Jameson Caskmates: Η αποκορύφωση της ιρλανδικής παράδοσης στην Κύπρο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 8.5.2018
Jameson Caskmates: Η αποκορύφωση της ιρλανδικής παράδοσης στην Κύπρο
Έπειτα από μεγάλη ζήτηση, το Jameson Caskmates, το αγαπημένο Jameson Irish Whiskey παλαιωμένο σε βαρέλια μαύρης μπύρας, φτάνει στην κυπριακή αγορά...

Το Jameson Caskmates παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 σε πάνω από 40 χώρες εκ των οποίων πλέον βρίσκεται και η Κύπρος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο whiskey τριπλής απόσταξης, που παλαιώνεται σε βαρέλια τα οποία φιλοξενούσαν stout (μαύρη) μπύρα, αποκτώντας έτσι εκρηκτικές νότες κακάο, καφέ και καραμέλας, σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικά απαλό γευστικό προφίλ του Jameson.

Η ιστορία του Jameson Caskmates άρχισε το 2013 όταν οι Ιρλανδοί Master Distillers του Midleton Distillery έστειλαν πειραματικά μερικά βαρέλια Jameson σε μια τοπική μικροζυθοποιία στο Cork της Ιρλανδίας, η οποία τα χρησιμοποίησε για τη διαδικασία παλαίωσης της δικής τους stout μπύρας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας – και αφού τα βαρέλια Jameson είχαν αποκτήσει λίγο από τον χαρακτήρα της μπύρας – επιστράφηκαν στο αποστακτήριο του Jameson, ώστε να χρησιμοποιηθούν ξανά στο τελευταίο στάδιο παλαίωσης μιας μικρής ποσότητας Jameson Irish Whiskey.

Η καινοτόμα αυτή προσέγγιση είναι εμπνευσμένη από την αγαπημένη συνήθεια των Ιρλανδών, όπου στις αρχές του 19ου αιώνα οι εργάτες στα μηχανουργεία ατμομηχανών συνδύαζαν τα δυο ποτά μετά τη δουλειά, «σβήνοντας» τη δίψα τους με μια μπύρα και χαλαρώνοντας με ένα ποτήρι ουίσκι. Με τα χρόνια, αυτή η συνήθεια μετατράπηκε σε τελετουργικό και σήμερα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ιρλανδικής κουλτούρας.

Στην κυπριακή αγορά, πέραν από το Jameson Caskmates, διατίθενται το κλασικό απαλό Jameson Original Irish Whiskey και το Jameson Black Barrel, ένα ουίσκι παλαιωμένο σε μείγμα βαρελιών Cherry και Bourbon, μέρος του The Heritage Series.

Επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας του Jameson, καθώς και όλων των brands της Pernod Ricard στην Κύπρο, είναι η Tempo Beverages Cyprus, η θυγατρική εταιρεία του εμπορικού κολοσσού Tempo στο Ισραήλ.

Πρ. Χριστοδουλίδης: Σύντομα εξελίξεις σε σχέση με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Μπλίνκεν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ψηφιακό μπλακ άουτ: Το viral timelapse βίντεο που δείχνει πώς άδειασε σταδιακά ο ουρανός των ΗΠΑ

Από κίτρινη σε πορτοκαλί προειδοποίηση σήμερα Σάββατο – Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία

ΔΗΣΥ για αυξήσεις στο Δημόσιο: Έναντι άλλων αναγκών της κοινωνίας, αυτή ήταν η προτεραιότητα της κυβέρνησης;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ