CNP ASSURΑNCES: Νέα σημαντική επενδυτική στρατηγική συνεργασία

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 9.1.2017
CNP ASSURΑNCES: Νέα σημαντική επενδυτική στρατηγική συνεργασία
Στις 14/12/2016 η CNP ASSURANCES,προχώρησε σε μία σημαντική στρατηγική συνεργασία με τις διεθνούς βεληνεκούς εταιρίες EDF και Caisse Des Depots

Στις 14 Δεκεμβρίου 2016 η CNP ASSURANCES, ο γαλλικός πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός και κύριος μέτοχος του κυπριακού ασφαλιστικού ομίλου CNP CYPRUS, προχώρησε σε μία σημαντική στρατηγική συνεργασία με τις διεθνούς βεληνεκούς γαλλικές εταιρίες EDF και Caisse Des Depots. Η EDF είναι η μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, από ανανεώσιμες πηγές και η Caisse Des Depots ένας κορυφαίος επενδυτικός Οργανισμός υπό την επίβλεψη του γαλλικού κράτους.

Η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει την εξαγορά της RTE με κύρια δραστηριότητα την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Η τελική συμφωνημένη αξία καθορίστηκε στα €8.2 δις για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της RTE.

Ο CEO του Ομίλου CNP ASSURANCES, κ. Frederic Lavenir, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η CNP ASSURANCES, ως ηγετική ασφαλιστική δύναμη, στηρίζει τη στρατηγική ανάπτυξης της RTE και ότι η επένδυση αυτή είναι άμεσα ευθυγραμμισμένη με την μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική του Ομίλου: να συμβάλλει στην οικολογική και ενεργειακή ανάπτυξη της Γαλλίας.

Στην Κύπρο ο όμιλος της CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS περιλαμβάνει τις καταξιωμένες, πρωταγωνιστικές δυνάμεις της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς CNP CYPRIALIFE στον Κλάδο Ζωής και Υγείας και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στο Γενικό Κλάδο. Ο CEO του Ομίλου CNP στην Κύπρο, κ. Τάκης Φειδία, σημείωσε σχετικά με την εξέλιξη πως η επενδυτική στρατηγική της CNP ASSURANCES επιβεβαιώνει την πρωτοπορία της ως ηγετικής δύναμης στον τομέα των ασφαλειών και το ρόλο της στην αναπτυξιακή πορεία του Γαλλικού κράτους αλλά και ευρύτερα των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Live streaming: Και τώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Το Παρίσι υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστη

Ολυμπιακοί: Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου

Διαβάστε τα ονόματα της Κοινωνικής Συμμαχίας - Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Ομάδες

Αρχίζει νέες έρευνες φυσικού αερίου στη Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία