Φόρμα αναζήτησης

Παιδοσπορία. Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Παιδοσπορία.Άγνωστη για πάρα πολλούς η λέξη, αλλά στην πράξη οι περισσότεροι την έχουμε διαπράξει. Παιδοσπορία είναι η ανόητη και ασυνείδητη σεξουαλική πράξη η οποία καταλήγει σε εγκυμοσύνη και μετά γέννα. Άλλοτε ηθελημένα κι άλλοτε στο κουτουρού. Ο πλανήτης μας αυτήν τη στιγμή που μιλάμε έχει πάνω στην πλάτη του 7,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ο παγκόσμιος πληθυσμός σημειώνει συνεχή αύξηση από τον 14ο αιώνα, μετά το τέλος της μεγάλης επιδημίας πανούκλας και του μεγάλου λιμού των ετών 1315-1317. Η παιδοσπορία είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού. Υπάρχουν λαοί που κυριολεκτικά σπέρνουν παιδιά, αδιαφορώντας για το μέλλον τους, την υγεία τους και την παιδεία τους. Υπάρχουν περιοχές που οι γονείς πεινάνε αλλά παιδιά βρίσκουν την όρεξη να πλάσουν. Στις περιοχές τις δικές μας η υπογεννητικότητα πλάθει τη μελλοντική εξαφάνιση. Η Ελλάδα π.χ. είναι μια χώρα συνταξιούχων και γερόντων. Όσοι νέοι υπάρχουν φεύγουν για αλλού. Οι μουσουλμάνοι σε κάποιες περιοχές γίνονται κουνέλια. Ένας κόσμος που γέρνει από τη μια αλλά από την άλλη κοιτάζει το σκοτάδι.

Το θέμα της παιδοσπορίας, εκτός από τα πιο πάνω, είναι και θέμα φιλοσοφικό. Σε ποιον κόσμο φέρνουμε παιδιά; Θα μου πείτε να μην κάνουμε; Θέλει βαθύτατη συνείδηση να πάρεις τέτοια απόφαση. Όλοι θέλουμε απογόνους για να συνεχιστεί μέσω αυτών η ύπαρξή μας. Η αθανασία της ψυχής, λέει στο Συμπόσιο ο Πλάτων, επιχειρείται με την αναπαραγωγή και τη διαιώνιση του είδους. Οι απόγονοι συντηρούν τη μνήμη των γονέων και πάει λέγοντας. Είναι αυτό αθανασία της ψυχής; Όχι. Είναι η αγωνία του ανθρώπου να διασφαλίσει ένα ”μετά”, που κανένας δεν απέδειξε πως υπάρχει. Χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχει.
Η παιδοσπορία είναι ανευθυνότητα. Αν ένας άνθρωπος μπορεί να δει ”σε τι κόσμο μπαμπά μ’ έχεις φέρει” θα πρέπει να προβληματιστεί χωρίς εγωισμούς και άλλα απωθημένα. Μην νομίσετε πως δεν αγαπώ τα παιδιά, κάθε άλλο, αλλά 7,6 δισεκατομμύρια δίποδα στον πλανήτη μας τι μέλλον έχουν; Αυτός ο υπερπληθυσμός δεν είναι η πρώτη αιτία πολέμων; Που είναι αναπόφευκτοι γιατί διαφορετικά θα φάει ο ένας τον άλλο. Ενώ διά του πολέμου υπάρχει μαζικό ξαλάφρωμα… Με συγχωρείτε που μιλάω έτσι αλλά από τον ΟΗΕ έως και τον τελευταίο πολίτη αυτού του κόσμου θα πρέπει να προβληματιστούμε αν μας ενδιαφέρει η ποιότητα της ζωής μας. Και των παιδιών μας που χωρίς να το καταλαβαίνουμε τα στοιβάζουμε σε έναν αριθμό 7,6 δισεκατομμύρια. Ανθρώπινη χωματερή. Ένας συγκαλυμμένος ναζισμός.