Θεσμός η «Εβδομάδα Εθελοντισμού» για την Τσιμεντοποιία Βασιλικού

Πολίτης Δημοσιεύθηκε 12.12.2019
Θεσμός η «Εβδομάδα Εθελοντισμού» για την Τσιμεντοποιία Βασιλικού
Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού συμμετείχε ενεργά στην εβδομάδα εθελοντισμού (1-8 Δεκεμβρίου 2019) με διάφορες δράσεις, της εθελοντικής ομάδας της Εταιρείας...

Ο Εθελοντισμός είναι σημαντικός πυλώνας της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού και η κοινωνική προσφορά της αποδεικνύεται από τις παρακάτω δράσεις:

• Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου: Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του Ιδρύματος «Σοφία για τα παιδιά», με προετοιμασία και σερβίρισμα του γεύματος στο Δημοτικό Σχολείο Χοιροκοιτίας. Επιπρόσθετα, η Εταιρεία είχε στηρίξει τον εξοπλισμό της κουζίνας και συμμετέχει ενεργά χορηγώντας τα λειτουργικά έξοδα. Το πρόγραμμα αφορά την παροχή γεύματος για όλα τα παιδιά ολοήμερων Δημοτικών σχολείων στην Κύπρο.

• Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου: Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού από τον Επίτροπο Εθελοντισμού & ΜΚΟ, κ. Γιάννη Γιαννάκη, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά με τις δράσεις της Εταιρείας, ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες με τα μέλη της ομάδας εθελοντών. Η επίσκεψη έκλεισε με γεύμα γνωριμίας με την ομάδα εθελοντών της Εταιρείας.

• Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου: Επίσκεψη στο Εργαστήριο Ιδρύματος Θεοτόκος στη Λεμεσό, για στήριξη και ετοιμασία χριστουγεννιάτικων κατασκευών, μαζί με την ομάδα του εργαστηρίου. Το “Εργαστήριο Τέχνης” είναι νέος χώρος, που προσφέρει δυναμική και δημιουργική στήριξη στην τέχνη,, σε όλα τα φάσματα ηλικιών, από παιδιά του νηπιαγωγείου έως μαθητές του λυκείου. Ο εκπαιδευτικός τους προγραμματισμός είναι εξειδικευμένος στη φιλοξενία ατόμων με ειδικές ικανότητες και όχι μόνο.

• Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου: Ενδοεταιρική δειγματοληψία για εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Η Εταιρεία συμμετέχει στην εκστρατεία 2019-2020 «Μαζί από το Α-Ω», στέλνοντας Ε Λ Π Ι Δ Α στους ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία.

Πέραν των πιο πάνω δράσεων, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού διοργάνωσε ενδοεταιρικό πενθήμερο «Παζαράκι μεταχειρισμένων βιβλίων» για τους εργαζομένους, με στόχο τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ένταξη των εργαζομένων σε εθελοντικές ομάδες είναι ένας από τους διαχρονικούς στόχους της Εταιρείας, έχοντας στον πυρήνα της αρχικά την εκπαίδευση και την ενημέρωση των ωφελειών των εθελοντικών δράσεων προς την ευρύτερη κοινωνία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων.

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία