Πανευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 24.5.2018
Πανευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000
Το έργο «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών» συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε...

Το έργο «Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών» (Ακρωνύμιο: iLIFE-TROODOS; LIFE16 GIE/CY/000709) συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 21/05/2018 στην κοιλάδα Αγίου Θεοδώρου Σολέας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία του Τμήματος Δασών με το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, καθώς και με τους συνεργαζόμενους φορείς Frederick University, Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου και την εταιρεία CONTACT Advertising Agency Ltd.

Με απόφαση της Κομισιόν, η 21η Μαΐου ανακηρύχτηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 και στο πλαίσιο της ημέρας αυτής πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης με σκοπό την απόδοση φόρου τιμής στο Δίκτυο Natura 2000 και στην αξία του για τους πολίτες και την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε α. ενημέρωση για τα έργα αποκατάστασης που υλοποιήθηκαν στην περιοχή, η οποία καταστράφηκε από τη δασική πυρκαγιά του Ιουνίου 2016 στην περιοχή της Σολέας, β. εθελοντική εργασία συντήρησης των αναδασώσεων που έγιναν στην Περιοχή Ατσά - Άγιος Θεόδωρος, γ. ενημέρωση για το έργο iLIFE-TROODOS και δ. επίσκεψη στον οικισμό «Καρτερούνι». Ο οικισμός αυτός άκμασε για περισσότερα από 300 χρόνια, μέχρι το 1947, όταν εγκαταλείφθηκε μόνιμα. Η δασική πυρκαγιά του 2016 έκαψε τον εγκαταλελειμμένο οικισμό. Η σταδιακή αποκατάσταση της περιοχής περιλάμβανε την ανακατασκευή του χωριού από το Τμήμα Δασών και υποστηρίχθηκε από συνεργάτες στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες: http://ilifetroodos.eu/2018/05/14/πανευρωπαϊκή-ημέρα-natura-2000-2/?lang=el

Αναθυμιάσεις στην Πάφο: Στο νοσοκομείο 26 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας των 8 παιδιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλικό: H VPSM διαψεύδει την κινεζική CMC για την προβλήτα - Τι λέει για αναστολή εργασιών