Γαλακτοκομικά Προϊόντα Aλάμπρα: 35 χρόνια αληθινής σχέσης και γεύσης

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 3.2.2017
Γαλακτοκομικά Προϊόντα Aλάμπρα: 35 χρόνια αληθινής σχέσης και γεύσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στο Royal Hall στη Λευκωσία, η εκδήλωση για τα 35χρονα της γαλακτοβιομηχανίας Αλάμπρα. Εκεί παρευρέθηκαν, εκ μέρους του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, o Πρόεδρος της Βουλής, αντιπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και πλήθος άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων και συνεργατών της εταιρείας από την Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανέλαβε ο έλληνας τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας.

Η εταιρεία γιορτάζει φέτος 35 χρόνια ιστορίας, προσφοράς και δραστηριοποίησης στον τομέα της κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας, με την ιστορία να ξεκίνα τον Απρίλιο του 1982, όταν μια παραλαβή 250 λίτρων γάλακτος, στο χωριό Αλάμπρα, έμελλε να αλλάξει για πάντα το πρόσωπο της κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας. Έτσι, η οικογένεια Πέτρου αποφάσισε τότε να εισάγει επίσημα πλέον, τις δημιουργίες της στην αγορά με την εμπορική επωνυμία ΑΛΑΜΠΡΑ, χρησιμοποιώντας τις αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές της μητέρας τους, γιαγιάς Κακουλούς, η οποία ασχολείτο με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων από το γάλα της οικογενειακής φάρμας.

Η επιτυχία των προϊόντων της ήταν τόσο μεγάλη από τα πρώτα κιόλας στάδια, αφού μόλις 6 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η εταιρία πραγματοποίησε την πρώτη της εξαγωγή χαλλουμιού στην Αγγλία. Με το πέρασμα των χρόνων ο όγκος παραγωγής άρχισε να αυξάνεται, γεγονός που οδήγησε την εταιρεία τον Μάρτιο του 2009 να μετακινηθεί σε νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Λάρνακα έκτασης 4500m².

Επιπλέον, έχοντας ως βάση τις αυθεντικές, οικογενειακές συνταγές, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία σειράς προϊόντων με την επωνυμία «Η ΓΙΑΓΙΑ», ενώ ταυτόχρονα άρχισε να καλύπτει ακόμη και τις πιο απαιτητικές διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, εισάγοντας και τις ελληνικές γεύσεις ΟΛΥΜΠΟΣ, στην κυπριακή αγορά.

Σήμερα, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του χαλλουμιού και εργοδοτεί περισσότερα από 150 άρτια καταρτισμένα άτομα, διατηρώντας έτσι πέραν του 30% του συνόλου παραγωγής στην Κύπρο. Τέλος, η μακρόχρονη πορεία της τα τελευταία 35 χρόνια, της επιτρέπει να εξάγει με περηφάνια το παραδοσιακό χαλλούμι ΑΛΑΜΠΡΑ σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως.

Πενσιλβάνια: Από τα 135 μέτρα ο πυροβολισμός στον Τράμπ– Ποιος είναι ο 20χρονος δράστης

ΗΠΑ: Πόσο αλλάζουν οι ισορροπίες στις αμερικανικές εκλογές, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Ψυχοθεραπεία ΔΗΣΥ με… ποίηση: Οι πικραμένοι απαγγέλλουν και η πρόεδρος τα ψάλλει

Εγκλωβισμένοι στη Νεκρή Ζώνη: 37 αιτούντες άσυλο στο έλεος του Νίκου Χριστοδουλίδη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος θα πληρώσει το προεδρικό αφήγημα στο Κυπριακό;