Θερινό Σχολείο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

Πολίτης Δημοσιεύθηκε 8.9.2021
Θερινό Σχολείο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού ολοκλήρωσε με επιτυχία, για τρίτη συνεχή χρονιά, τη λειτουργία του Θερινού Σχολείου. Το σχολείο λειτούργησε από τις 6 Ιουλίου μέχρι και τις 28 Αυγούστου 2020, στις εγκαταστάσεις του Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου Ζυγίου, φιλοξενώντας παιδιά εργαζομένων της Εταιρείας και των γειτονικών κοινοτήτων, ηλικίας από 6 μέχρι και 12 ετών.

Εν μέσω των δύσκολων καταστάσεων που διανύουμε λόγω της πανδημίας, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού αποφάσισε να λειτουργήσει το Θερινό Σχολείο, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει οριστεί για τα κέντρα προστασίας και απασχόλησης παιδιών.

Το φετινό, ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, περιλάμβανε δημιουργικές δραστηριότητες όπως: κατασκευές, ζωγραφική, θέατρο, τζούντο, μουσική, χορό, γυμναστική, ζαχαροπλαστική, ποδηλασία τοξοβολία, βόλτες σε γειτονικό πάρκο, εργαστήρια που στόχευαν στην αφύπνιση της αληθινής δύναμης των παιδιών και την εποικοδομητική αξιοποίηση της σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Το μεσημεριανό γεύμα και σνακ των παιδιών ήταν βασισμένο στην υγιεινή διατροφή και προσφέρθηκε σε ατομικές, σφραγισμένες συσκευασίες από εστιατόριο της περιοχής.

Στόχος της λειτουργίας του Θερινού Σχολείου είναι η δημιουργική απασχόληση παιδιών, τόσο των εργαζομένων της Εταιρείας, όσο και των κατοίκων των γειτονικών κοινοτήτων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Ταυτόχρονα, αποτελεί για την Τσιμεντοποιία Βασιλικού σημαντικό κοινωνικό έργο μέσω του οποίου αναδεικνύεται η προσφορά, η συνεργασία, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη για τους κοινωνικούς της εταίρους.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής» μεταδίδει η ιρανικη τηλεόραση

Στο γήπεδο της διπλωματίας το τερματικό φυσικού αερίου – Το λόφο του Προεδρικού ανεβαίνει σήμερα ο Κινέζος πρέσβης

Έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για την ηλικία της Χριστίνας Γιαννάκη

Έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για την ηλικία της Χριστίνας Γιαννάκη