη συχνότητα με την οποία οι χρήστες επιτυγχάνουν ταχύτητες που υποστηρίζουν δημοφιλείς υπηρεσίες που απαιτούν 20 Mbps και άνω.

• Best OTT Voice Class (απαιτείται latency 100 ms ή λιγότερο). Η κατηγορία μετρά την καλή ατομική επίδοση στη χρήση over-the-top φωνητικών υπηρεσιών, όπως φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, WhatsApp και Viber.

Για πάνω από 20 χρόνια, η ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία umlaut παρέχει υπηρεσίες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών μέσω μετρήσεων και δοκιμών δικτύου σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών από όλο τον κόσμο, όπως η Swisscom (Ελβετία), η Vodafone Spain, η Verizon (ΗΠΑ), η EE (ΗΒ) και άλλες. Η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των μετρήσεων της umlaut σχετικά με την απόδοση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αναγνωρίζονται σε περισσότερες από 120 χώρες ως το de facto πρότυπο του κλάδου. Με τα πληθυσμιακά δεδομένα της umlaut να παρέχουν πληροφορίες για την εμπειρία των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία αναλύει την απόδοση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε περισσότερες από 120 χώρες και αναγνωρίζεται ευρέως ως de facto βιομηχανικό πρότυπο.

Εφαρμόζοντας μια σειρά δεδομένων παρακολουθώντας τους τελικούς χρήστες των χρηστών κινητής τηλεφωνίας με βάση την κανονική εμπειρία χρήσης τους και χωρίς καμία ανάγκη αλληλεπίδρασης, παθητικής λειτουργίας από την πλευρά τους, η umlaut ξεχώρισε την Epic από τους κύριους ανταγωνιστές της κυπριακής αγοράς για το υπερσύγχρονο δίκτυο της.

Ανεβαίνοντας στο υψηλότερο βάθρο στις τηλεπικοινωνίες, η Epic δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να απολαύσουν απαράμιλλη κάλυψη σε εθνικό επίπεδο, υψηλές ταχύτητες διαδικτύου για κινητά και υπηρεσίες φωνής υψηλής ποιότητας για απρόσκοπτη επικοινωνία ενώ παράλληλα αποτελεί την απαρχή της δέσμευσης της εταιρείας προς τους καταναλωτές για εξαιρετικό δίκτυο και πραγματική οικονομία.

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία