Φόρμα αναζήτησης

Δοξάστε με!Ισχύς μου τα likes του λαού!

  • Αν κάποιος πάρει στα σοβαρά τον Σάκη, θα πιστέψει ότι η Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να διαχωριστεί σε Π.Σ. (Προ Σάκη) και Μ.Σ. (Μετά Σάκη) εποχή. Πριν την έλευσή του κυριαρχούσε το χάος και όταν εμφανίστηκε ο τιτάνας της κάθαρσης πήρε το μαστίγιο και ως άλλος Ιησούς άρχισε να χτυπάει ανελέητα τους διεφθαρμένους. Υπάρχουν βεβαίως και άλλα ανέκδοτα, αλλά αυτό είναι το αγαπημένο μας.

 

  • Αυτή την εβδομάδα, το αντικείμενο του πόθου του Σάκη ήταν η επίτροπος Νομοθεσίας Λήδα Κουρσουμπά. Αφού δεν του έκατσε το αφήγημα με τα νομοσχέδια της λύσης, οργίστηκε και αποφάσισε να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο και τον οδηγό της επιτρόπου. Λαϊκό θέμα, που μπορεί να φέρει πολλά likes στο facebook και να συσπειρώσει το τσούρμο των followers. Ήδη σκέφτεται την επόμενη ανάρτησή του, για να μπορέσει με νύχια και με δόντια να παραμείνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας και να ικανοποιήσει την αχόρταγη ματαιοδοξία του.

 

  • Δεν θα υπερασπιστούμε την κ. Κουρσουμπά, η οποία είναι από τις πλέον ευνοημένες περιπτώσεις του δημόσιου βίου. Διπλά επιτροπάτα, μισθούς συντάξεις κ.λπ. Η κριτική στην περίπτωσή της δεν θα πρέπει να αφορά την ίδια, αλλά αυτούς που τις παραχώρησαν τα όσα έχουν καταστεί για την ίδια κεκτημένα.

 

  • Η Λήδα Κουρσουμπά δεν διορίστηκε μόνη της και δεν αποφάσισε μόνη της ποια ωφελήματα θα απολαμβάνει. Ο Σάκης λοιπόν – για ακόμα μία φορά – αντί να χτυπάει τον γάρο χτυπάει το σάμα. Ανερμάτιστος, όπως πάντα, θέτει υπεράνω όλων τον λαϊκισμό που συντηρεί το υπερτροφικό «εγώ» του. Επίσης, όπως πάντα, υπερβαίνει τα αδιόρατα όρια των εξουσιών του, τις οποίες διευρύνει όποτε γουστάρει και όσο γουστάρει.

 

  • Το αν η Λήδα Κουρσουμπά παίρνει έναν προκλητικά μεγάλο μισθό, δεν είναι θέμα του Σάκη. Κάποιοι της τον έδωσαν. Αν θα λάβει δύο συντάξεις, και πάλι δεν αποτελεί θέμα της ίδιας. Αφορά αυτούς που έχουν κάνει αυτές τις ρυθμίσεις. Υπάρχει κυβέρνηση που κυβερνά και Βουλή που νομοθετεί. Το ίδιο και με το αυτοκίνητο και τον οδηγό της.

 

  • Ωστόσο ο Σάκης ως η «Κατίνα» που μας αξίζει βγαίνει στο μπαλκόνι και κράζει τη γειτόνισσα, αποκαλύπτοντας ότι ο οδηγός της Κουρσουμπά πήγε στο αεροδρόμιο να την παραλάβει. Κουτσομπολεύει δημοσίως τον μισθό που λαμβάνει νομίμως. Για τον δικό του τον μισθό έχει να μας πει κάτι, ή αυτό αποτελεί προσωπικό δεδομένο που πρέπει να μείνει μυστικό;

 

  • Η φαιδρότητα του καταγγελτικού του λόγου πρέπει όμως να έχει και ένα όριο. Το γεγονός ότι η Λήδα Κουρσουμπά αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα και δεν έχει τη δυνατότητα να οδηγεί, θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη από τον Σάκη, δείχνοντας έστω κάποιον σεβασμό. Το πρόβλημα όμως μαζί του είναι ότι δεν έχει όρια. Όταν προτίθεται να λαϊκίσει, μπορεί να κάνει τα πάντα.

 

  • Κυνηγάει π.χ. την επίτροπο Διοικήσεως γιατί το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το γραφείο της δεν έχει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης, ενώ το γεγονός ότι και η δική του οικία δεν είχε τέτοιο πιστοποιητικό το θεωρεί περίπου παρανυχίδα και ως δικαιολογία για να πλήξουν την αφεντιά του. Γίνεται καντουνομέτρης για να διαπιστώσει πόσα χιλιόμετρα διάνυσαν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και σφυράει αδιάφορα για τη μαύρη τρύπα στη Νομική Υπηρεσία στην οποία πετάξαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους για την κατάρρευση της οικονομίας.

 

 

  • Ο ίδιος μπορεί να χώνει τη μύτη του όπου γουστάρει με το πρόσχημα του ελέγχου, αλλά όταν ελέγχεται για τις πίσω από την κουρτίνα διαβουλεύσεις του με τον κυρ Κώστα για να μαγειρέψουν γνωματεύσεις, πηγαίνει στην Αστυνομία και ζητάει ποινικές διώξεις. Ποτέ δεν μας είπε αν το «χάδι» στη, πολυέξοδη (άνευ αντικρίσματος) Νομική Υπηρεσία είναι το αντίδωρο στη μεταξύ τους συνεργασία. Ούτε καν τα τέκνα των εισαγγελέων που προσλήφθηκαν από πόρτες και παράθυρα δεν σχολίασε. Τόσο άτεγκτος ο Σάκης.

 

  • Για να εξηγούμαστε χωρίς να παρεξηγούμαστε. Ο έλεγχος είναι όχι μόνο απαραίτητος αλλά και επιβεβλημένος. Αρκεί αυτός να γίνεται με σοβαρότητα, αμεροληψία και ειλικρίνεια. Είναι προφανές ότι αυτά τα στοιχεία δεν τα συναντάει κάποιος με επάρκεια στον Σάκη. Αυτό το κράτος έχει πληρώσει τη φαιδρότητα αξιωματούχων ουκ ολίγες φορές. Τη μεγαλομανία τους, ακόμα περισσότερες. Ας μην το επαναλάβουμε και ας πείσουμε τον γενικό ελεγκτή να σοβαρευτεί και να κάνει τη δουλειά του χωρίς άγχος για το μεγαλείο του. Ας του υποσχεθούμε στο κάτω – κάτω ότι θα ανεγερθεί μια προτομή του για να δοξάζεται εις τους αιώνας των αιώνων. Ας τον συνεφέρει, επιτέλους, κάποιος και ας του κάνει δώρο ένα αντίτυπο του Δον Κιχώτη του Θερβάντες.