Τελετή αποφοίτησης 2017 του Intercollege Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 26.6.2017
Τελετή αποφοίτησης 2017 του Intercollege Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού
«Τον δρόμο δεν τον βρίσκεις, τον φτιάχνεις προχωρώντας» - Συγκινητικές στιγμές στην τελετή αποφοίτησης 2017 του Intercollege

«Τον δρόμο δεν τον βρίσκεις, τον φτιάχνεις προχωρώντας»

Συγκινητικές στιγμές στην τελετή αποφοίτησης 2017 του Intercollege Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού

Εκείνοι που δεν κάνουν ποτέ λάθος είναι αυτοί που δεν τολμούν να δοκιμάσουν οτιδήποτε το τολμηρό. Όταν κάποιος θέλει να πάει κάπου γρήγορα προχωρά μόνος του. Όποιος όμως θέλει να πετύχει προχωρά μαζί με άλλους. Το αύριο που σε φοβίζει, μεθαύριο θα είναι το χθες που νοσταλγείς.

Αυτά ήταν μερικά μονάχα από τα όσα επισημάνθηκαν σε ομιλίες στη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του Intercollege Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού, στο Ανοικτό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη, βουλευτών, της ακαδημαϊκής και της διοικητικής ηγεσίας του Intercollege και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς και πλήθους κόσμου, γονέων αυτών που αποφοίτησαν.

Ο Πρόεδρος του Intercollege, δρ Αιμίλιος Σολωμού, αναφέρθηκε στην πορεία των 37 χρόνων του Κολλεγίου και των τριών Παραρτημάτων του στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό. Μίλησε επίσης για την επιτυχημένη μετεξέλιξη του Intercollege Λευκωσίας προς τα επαγγελματικά προγράμματα και στην αναζήτηση νέων προγραμμάτων και κατευθύνσεων των παραρτημάτων της Λεμεσού και της Λάρνακας, πάντα με την προσφορά υψηλού επιπέδου προγραμμάτων. Οι 187 απόφοιτοι του 2017 προέρχονται από 28 διαφορετικά προγράμματα.

«Πρέπει να νοιώθετε υπερήφανοι που συμπληρώσατε με επιτυχία τις απαιτήσεις του προγράμματος σας», είπε ο δρ Σολωμού, απευθυνόμενος στους αποφοίτους. «Η ολοκλήρωση ενός κύκλου είναι η αρχή ενός άλλου. Εξοπλισμένοι με αυτά που σας πρόσφερε το Intercollege θα αγωνιστείτε και είμαι σίγουρος πως με υπομονή και επιμονή στο τέλος θα βγείτε νικητές», πρόσθεσε, για να καταλήξει πως «θα πρέπει να είστε Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά ταυτόχρονα και παγκόσμιοι».

Συμμετοχή στα κοινά, στη διεργασία του οικονομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι της πατρίδας, συμμετοχή στη διαμόρφωση των ρυθμίσεων που καθορίζουν την καθημερινότητα, συμμετοχή στη συλλογική αξίωση για μια πατρίδα πρότυπο αστικής, ευνομούμενης και ευημερούσας δημοκρατίας, ζήτησε από τους αποφοίτους του Intercollege, στην κύρια ομιλία της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κ. Μιχάλης Αντωνίου. Υπενθύμισε πως η Κύπρος διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη και τον δέκατο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, μίλησε για τις «καταπληκτικές» Κυπριακές νομικές, λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες παγκοσμίως, για τις βιομηχανίες φαρμάκων, τροφίμων και τεχνολογιών αιχμής, το δίκτυο σχολών κι ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, «λαμπρό και πρωτοπόρο δείγμα του οποίου είναι το Intercollege», για να επισημάνει πως «και οι μικροί μπορούν για τα μεγάλα και οι λίγοι μπορούν για τα πολλά». Ο ομιλητής εισηγήθηκε προσήλωση στην ποιότητα («ό, τι και αν κάνεις κάνε το καλά»), διαρκή παρακολούθηση της τεχνολογίας και σταθερή εξοικείωση με τις νέες εφαρμογές, αφού κανείς τομέας της οικονομίας δε θα μείνει ανεπηρέαστος από τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Συγκινητικός ήταν ο σύντομος λόγος της εκπροσώπου των αποφοίτων Ροξάνας Νέμες (πτυχίο Διεύθυνσης Επισιτιστικών Τεχνών), η οποία ευχαρίστησε τους γονείς των αποφοίτων αλλά και τους καθηγητές του Intercollege: «θα διεκδικήσουμε αξιοπρεπή θέση στην κοινωνία, χωρίς συμβιβασμούς και με στόχο την καινοτομία», κατέληξε. Η επίσης εκπρόσωπος των αποφοίτων Μαργαρίτα Σιαχίν (πτυχίο στη Λογιστική και Χρηματοοικονομικά, το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Middlesex), πρόσθεσε: «Φτάσαμε στο τέλος. Σα να ήταν χθες όταν ξεκινούσαμε».

Ακολούθησαν η απονομή βραβείων καλύτερης ακαδημαϊκής επίδοσης, η απονομή και η επικύρωση των πτυχίων και των διπλωμάτων από τα Intercollege Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας και, τέλος, η επικύρωση των τίτλων σπουδών από τον Πρόεδρο του Intercollege, Δρ Αιμίλιο Σολωμού, και τον Ακαδημαϊκό Διευθυντή του Intercollege κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο.

Κινεζική CMC/Βασιλικό: Τερματίσαμε τη σύμβαση με τους υπεργολάβους της προβλήτας από τον περασμένο Μάρτη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβεβαιώσεις Παπαναστασίου: Θα ολοκληρωθεί το τερματικό στο Βασιλικό - Σύντομα με πρόταση στον Πρόεδρο

50 χρόνια μετά την εισβολή: Ποιο τελικά είναι το πρόβλημά μας;

50 χρόνια μετά την εισβολή: Ποιο τελικά είναι το πρόβλημά μας;

Στο μικροσκόπιο για το χρέος: Τρωτά σημεία για την Κύπρο ιδιωτικό, δημόσιο και εξωτερικό χρέος

Απατεώνες και παράνομοι λυμαίνονται την αγορά ακινήτων

Απατεώνες και παράνομοι λυμαίνονται την αγορά ακινήτων