Η GreenCyprusCom καλεί εθελοντές για ένα πιο πράσινο μέλλον

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 6.3.2017
Η GreenCyprusCom καλεί εθελοντές για ένα πιο πράσινο μέλλον
Η μη-κερδοσκοπική οργάνωση GreenCyprusCom, με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους εθελοντές να δώσουν το παρών τους

Η μη-κερδοσκοπική οργάνωση GreenCyprusCom, με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη της μεγάλη δεντροφύτευση και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους εθελοντές να δώσουν το παρών τους συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην αναδόμηση της κυπριακής φύσης.

Η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου 2017, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης - με τη βοήθεια των εγγεγραμμένων εθελοντών καθώς και των ειδικών του Τμήματος Δασών - θα φυτευτούν συνολικά 1000 δέντρα σε προ-επιλεγμένη από την οργάνωση περιοχή. Όσοι ενδιαφερόμενοι θα ήθελαν να λάβουν μέρος στη δεντροφύτευση, μπορούν να το πράξουν κάνοντας την εγγραφή τους ως εθελοντές στην ιστοσελίδα www.green-cyprus.com, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στο σχετικό πεδίο και επιλέγοντας την ημερομηνία και ώρα που τους βολεύει. Μπορείτε επίσης να στηρίξετε την ενέργεια με χρηματική δωρεά, μέσω της ιστοσελίδας, στην οποία μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκδήλωση, αλλά και την τοποθεσία στην οποία θα γίνει η δεντροφύτευση.

Κάποιους αιώνες πριν, η Κύπρος ήταν γνωστή ως το «πρασινονήσι», καθώς τα πράσινά της δάση κάλυπταν σε έκταση πάνω από το μισό έδαφος του νησιού. Δυστυχώς, διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες, εκ των οποίων και τρεις συντριπτικά καταστροφικές πυρκαγιές – του 1924, του 1956 και του 1974 – προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής περιοχής και είχαν ως συνέπεια στην εποχή μας το δασικό έδαφος να καλύπτει μόλις το 25% του νησιού. Στην προσπάθειά της να συμβάλει ενεργά στην ανάπλαση και διατήρηση του κυπριακού οικοσυστήματος, η GreenCyprusCom έχει θέσει ως στόχο της τη διοργάνωση τακτικών εκδηλώσεων αναδάσωσης, που θα φέρουν σε επαφή άτομα ευαισθητοποιημένα σε περιβαλλοντικά θέματα τα οποία τρέφουν γνήσιο ενδιαφέρον για την αναζωογόνηση του πρασίνου στο νησί μας. Στόχος της οργάνωσης είναι η δεντροφύτευση πάνω από είκοσι χιλιάδες δέντρα στα επόμενα χρόνια, αλλά και η μακροπρόθεσμη φροντίδα και ανάπτυξη των δασικών περιοχών.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, ένας από τους ευεργέτες της GreenCyprusCom, ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος κ. German Lillevyali, δήλωσε: «Στηρίζω απόλυτα την πρωτοβουλία για δεντροφύτευση άνω των είκοσι χιλιάδων δέντρων εντός των επόμενων χρόνων, με απώτερο σκοπό την ανάπλαση της χλωρίδας διαφυλάσσοντας έτσι την φυσική ομορφιά της Κύπρου για τις επόμενες γενιές που θα την κληρονομήσουν. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι μπορώ να συνεισφέρω στο να δημιουργήσουμε μια πιο πράσινη Κύπρο, ιδιαίτερα έπειτα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που επηρέασαν κάποιες από τις ομορφότερες δασικές περιοχές του νησιού».

Η ενέργεια θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την πρωτοβουλία “We Green Cyprus”, η οποία άρχισε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2016, έπειτα από την καταστροφή που προκάλεσαν οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την ενέργεια στηρίζει πλήρως το Τμήμα Δασών, που θα αναλάβει και την περεταίρω φροντίδα των δέντρων που θα φυτευτούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

«Το διαχρονικό μήνυμα των ψηφοφόρων στα κόμματα» του Διονύση Διονυσίου

«Το διαχρονικό μήνυμα των ψηφοφόρων στα κόμματα» του Διονύση Διονυσίου

Ψυχοθεραπεία ΔΗΣΥ με… ποίηση: Οι πικραμένοι απαγγέλλουν και η πρόεδρος τα ψάλλει

Πενσιλβάνια: Από τα 135 μέτρα ο πυροβολισμός στον Τράμπ– Ποιος είναι ο 20χρονος δράστης