POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Εικόνες καταστροφής ανά το παγκύπριο από την κακοκαιρία (ΒΙΝΤΕΟ) 

 

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν χθες το βράδυ σε όλη την Κύπρο με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση στις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 02:30 το πρωί της Κυριακής.

Καταστροφές στη Λάρνακα

Ζημιές σε ξενοδοχείο και κατοικίες στα Περβόλια, εκρίζωση δέντρων και αποκοπή πασσάλων της ΑΗΚ, ήταν το αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν χθες βράδυ στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σήμερα λήφθηκαν πληροφορίες για καταστροφές στη περιοχή του Φάρου στα Περβόλια, παρά το ξενοδοχείο E-Hotel, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν χθες βράδυ.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν εντός του δρόμου κομμένα και εκριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένες πινακίδες των δημοσίων έργων, κομμάτια από μπετόν και ξύλινες και σιδερένιες περιφράξεις.

Επίσης η νότια πλευρά του ξενοδοχείου, που είναι κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε υποστεί αρκετές ζημιές, αφού έσπασαν παραθυρόπορτες διαμερισμάτων, αφαιρέθηκε μέρος του τοίχου στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος ενώ στο υπόγειο του κτιρίου  θρυμματίστηκαν τζάμια και έσπασαν εξωτερικές περιφράξεις.

Ακόμα σε κατοικίες στη γύρω περιοχή θρυμματίστηκαν οι γυάλινες παραθυρόπορτες ενώ υπέστησαν και άλλες υλικές ζημιές.

Επίσης από τους θυελλώδεις ανέμους αποκόπηκαν δύο ηλεκτρικοί πάσσαλοι της ΑΗΚ και φωτιστικά πάρκου ενώ μεγάλη διακοσμητική ψαρόβαρκα, περιουσία του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που βρίσκεται εντός του πάρκου, παρασύρθηκε και κατέληξε στη μέση του δρόμου.

Στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέλη της ΑΗΚ και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που ανέλαβαν την αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μετακίνηση των δέντρων και άλλων εμποδίων από το δρόμο.

Ακόμα προς βοήθεια μετέβησαν στη περιοχή μέλη της Τροχαίας Λάρνακας, του ΟΠΕ και άλλα μέλη της Αστυνομίας, ενώ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Κοφίνου, σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ Κοφίνου και την ΑΗΚ, ανταποκρίθηκαν σε αρκετά περιστατικά που παρατηρήθηκαν χθες βράδυ στην περιοχή Κοφίνου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα σε ταβέρνα στη Σκαρίνου αποκόπηκαν τέσσερα κυπαρίσσια τα οποία έπεσαν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να κλείσουν και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς ωστόσο να αποκοπούν καλώδια της ΑΗΚ.  Τα κυπαρίσσια απομακρύνθηκαν από το δρόμο από μέλη της ΕΜΑΚ.

Ακόμα λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λάρνακας παρά το Αλεθρικό, ένα μεγάλο κομμάτι από τσίγκους, πιθανόν από στέγη παράγκας, έκλεισε το δρόμο. Το κομμάτι τσίγκων μετακινήθηκε από το δρόμο από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου και πολίτες.

Επίσης λήφθηκε πληροφορία από υπάλληλο της ΑΗΚ ότι από τους θυελλώδεις ανέμους αποκόπηκε ένα κυπαρίσσι, το οποίο απέκοψε καλώδια της Αρχής πίσω από τα Εθνικόφρονα Σωματεία Κοφίνου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Το κυπαρίσσι απομακρύνθηκε από το δρόμο ενώ συνεργεία της ΑΗΚ παρέμειναν στη περιοχή για αποκατάσταση της βλάβης στα καλώδια.

Στο σκοτάδι πολλές περιοχές

Χωρίς ρεύμα άφησε πολλές περιοχές του νησιού η έντονη κακοκαιρία αφού προκάλεσε πτώση δέντρων και αποκοπή πασσάλων της ΑΗΚ. Συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονταν σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο για επιδιόρθωση των βλαβών.

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λευκωσία:

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στη Λευκωσία με τους ανέμους να φτάνουν μέχρι τα 8 μποφόρ και τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα στην πρωτεύουσα.

Σε 40 περιστατικά ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική

Σε 40 περιστατικά παγκύπρια ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύχθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, στην Επαρχία Λευκωσίας ανταποκρίθηκε σε 14 περιστατικά, στην Επαρχία Λεμεσού σε 9, στην Επαρχία Λάρνακας σε 6, στην Επαρχία Πάφου σε 4, στην Επαρχία Αμμοχώστου σε 1, ενώ σε 6 περιστατικά παρενέβη η ΕΜΑΚ.

Τα επεισόδια, όπως αναφέρεται, είχαν να κάνουν με πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων σε κάποιες περιπτώσεις πάνω σε οχήματα με υλικές ζημιές μόνον, μετακινήσεις ντεποζίτων νερού και θερμοσίφωνες από οροφές υποστατικών, ανταποκρίσεις για πτώσεις ηλεκτρικών καλωδίων της ΑΗΚ με σπινθηρισμούς, ανοίγματα φρεατίων οχετών ομβρίων υδάτων, μετακινήσεις κατασκευών από ευτελή υλικά , σκαλωσιών, διαφημιστικών πινακίδων  κτλ..

Όλα τα περιστατικά διεκπεραιώθηκαν από το επί καθήκοντι προσωπικό στις κατά τόπους Επαρχίες, καταλήγει η Πυροσβεστική.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο:

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους), καθώς και ο δρόμος Πλατρών – Τροοδίτισσας, είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα λόγω κατολισθήσεων πετρών και όγκων χώματος.

Στο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών παρά το γεφύρι της Άλασσας, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, η μία λωρίδα είναι κλειστή λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος.

Επίσης, κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών, έχουν παρατηρηθεί στους πιο κάτω δρόμους:
Ορκόντα – Κάτω Πύργου
Ορκόντα – Κάμπου
Πεδουλά – Κύκκου- Κάμπου
Πεδουλά – PINEWOOD – Κακοπετριάς
Σπηλιών – Κανναβιών
Γουρίου – Μαχαιρά
Λαζανιά – Μαχαιρά

Να σημειωθεί, ότι και σε αρκετούς άλλους δρόμους του ορεινού οδικού δικτύου, υπάρχουν πέτρες και χώματα από κατολισθήσεις.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα.

 

 

 

 

 

 

BΙΝΤΕΟ: ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ, Kitasweather

 

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες – Ο καιρός μέχρι την Τετάρτη

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.